Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γκάφα της ΕΠΟ με Γιάννου στο Ελλάδα-ΤουρκίαΓκάφα της ΕΠΟ με Γιάννου στο Ελλάδα-Τουρκία

Γκάφα της ΕΠΟ με Γιάννου στο Ελλάδα-Τουρκία

Η FIFA τιμώρησε την ελληνική ομοσπονδία με μηδενισμό στο φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου

«Μαντάρα» τα έκανε η ελληνική ομοσπονδία, η οποία τιμωρήθηκε για αντικανονική συμμετοχή του Απόστολου Γιάννου στο φιλικό με την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε, η FIFA τιμώρησε την ελληνική ομοσπονδία –και κατ’ επέκταση την Εθνική- με μηδενισμό στο φιλικό του περασμένου Νοεμβρίου με την Τουρκία, το οποίο είχε λήξει ισόπαλο χωρίς γκολ.

Ο λόγος; Η αντικανονική συμμετοχή του Απόστολου Γιάννου! Ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός είχε μπει σαν αλλαγή στο ματς (αντί του Μήτρογλου στο 70’), ωστόσο δεν είχε δικαίωμα να παίξει, λόγω του ότι στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με την εθνική νέων των «καγκουρό».

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ… δεν πήραν χαμπάρι πως ο παίκτης δεν έπρεπε να πατήσει στον αγωνιστικό χώρο και μοιραία σήμερα έγινε γνωστή η τιμωρία (πέραν της επικοινωνιακής ήττας που δέχεται η ομοσπονδία μας).

Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.000 ελβετικών φράγκων και φυσικά το παιχνίδι χάθηκε στα χαρτιά με σκορ 3-0. Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική χάνει τον βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος προσμετράται στην γενική κατάταξη της FIFA και παίζει ρόλο σε μελλοντικές κληρώσεις…

Πηγή: sport-fm.gr