Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

NBA All Star Game: Θρίαμβος των σέντερ στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων, νικητές Τόπιν και Τάουνς [βίντεο]

Οι σέντερ αποδείχθηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στους διαγωνισμούς καρφωμάτων και τριπόντων του φετινού All Star Game του NBA.

Συγκεκριμένα, στο All Star Game που έγινε στο Κλίβελαντ νικητής στα καρφώματα αναδείχθηκε ο Όμπι Τόπιν των Νιού Γιορκ Νικς, ενώ στα τρίποντα θριάμβευσε ο Καρλ Άντονι Τάους των Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Όσο για το Skills Challenge, όπου συμμετείχε η ομάδα των Antetokounmpos (Γιάννης, Θανάσης και Άλεξ), νικητές αναδείχθηκαν οι «τοπικοί ήρωες» των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό καρφωμάτων, ο σέντερ των Νικς, Όμπι Τόπιν επικράτησε στον τελικό του Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με τους Κόουλ Άντονι και Τζέιλεν Γκριν να συμμετέχουν επίσης.

Ο Τόπιν ολοκλήρωσε τα δύο καρφώματά του (45 και 47 πόντους αντίστοιχα), ενώ ο Τοσκάνο-Άντερσον αστόχησε στο δικό του δεύτερο και έτσι έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο του συνδιεκδικητή του.

Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο κάρφωμά του, ο Τόπιν πήρε φόρα, πέρασε την μπάλα ανάμεσα από τα πόδια του, την χτύπησε στο ταμπλό και κατόπιν κάρφωσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Α’ γύρος: Κόουλ Άντονι: 40+30=70, Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 44+43=87, Όμπι Τόπιν: 44+46=90, Τζέιλεν Γκριν: 38+45=83
  • Τελικός: Χουάν Τοσκάνο-Άντερσον: 39+30, Όμπι Τόπιν: 45+47=92

Στον διαγωνισμό τριπόντων, ο σταρ των Τίμπεργουλβς Καρλ-Άντονι Τάουνς, ήταν ο μεγάλος νικητής, κάνοντας μάλιστα ρεκόρ πόντων στην ιστορία των τελικών με 29 πόντους,. Οι Τρέι Γιανγκ (Χοκς) και Λιουκ Κενάρντ (Κλίπερς) σημείωσαν από 26 πόντους, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσουν.

Ο Κενάρντ είχε την καλύτερη επίδοση στον πρώτο γύρο με 28 πόντους, με τους Γιανγκ και Τάουνς να ακολουθούν με 22 πόντους, ενώ ο Πάτι Μιλς έμεινε εκτός με 21 πόντους.

  • Α’ γύρος: Ντέσμοντ Μπέιν 16 πόντοι, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ 19 πόντοι, Λιουκ Κενάρντ 28 πόντοι, Ζακ ΛαΒίν14 πόντοι, Πάτι Μιλς 21 πόντοι, Καρλ-Άντονι Τάουνς 22 πόντοι, Φρεμτ ΒανΒλίτ16 πόντοι, Τρέι Γιανγκ 22 πόντοι
  • Τελικός: Καρλ-Άντονι Τάουνς 29 πόντοι, Τρέι Γιανγκ 26 πόντοι, Λιουκ Κενάρντ:26 πόντοι

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέλφια του, Θανάση και Άλεξ, έμεινα εκτός τελικού στο Skills Challenge, με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς των Γκάρλαντ, Μόμπλεϊ και Άλεν να κατακτούν τελικά το τρόπαιο στον πρώτο διαγωνισμό του All Star Weekend 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον τελικό οι νικητές αντιμετώπισαν τους Rooks των Μπαρνς, Γκίντι και Κάνινγκχαμ, που πέρασαν στον τελικό ως πρώτοι, με τους Καβαλίερς να προκρίνονται χάρη σε τρίποντο του Γκάρλαντ, ενώ ο Θανάσης αστόχησε.

H πρώτη θέση κρίθηκε επίσης στα τρίποντα, με τον Μόμπλεϊ να σκοράρει πολύ νωρίτερα από τα 9,9 δευτερόλεπτα που τα κατάφεραν οι Rooks.


Πηγή