Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Με την ισοπαλία έφυγε ο ΠΑΟ από την Κέρκυρα

Με την ισοπαλία έφυγε ο ΠΑΟ από την Κέρκυρα

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μένουν οι «πράσινοι»

Αν και προηγήθηκε με πολύ όμορφο του Καρέλη στο 22’, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Κέρκυρα κι έμεινε πίσω από τον ΠΑΟΚ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

«Χρυσός» ο βαθμός για τους γηπεδούχους με το 1-1 που ήρθε από εκτέλεση πέναλτι του Κόντου και κράτησε την ομάδα στην κατηγορία!

Το ματς

Θέλοντας να καθαρίσουν τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι από την αρχή πήραν τον έλεγχο, προσπαθώντας κυρίως με τους Νίνη και Ατζαγκούν να… ταΐσουν τον Καρέλη, που ελλείψει Μπεργκ, αγωνίστηκε πιο κεντρικά ως κλασικός προωθημένος.

Η αστάθεια του Στιλ στις εξόδους και τα λάθη του Ζέκα στη μεσαία γραμμή «έμπασαν» την Κέρκυρα στο παιχνίδι, αφού αυτά τα δύο στοιχεία αποτέλεσαν ενδείξεις για τους «Φαίακες» ότι ο Παναθηναϊκός –παρά το πολύ δυνατό ξεκίνημα- είχε κι εκείνος τα τρωτά σημεία του τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Δεν το έπραξαν όμως στις μια-δυο ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν (με κορυφαία εκείνη του Μαρκόφσκι στο 7’) κι έτσι το «τριφύλλι» στο 22’ είδε στο σύστημα «ψάχνουμε τον Καρέλη στην πλάτη της άμυνας κι αυτός θα τη βρει την άκρη» να αποδίδει, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να «χορεύει» με μια προσποίηση Σιόντη-Βενέτη και να σημειώνει ένα πολύ όμορφο γκολ.

Κι ενώ ο πολύ δραστήριος και φιλότιμος Νίνης είχε… μπλέξει με τον Σέτκους που απέκρουσε με δυσκολία δύο ατομικές προσπάθειές του μη επιτρέποντάς του να σκοράρει, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου. Στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κόντου, όμως, ο γκολκίπερ των «πρασίνων» είχε αντίστοιχη αντίδραση και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Δυστυχώς για την ομάδα του Αναστασίου ο άγγλος τερματοφύλακας δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 61’ όταν νικήθηκε από τον Κόντο από το σημείο του πέναλτι. Βέβαια, γι’ αυτήν την εξέλιξη ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν τα έψαλε στον Στιλ που έτσι κι αλλιώς ήταν σε μειονεκτική θέση με τη μπάλα στημένη απέναντί του στα 11 μέτρα. Ούτε καν στο Μπούρμπο που υπέπεσε στην παράβαση, «τρώγοντας» ντρίπλα από τον σκόρερ και χρησιμοποιώντας το χέρι του. Αυτός που τα άκουσε -και διόλου άδικα- ήταν ο Μέντες.

Ο ολλανδός μέσος είχε περάσει δύο λεπτά νωρίτερα στο ματς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να δικαιολογήσει τη μνημειώδη σαστισμάρα του στη θέα του καλπάζοντα Χαβίτο. Είχε την ευκαιρία να κόψει καθαρά την μπάλα ή σε δεύτερο χρόνο να παραχωρήσει ένα μάλλον ανώδυνο φάουλ στη μεσαία γραμμή. Δεν έκανε τίποτα από τα δύο και αρκέστηκε να παρακολουθεί την επέλαση του Ισπανού (που έδωσε την κατάλληλη στιγμή πάσα στο συμπαίκτη του) και την κατάληξή της…

Παρά την είσοδο των Ντίνα και Μπερίσα, η φρεσκάδα δεν ήρθε ποτέ για τους «πράσινους» αφού το πρόβλημα του «τριφυλλιού» μάλλον δεν εντοπιζόταν στη γραμμή κρούσης, αλλά στο κέντρο. Εκεί δηλαδή που ο Νίνης (που δεν είχε και πολλούς συμπαραστάτες καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς είναι αλήθεια) ξέμεινε από δυνάμεις και ο Παναθηναϊκός από ιδέες, με συνέπεια το τελικό 1-1 να φαντάζει δίκαιο αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κέρκυρα: Σέτκους, Σιόντης, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Καρντόσο (66’ Κρητικός), Ανδρεόπουλος, Κόντος (79’ Φάμπιο Ταβάρες), Χαβίτο, Καϊκούτ, Μαρκόφσκι (46’ Ζορμπάς).

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Παρασκευαΐδης, Γεωργακόπουλος.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Πράνιτς (58’ Μέντες), Ζέκα, Νίνης, Ατζαγκούν (76’ Ντίνας), Κλωναρίδης, Καρέλης (80’ Μπερίσα).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Μαρινάκης, Αγγελόπουλος, Μπούι.

Πηγή: sport-fm.gr