Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νίκη με ανατροπή μετά από 51 χρόνια για τη Ρεάλ

Νίκη με ανατροπή μετά από 51 χρόνια για τη Ρεάλ

Πολλά είναι τα ρεκόρ και τα στατιστικά που σημειώθηκαν στο χθεσινό κλάσικο

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η χθεσινή επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, αφού μεταξύ άλλων οι «μερένχες» κατάφεραν να κερδίσουν για πρώτη φορά με ανατροπή μετά το 1965!

Πολλά είναι τα ρεκόρ και τα στατιστικά που σημειώθηκαν στο χθεσινό κλάσικο ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν να είναι οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς και να είναι «πρωταγωνιστές» στη σχετική λίστα.

– Από τον Νοέμβριο του 2002 μέχρι σήμερα σε όλα τα ντέρμπι ανάμεσα στην Μπερτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις έχουν μπει γκολ.

– Ο Ζεράρ Πικέ έχει πετύχει δύο γκολ σε κλάσικο. Το πρώτο που έπαιξε ήταν η σπουδαία νίκη με σκορ 2-6 στο Μπερναμπέου, και χθες το βράδυ.

– Ο Μπενζεμά δεν είχε σκοράρει μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ιανουάριο.

– Ο Γάλλος επιθετικός κατάφερε να πετύχει το όγδοο γκολ του σε κλάσικο. Με αυτό έφτασε τους Χάιμε Λαθκάνο, Σαμπίνο Μπαρινάγα, Εουλόγκιο Μαρτίνες και Ιβάν Σαμοράνο.

– Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει στους τέσσερις από τους τελευταίους πέντε αγώνες κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις (4 γκολ)

– Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός παράλληλα έφτασε τα 16 γκολ σε κλάσικο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα μετά τους Μέσι (21) και Ντι Στέφανο (18)

– Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε τέλος στο αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα, η οποία είχε 39 χώρις ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό μάλιστα ήταν ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

– Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε στην έδρα της Μπαρτσελόνα με ανατροπή για πρώτη φορά μετά το 1965, όταν οι Πίρι και Σερένα σκόραραν για τους «μερένχνες» μετά το γκολ του Ρε των «μπλαουγκράνα».

– Ο Σέρχιο Ράμος είναι ο παίκτης που έχει αποβληθεί περισσότερο από την εποχή που πήρε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός στόπερ έχει πάει 12 φορές νωρίτερα στα αποδυτήρια.

– Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο πρώτος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν έχασε στο πρώτο του κλάσικο μετά τον Μπερντ Σούστερ, τη σεζόν 2007/08.