Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

NBA: Με σόου Ντόντσιτς οι Μάβερικς «υπέταξαν» τους Σίξερς -Νίκες και για Καβαλίερς-Μπουλς [βίντεο]

Το «one man show» του Λούκα Ντόντσιτς, με 33 πόντους, 15 ασίστ και 13 ριμπάουντ οδήγησε τους Μάβερικς σε νίκη με 107-98 επί των Φιλαδέλφεια Σίξερς, στο Ντάλας.

Ο πόιντ φόργουορντ των Μαβς σημείωσε το 8ο triple double αυτή τη σεζόν και το 44ο στην καριέρα του, κάτι που τον ανέβασε στην 10η θέση όλων των εποχών, αφού άφησε πίσω του τον Φατ Λίβερ. Παράλληλα, ισοφάρισε το προσωπικό ρεκόρ του σε ασίστ φέτος, ενώ ξεπέρασε τους 30 πόντους για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυρίως, όμως το «τρομερό μωρό» του σλοβενικού μπάσκετ έδωσε το έναυσμα για ανατροπή, όταν η ομάδα του βρέθηκε στο -16 μέσα στην έδρα της (40-24) στις αρχές της 2ης περιόδου. Ο ίδιος παρατήρησε μως η μία στεφάνη ήταν στραβή, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν τον αγώνα για 45 λεπτά προκειμένου να διορθωθεί.

Για τους νικητές, σε καλή μέρα ήταν και ο Ρέτζι Μπούλοκ με 20 πόντους, ενώ ο Τζέιλεν Μπράνσον πέτυχε 19 πόντους. Για τους Σίξερς, ο Τζοέλ Εμπίντ είχε 27 πόντους και 13 ριμπάουντ και ο Ταϊρις Μάξεϊ 18 πόντους.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Νίκη για τους Καβαλίερς με υπογραφή Κέβιν Λαβ

O Kέβιν Λαβ ήταν ο πρωταγωνιστής της αγχωτικής νίκης των Καβαλίερς, με 102-101, επί των Χόρνετς στην Σάρλοτ. Οι βολές του Λαβ, 1,2΄΄ πριν το φινάλε ολοκλήρωσαν μία ανατροπή από το -17 για τους νικητές. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις αρχές της 4ης περιόδου, οι Καβς είχαν την πρωτοπορία με +10 πόντους, ενώ 2 λεπτά πριν τη λήξη προηγήθηκαν με +6, 92-98.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, οι Χόρνετς απάντησαν με τρία σερί τρίποντα για το 101-98. Ο Τζάρετ Άλεν μείωσε σε 101-100, για να κερδίσει το φάουλ ο Λαβ μετά από επιθετικό ριμπάουντ και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού η alley oop πάσα του Γκόρντον Χέιγουρντ στο τέλος προς τον Μάιλς Μπρίτζες βρήκε στην… στεφάνη. Πρώτος σκόρερ των Καβαλίερς αναδείχτηκε ο Άλεν με 29 πόντους και 22 ριμπάουντ, ενώ ο «ήρωας» Λαβ τέλειωσε τον αγώνα με 25 πόντους, εκ των οποίων τους 22 πέτυχε στο β΄ μέρος.

Για τους Χόρνετς, ο Τέρι Ροζίερ είχε 24 πόντους, ο Κέλι Ούμπρε 21 πόντους (αλλά 7/19 σουτ) και ο ΛαΜέλο Μπολ 15 πόντους (αλλά 5/14 σουτ).

Πέρασαν από την Ιντιάνα οι Μπουλς

Με τους Νίκολα Βούτσεβιτς και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν να έχουν μαζί 67 πόντους (και παρά την απουσία του Ζακ ΛαΒίν) οι Μπουλς πέρασαν από την Ιντιάνα επικρατώντας με 122-115 των Πέισερς και παρέμειναν στην κορυφή της Ανατολής. Ο Βούτσεβιτς μάζεψε και 17 ριμπάουντ! Η ομάδα της Ιντιάνα αγωνίστηκε χωρίς τους Σαμπόνις, Τέρνερ και Μπρόγκντον. Οι ηττημένοι, όμως είδαν τον Καρίς ΛεΒέρτ να έχει συγκομιδή 42 πόντους και 8 ασίστ, τον Τέρι Τέιλορ 21 πόντους και 14 ριμπάουντ και τον Ντουέιν Γουάσινγκτον 17 πόντους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλες αναμετρήσεις τα ξημερώματα στο ΝΒΑ Οι Ράπτορς προσγείωσαν τους Χοκς, ενώ νίκες πέτυχαν οι Σέλτικς, Πέλικανς, Σπερς και Θάντερ.


Πηγή