Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

La Liga: Ο Ντε Γιονγκ έσωσε την παρτίδα στο φινάλε για την Μπαρτσελόνα, 2-2 με την Εσπανιόλ

Εσωσε την «παρτίδα» στο φινάλε ο Ντε Γιονγκ για την Μπαρτσελόνα, χαρίζοντας το βαθμό της ισοπαλίας τους Καταλανούς, στο ντέρμπι της Βαρκελώνης απέναντι στην Εσπανιόλ.

Ο προπονητής της Εσπανιόλ, Βιθέντε Μορένο, δικαιώθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει στη διάρκεια της εβδομάδας, όταν είχε προβλέψει ότι ο Ντε Τομάς θα σκοράρει εναντίον της Μπαρτσελόνα, ωστόσο, το γκολ του Ισπανού επιθετικού στο 64′ δεν στάθηκε αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του στο μεγάλο ντέρμπι της Βαρκελώνης. Την παράσταση στο ματς έκλεψε ο Λουκ Ντε Γιονγκ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 89′ και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρότι η Εσπανιόλ δεν βρισκόταν στην καλύτερή της αγωνιστική κατάσταση, με τρεις ήττες στα τέσσερα ματς που είχαν προηγηθεί και παρότι βρέθηκε να χάνει με το γκολ από τ΄ αποδυτήρια του Πέδρι (2′), εντούτοις βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγηθεί. Μέχρι το 96′ κρατούσε το «χρυσό τρίποντο» απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό της, αλλά ο Ολλανδός είπε την τελευταία λέξη στον αγώνα.

Η Μπάρτσα έμεινε αήττητη για 8ο σερί ματς (4-4-0) και «ζωντανή» στο παιχνίδι της εξόδου στο Champions League. To συγκρότημα του Τσάβι προερχόταν από το εμφατικό «τρίποντο» επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, πέτυχε κι άλλο γκολ με τον Τσάβι στο 56′, το οποίο δεν μέτρησε μετά την χρήση του VAR (οφσάιντ).

Πικέ και Μελαμέντ διαπληκτίστηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα, με αποτέλεσμα ν΄ αποβληθούν.

Τα αποτελέσματα

Σεβίλη-Ελτσε 2-0
Κάντιθ-Θέλτα 0-0
Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
Ράγιο Βαγεκάνο-Οσασούνα 0-3
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 4-3
Αλαβές-Βαλένθια 2-1
Λεβάντε-Μπέτις 2-4
Σοσιεδάδ-Γρανάδα 2-0
Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 2-2
Μαγιόρκα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 14/02

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή