Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Νίκη του ΠΑΟΚ 2-1 επί της SKODA Ξάνθης

Νίκη του ΠΑΟΚ 2-1 επί της SKODA Ξάνθης

Ο Παπαδόπουλος λειτούργησε δύο φορές σαν σέντερ φορ και σκόραρε

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αγωνιζόμενος ως δεξί χαφ, έδειξε σε δύο περιπτώσεις χαρακτήρα σέντερ φορ και με ισάριθμα γκολ (21’, 54’) οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 2-1 επί της SKODA Ξάνθης.

Πολύ νωθροί και ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 73’ με πολύ ωραίο τέρμα του Κλέιτον (μετά από λάθος του Τζαβέλλα).

Το ματς

Την τύχη να πετύχει γκολ στην πρώτη επιθετική ενέργειά του είχε ο ΠΑΟΚ και με βάση την εικόνα των δύο ομάδων, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου στο 21’ έμοιαζε αρκετή όχι μόνο να του δώσει το προβάδισμα (όπως και έγινε), αλλά μέχρι και τη νίκη.

Σε μια σχεδόν άδεια Τούμπα άλλες πραγματικές ευκαιρίες επί της ουσίας δεν υπήρξαν και το ματς κύλησε σε αργό τέμπο, δίχως εξάρσεις και πραγματικές συγκινήσεις.

Με μία μόλις τελική σε ολόκληρο ημίχρονο, η Ξάνθη έδειχνε εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, ενώ οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μεν, όχι όμως τόσο ορεξάτοι ή ικανοί που να δίνουν την εντύπωση πως θα μπορούσαν να τελειώσουν το παιχνίδι.

Ενδεικτικό του πόσο απογοητευμένος ήταν ο Λουτσέσκου από την απόδοση της ομάδας του ήταν το γεγονός πως προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Ρουμάνος είχε την ελπίδα πως κυρίως ο Βασιλακάκης θα μπορούσε να βοηθήσει στο να φτάνει πιο συχνά η μπάλα στα πόδια των μεσοεπιθετικών της Ξάνθης και ο Μπέρτος στον περιορισμό του Μακ.

Δυστυχώς για εκείνον τίποτα από τα δύο δεν συνέβη. Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Σλοβάκος «έφτιαξε» αρχικά τον Περέιρα που νικήθηκε από τον Κυριακίδη, στην ίδια φάση νικήθηκε και ο ίδιος από τον τερματοφύλακα των Ακριτών, ο οποίος έδειχνε ικανός να πει «όχι» σε όλους.

Για την ακρίβεια, σε όλους εκτός του Παπαδόπουλου! Ο 34χρονος ποδοσφαιριστής μόνο ως δεξί χαφ (θέση στην οποία αγωνίστηκε απόψε) δεν αντέδρασε όταν έφτασε η μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή. Με κλασική κίνηση σέντερ φορ –και τον Γούτα σε λάθος θέση να τον καλύπτει- γύρισε, εκτέλεσε κι έκανε το 2-0.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πρωταγωνιστής του αγώνα αντικαταστάθηκε και ο Τζαβέλλας άθελά του έδωσε ελπίδες στους φιλοξενούμενους. Ο Έλληνας αμυντικός –που αποδοκιμάστηκε στην αρχή από τον κόσμο- ακούσια έδωσε στους ελάχιστους οπαδούς στις εξέδρες λόγο να γκρινιάξουν ξανά.

Σε ένα θεωρητικά εύκολο γύρισμα προς τον Ιτάνζ, έκανε «τσαφ» κι έδωσε την ευκαιρία στον Κλέιτον να διαμορφώσει με ωραίο… κρέμασμα το τελικό 2-1, αφού περαιτέρω αντίδραση από την Ξάνθη δεν υπήρξε στα περίπου 20 λεπτά που απέμεναν.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46’ Νομπόα), Μακ, Περέιρα, Παπαδόπουλος (69’ Γκολάσα), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Πούγγουρας, Κίτσιου, Πόζογλου, Κουλούρης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Γκομσί (46’ Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης,Παπαστεριανός (46’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Σίλβα Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (66’ Ράνος).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Καρυπίδης, Βάλτερ, Φλίσκας.

Πηγή: sport-fm.gr