Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

H Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε και έγραψε ιστορία -Πραγματοποίησε το πιο δύσκολο άλμα που θα φέρει το όνομά της

Η Σιμόν Μπάιλς επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Αμβέρσα μετά από δύο χρόνια απουσίας από το άθλημα και έγραψε ιστορία.

Η 26χρονη αθλήτρια δικαίωσε τον τίτλο της ως κορυφαία γυμνάστρια της εποχή της καθώς πραγματοποίησε με επιτυχία ένα από τα πιο δύσκολα άλματα στο άθλημά της: To διπλό άλμα Yurchenko ή Yurchenko double pike vault.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αμερικανίδα αθλήτρια έγινε η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε το διπλό άλμα Yurchenko στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Τι είναι το διπλό άλμα Yurchenko

Το συγκεκριμένο άλμα, που αποτελεί το πιο δύσκολο και σύνθετο στη γυναικεία γυμναστική, θα φέρει από εδώ και πέρα το όνομα της νεαρής αθλήτριας και θα ονομάζεται «Biles II».

Το διπλό άλμα Yurchenko πήρε το όνομά του από την Ναταλία Γιουρτσένκο, παγκόσμια πρωταθλήτρια της Σοβιετικής Ένωση; και πλέον ιδιοκτήτρια γυμναστικής λέσχης στο Σικάγο, που έκανε το ντεμπούτο της τη δεκαετία του 1980. Το άλμα συνήθως εκτελείται από άνδρες ενώ έχουν υπάρξει τρομακτικοί τραυματισμοί.

Η Σιμόν Μπάιλς πραγματοποιεί το διπλό άλμα Yurchenko
Η Σιμόν Μπάιλς πραγματοποιεί το διπλό άλμα Yurchenko /Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το συγκεκριμένο άλμα ξεκινά με στρογγυλή ώθηση, συνεχίζει με διπλή τούμπα προς τα πίσω, με το σώμα διπλωμένο στη μέση και τα πόδια σε ίσια θέση μέχρι την προσγείωση.

Η Μπάιλς βαθμολογήθηκε με 15.266 βαθμούς, έχοντας μεγάλο προβάδισμα από τις αντιπάλους της, ενώ της αφαιρέθηκε μισός βαθμός επειδή ο
Γάλλος προπονητής της Λοράν Λάντιτης βρισκόταν κοντά στο ταπί. Εξαιρετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο ίδιος αναφέροντας: «Το έκανε! Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω». Διαγωνίστηκε ακόμη στην δοκό ισορροπίας, το μονόζυγο και τις ασκήσεις εδάφους, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Η Μπάιλς θα προσπαθήσει την Παρασκευή να κατακτήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο στο σύνθετο άθλημα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιστροφή της στους αγώνες της ενόργανης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2021, που θεωρούταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Μπάιλς αποσύρθηκε επικαλούμενη ψυχολογικούς λόγους.

Μια δεκαετία αφότου έκανε το ντεμπούτο της στο άθλημα, η Μπάιλς έχει 32 παγκόσμια και ολυμπιακά μετάλλια. Χρειάζεται άλλα δύο για να γίνει η πιο παρασημοφορημένη γυμνάστρια όλων των εποχών.


Πηγή