Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Υποστολή σημαίας στη Λίβερπουλ

Υποστολή σημαίας στη Λίβερπουλ

Ο Στίβεν Τζέραρντ αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι

Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση πως ο Στίβεν Τζέραρντ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Το συμβόλαιο του 34χρονου μέσου δεν ανανεώθηκε, παρά την πρόταση που του έγινε από το Νοέμβριο, ενώ ο ίδιος έχει αποφασίσει-όπως μεταδίδουν όλα τα έγκυρα βρετανικά ΜΜΕ-να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα, αλλά εκτός Αγγλίας. Η είδηση επιβεβαιώνεται τόσο από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, όσο και από το σύλλογο. Μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος την απόφασή του να αποχωρήσει από το μεγάλο λιμάνι, πιθανότατα την Παρασκευή (2/1).

Η σημαία των «reds» φέρεται να εξετάζει μια σειρά προτάσεων από το εξωτερικό και φήμες αναφέρουν πως ανάμεσα στους μνηστήρες είναι η LA Galaxy, στην οποία αγωνίστηκε ένας ακόμη μεγάλος ποδοσφαιριστής του Νησιού, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όλα δείχνουν πως ο τελευταίος σταθμός στην καριέρα του θα είναι οι ΗΠΑ. Η τελευταία του εμφάνιση στο «Άνφιλντ» αναμένεται να γίνει στις 16 Μαΐου, απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ενώ το τελευταίο του ματς για την Premier League στις 24 του ίδιου μήνα κόντρα στη Στόουκ.

Οι αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης… πολλές. Ο επί σειρά ετών συνοδοιπόρος του στη Λίβερπουλ και την εθνική Αγγλίας, Τζέιμι Κάραγκερ, έγραψε στο Twitter: «Πικρή μέρα για τη Λίβερπουλ και το αγγλικό ποδόσφαιρο με τα νέα για τον Τζέραρντ. Πιστεύω πως πήρε τη σωστή απόφαση, αν λάβουμε υπόψη όλες τις συνθήκες».

Ο Τζέραρντ έχει περάσει όλη του την ποδοσφαιρική ζωή στη Λίβερπουλ. Στις 29 Νοεμβρίου του 1998 έκανε ντεμπούτο στις καθυστερήσεις του αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπλάκμπερν κι έκτοτε μετρά 695 συμμετοχές και 180 γκολ με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Έχει πανηγυρίσει ένα Champions League (2005), ένα Κύπελλο UEFA (2001), δύο Κύπελλα (2001, 2006), τρία Λιγκ Καπ (2001, 2003, 2012), ένα ευρωπαϊκό κι ένα αγγλικό Σούπερ Καπ (2001 και 2006). Όχι όμως το πρωτάθλημα, το οποίο «άγγιξε» πέρσι προτού του γλιστρήσει (μαζί με τον ίδιο) στο φινάλε.

Πηγή: sport-fm.gr