Τετάρτη , 3 Ιούνιος 2020
Κοντονής: Να αποκατασταθεί η αδικία η οποία είχε γίνει στην ΑΕΚ

Κοντονής: Να αποκατασταθεί η αδικία η οποία είχε γίνει στην ΑΕΚ

Θετικά εξακολουθεί το βλέπει την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, όπως τόνισε με δηλώσεις του στην Κρατική Τηλεόραση.

«Όσον αφορά την Πολιτεία, εμείς είχαμε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, ότι όλοι θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του ΣτΕ, η οποία θα έλυνε τα ζητήματα που είχαν τεθεί ενώπιον του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου. Η απόφαση αυτή έχει εκδοθεί και πρέπει να είναι οδηγός για τις παραπέρα ενέργειες. Επομένως, θεωρώ ότι έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αποκατασταθεί μια αδικία η οποία είχε γίνει στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να οργανώσει αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να φτιαχτεί το γήπεδο κατά τον τρόπο που είχε προδιαγραφεί και που πλέον έχει και την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στα θέματα που είχε θέσει ο Δήμος. Επομένως από την Πολιτεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και θα πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για την ΑΕΚ και για τον Δήμο», τόνισε ο κ. Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΠΑΠ.

«Θα ήθελα να σας τονίσω, ότι δυστυχώς ο ΟΠΑΠ, ένας χρηματοδότης του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού πολιτισμού, πωλήθηκε κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης σε ιδιώτες. Πλέον δεν μπορεί το κράτος, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός και η κυβέρνηση να επέμβει για τη χρηματοδότηση ομάδων κατά την κρίση της Κυβέρνησης ή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με τη σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ έχουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και μία καλή συνεννόηση, για να δούμε τι περιθώρια υπάρχουν ανάμεσα στο κράτος και έναν ιδιώτη. Δυστυχώς ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού, που ήταν ο ΟΠΑΠ, πλέον δεν υπάρχει».