Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
La Liga: Χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί

La Liga: Χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί

Στην πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει δημιουργεί λόγο του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας.

Στην Ιταλία, ο πρόεδρος της Serie A τόνισε σε δηλώσεις του ότι το πρωτάθλημα της χώρας έχει χάσει 600 εκατ. ευρώ μέσα στο 2020 λόγω του κορονοϊού και τα πράγματα δεν είναι καλύτερα στην Ισπανία.

Εκεί, ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είπε ότι για να καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, θα πρέπει να βρεθούν 500 εκατ. ευρώ.

«Υπάρχουν ομάδες που τους λείπουν 100 εκατ. ευρώ. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα. Η Βαλένθια για παράδειγμα δεν βρίσκεται στο Champions League και την κριτικάρουν που πουλάει παίκτες. Πρέπει να πουλήσει. Η Μπαρτσελόνα επίσης πρέπει να μειώσει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών της για να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα. Η ισπανική λίγκα χρειάζεται 500 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί», ήταν τα λόγια του Τέμπας.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς, επομένως, γιατί UEFA, ομοσπονδίες και Λίγκες έκαναν ό,τι μπορούσαν το καλοκαίρι για να ξαναρχίσουν οι αγώνες και να μην υπάρξει κατάρρευση του συστήματος στο ποδόσφαιρο.


Πηγή