Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Η ομάδα έχει δυνατότητες για Final 4»

«Η ομάδα έχει δυνατότητες για Final 4»

Παππάς: Έχω καλύτερη επίγνωση

Ο Νίκος Παππάς έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο ίδιος μίλησε για τη φιλία του με τον Διαμαντίδη, τους στόχους του “Τριφυλλιού” και τις διαφορές σε σχέση με την πρώτη του χρονιά ως… πράσινος.

Το σύνθημα που έκαναν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με το όνομά του στο ματς με την Ρεάλ: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να ακούς όλους αυτούς τους ανθρώπους να φωνάζουν το όνομά σου. Σίγουρα αυτό λειτουργεί θετικά. Οι αθλητές δεν είναι ρομπότ και επηρεάζονται θετικά και αρνητικά. Ένιωσα ευλογημένος τη συγκεκριμένη στιγμή».
Τη σύγκριση με τον Διαμαντίδη: «Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα για συζήτηση. Για να φτάσω το επίπεδο του Διαμαντίδη πρέπει να κερδίσω μερικές Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα και κύπελλα και εγώ είμαι ακόμα στην αρχή της καριέρας μου. Είναι τιμή μου να θεωρούμε πιθανός διάδοχος του Διαμαντίδη, αλλά αυτό θα είναι πολύ μελλοντικό. Το πιο σημαντικό πια είναι να βρω τον ρόλο μου στην ομάδα, να παίζω βάσει των ικανοτήτων μου και βάσει των απαιτήσεων που έχουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού από εμένα. Όπως και να ‘χει, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δουλεύω σκληρά για να τα καταφέρω».

Τη φιλία του με τον Διαμαντίδη και τα στοιχεία του αρχηγού του Παναθηναϊκού που θα ήθελε να έχει κι εκείνος: «Υπάρχουν πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του που θα ήθελα να έχω, αλλά αν διάλεγα ένα θα ήταν το… κρύο αίμα του, η ικανότητά του να βλέπει τις φάσεις καθαρά στο παιχνίδι και να παίρνει τις σωστές αποφάσεις στα τελευταιά λεπτά. Η ιστορία του μπάσκετ έχει αποδείξει πως οι αποφάσεις του Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά ήταν οι σωστές».

Τις διαφορές του σε σχέση με την πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας: «Έχω καλύτερη επίγνωση πλέον. Δεν είναι ότι μαθαίνω τώρα να παίζω μπάσκετ, αλλά μπορώ να χειριστώ διάφορες καταστάσεις καλύτερα και να μην παρασυρθώ από τη στιγμή. Είναι σαν να ξεπερνάω όλες τις παιδικές αρρώστιες, που έχει ο καθένας στη ζωή του και πλέον να κοιτάζω μπροστά, έχοντας στο μυαλό μου σαν παράδειγμα προς αποφυγή τα λάθη μου».

Τον Παναθηναϊκό και τα Final 4: «Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν η πρόκριση στο Final 4, γιατί η ομάδα βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης. Ο Παναθηναϊκός όμως είναι ένα μεγάλο κλαμπ και η αύρα μιας τέτοιας ομάδας σε οδηγεί και σε κάνει να θέτεις ακόμα ψηλότερους στόχους. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να περάσουμε στους “8” και αν τα καταφέρουμε να προκριθούμε στo Final Four. Είμαι σίγουρος πως ακόμα και με μειονέκτημα έδρας η ομάδα έχει πιθανότητες. Είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Final Four και ελπίζω να γίνει σύντομα κάτι τέτοιο. Θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε».

Πηγή: gazzetta.gr