Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Φενέρ
Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Φενέρ

Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Φενέρ

Λύγισε ο Ατρόμητος που δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με σκορ 3-0 στη Τουρκία

Απέναντι στη δεδομένα καλύτερη Φενέρμπαχτσε και με τον Γκορμπούνοφ σε πολύ κακή βραδιά, ο Ατρόμητος δεν είχε τύχη και φυσιολογικά ηττήθηκε με σκορ 3-0 στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Εκτός συνέχειας του Europa League οι Περιστεριώτες, που λύγισαν από τα δύο γκολ του Φερναντάο (7’, 78’) κι εκείνο του Ερκίν (με τη συνεισφορά του Γκορμπούνοφ) στο 59’.

Το ματς:

Σε αυτόν τον αποκλεισμό του Ατρομήτου δεν υπάρχει κανένας λόγος για ντροπές. Οι Περιστεριώτες έκαναν και στο «Σουκρού Σαράτσογλου» ό,τι καλύτερο μπορούσαν χωρίς να επιτρέψουν τη δεδομένη διαφορά ποιότητας με τη Φενέρμπαχτσε να κάνει το ματς να εξελιχθεί σε μονόλογο.

Ωστόσο, θαύματα θα ήταν δύσκολο να γίνουν… Οι Τούρκοι αντίθετα με ό,τι συνέβη στο Περιστέρι, κατάφεραν από πολύ νωρίς να ανοίξουν το σκορ, θέλοντας να… ξεμπερδεύουν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Από την αρχή «γέμισαν» τη δεξιά πλευρά, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στον Μπίτολο ο οποίος συχνά είχε να αντιμετωπίσει περισσότερους του ενός αντιπάλους. Στο 7’ λοιπόν, μόλις, μια σέντρα του Σενέρ από εκείνη την πλευρά ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνε ο Φερναντάο που «τρύπωσε» κι άνοιξε το σκορ.

Τουλάχιστον αυτήν τη φορά οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου δεν είχαν να αντιμετωπίσουν και τους διαιτητές, αφού σε έξοδο του Γκορμπούνοφ κι επαφή του χεριού του με την μπάλα εκτός περιοχής, το… στραγάλι δεν ακούστηκε και η κάρτα έμεινε στο τσεπάκι του Κροάτη διαιτητή. Αυτή δεν ήταν η μόνη φορά που ο Ατρόμητος χρειάστηκε… έξωθεν βοήθεια, αφού στις καθυστερήσεις είδε την τύχη να του χαμογελά και το οριζόντιο δοκάρι να σταματά τρομερό σουτ του Ερκίν.

Ακόμη κι έτσι, κανείς δεν μπορεί να πει πως η ελληνική ομάδα δεν στάθηκε στο ύψος της. Με κύριο εκφραστή τον Μαρσελίνιο τουλάχιστον προσπάθησε με αξιοπρέπεια, δίχως όμως είναι αλήθεια να φανεί απειλητική κυρίως εξαιτίας της πληθωρικής παρουσίας του Δανού Κιάερ που έμοιαζε να έχει… μαγνήτη και να εξοστρακίζει την μπάλα πριν δημιουργηθεί κίνδυνος για την ομάδα του.

Δυστυχώς, μαγνήτη δεν είχε ο Γκορμπούνοφ… Ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου ήταν εκ των κορυφαίων στο πρώτο ματς, αλλά μοιραίος στο δεύτερο. Τίτλος που μπορούσε να του αποδοθεί έτσι κι αλλιώς, αλλά με το αυτογκόλ που «κατάφερε» να σημειώσει στο 59’, (να και οι άνθρωποι της UEFA το πίστωσαν στον Ερκίν) τον «κλείδωσε» για τα καλά, όπως και η Φενέρ την πρόκριση, που σημείωσε άλλο ένα γκολ στο 78’ με τον Φερναντάο ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Βολκάν, Κιάερ, Σενέρ, Μπα, Μεχμέτ Τοπάλ (78’ Σεν), Σόουζα, Ντιέγκο (67’ Μεϊρέλες), Ερκίν, Φερναντάο, Φαν Πέρσι (67’ Ποτούκ), Νάνι.

Στον πάγκο: Φαμπιάνο, Κάντλετς, Ζεϊμπέκ, Τοπούζ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Μπίτολο (82’ Κούρος), Λαζαρίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Μαρσελίνιο, Γοδόι (62’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία (62’ Λε Ταλέκ).

Στον πάγκο: Μπαρκας, Θεολόγου, Μπρίτο, Λημνιός.

Πηγή: sport-fm.gr