Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Νίκησαν όλοι, το πήρε η Μπάρτσα
Barcelona's Lionel Messi (front) celebrates a goal scored by his teammate Pedro Rodriguez during their UEFA Super Cup soccer match at Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi, Georgia, August 12, 2015. REUTERS/David Mdzinarishvili

Νίκησαν όλοι, το πήρε η Μπάρτσα

Σε ένα ασύλληπτο Σούπερ Καπ, η Σεβίλλη επέστρεψε απ’ το 4-1(!), όμως ο Πέδρο κρατούσε το… καλό για το τέλος και χάρισε στην παράταση (5-4) ακόμη έναν τίτλο στην Μπάρτσα!

Το ματς

Σχεδόν για όλους –πλην της Μπαρτσελόνα- ξεκίνησε ιδανικά ο αγώνας. Για τη Σεβίλλη που προηγήθηκε μόλις στο 3’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, αλλά και για τους φίλους του ποδοσφαίρου οι οποίοι πλέον θα περίμεναν από νωρίς την «απάντηση» της Μπαρτσελόνα σ’ αυτό το μίνι σοκ που της προκάλεσε ο Μπανέγα. Τελικά, η αναμονή δεν κράτησε και πολύ, χάρη στον «μάγο» Μέσι. Διότι με τον ίδιο τρόπο, έφερε με εξίσου όμορφο τρόπο και γρήγορα-γρήγορα (στο 8’) το ματς σε πλήρη ισορροπία.

Αμ, δε, που έμεινε εκεί ο Αργεντινός αστέρας, ο οποίος λες και είχε βάλει «στόχο» να του υποκλιθούμε με το καλημέρα. Γιατί με ακόμα πιο δύσκολο τρόπο –και νέα εκτέλεση φάουλ- έστειλε την μπάλα ξανά στο πλεκτό και στο 16’ είχε φέρει τούμπα το ματς με την υπογραφή του! Όπως είναι φυσικό, η «ψυχρολουσία» είχε μετατραπεί σε απόλυτο έλεγχο για τους Καταλανούς. Κι αν ο επόπτης είχε δει σωστά, τότε θα ‘χε μετρήσει και το γκολ του Σουάρες σε κενή εστία. Ακόμα κι έτσι, όμως, η Μπάρτσα μετουσίωσε σε νέο γκολ την σαφή υπεροχή της. Μπορεί, ο Ουρουγουανός να νικήθηκε αρχικά στο τετ-α-τετ, όμως στη συνέχεια έσκασε «ποδιά» στον Κρον-Ντέλι και «χάρισε» ουσιαστικά το άνετο 3-1 του Ραφίνια.

Για τίποτα δεν μπορείς να ‘σαι σίγουρος σ’ αυτό το πράγμα που λέγεται ποδόσφαιρο. Γιατί δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που θα πίστεψε πως δεν τέλειωσαν τα πάντα όταν ο Σουάρες το «κόλλησε» (μετά από λάθος του Τρεμουλινάς) από κοντά κι έγραψε το 4-1 στο 52’. Ή μήπως υπήρχε; Οι παίκτες της Σεβίλλης πάντως σίγουρα… Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά το μίνι ΕΠΟΣ της επιστροφής, το οποίο ξεκίνησε με την κοντινή προβολή του Ρέγες (57’). Η Μπαρτσελόνα έδειχνε «υπνωτισμένη» (παρά το δοκάρι του Ραφίνια), έδειχνε «εγκλωβισμένη» στο σαφές προβάδισμά του. Και η απερισκεψία του Ματιέ να δώσει πέναλτι-μαρς στον Βιτόλο, έδωσε παράλληλα την ευκαιρία στον Γκαμεϊρό να σφίξει κι άλλο τον κλοιό απ’ την άσπρη βούλα.

Εδώ το πίστεψε στο 4-1, στο 4-3 θα σταματούσε η Σεβίλλη; Με τις αλλαγές του Έμερι να αποδεικνύονται «χρυσές», οι Ανδαλουσιάνοι σόκαραν ξανά τους Καταλανούς, με τον Ιμόμπιλε να σερβίρει για τον Κονοπλιάνκα κι αυτός, δέκα λεπτά πριν το τέλος, να γράφει το 4-4 σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι Σούπερ Καπ. Τα πόδια των «μπλαουγκράνα» έτρεμαν πλέον, σε απλές μεταβιβάσεις. Τα πάντα είχαν αλλάξει, με τους κατόχους του Europa να αποδεικνύονται λιοντάρια (κι όλα τα ζώα της ζούγκλας μαζί). Η συγκίνηση των οκτώ(!) γκολ δεν άλλαξε, με τον Μέσι βέβαια στην εκπνοή να χάνει την ευκαιρία για την αποφυγή της παράτασης, με το νέο φάουλ του να σταματά στο δοκάρι.

Εδώ που φτάσαμε, τα πέναλτι έδειχναν πολύ κοντά… Και η εικόνα του ματς –με την Μπαρτσελόνα να ‘χει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να κάνει τίποτα- επιβεβαίωνε πως η ρώσικη ρουλέτα δεν απέχει και πολύ. Τελικώς, δεν φτάσαμε ως εκεί. Πιθανότατα στο τελευταίο του παιχνίδι (κι ενώ ήρθε απ’ τον πάγκο), ο Πέδρο χάρισε την κούπα στους Καταλανούς, παίρνοντας το ριμπάουντ από σουτ του Μέσι και γράφοντας το 5-4 στο 115’! Κι όλα αυτά, με τους Ανδαλουσιανούς να χάνουν στη συνέχεια μοναδικές ευκαιρίες σε κεφαλιά του Κόκε και… άχαστο του αφύλαχτου Ραμί…

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ντάνι Άλβες, Ινιέστα (63’ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι, Ραφίνια (78’ Μπαρτρά), Μασεράνο (93’ Πέδρο), Ματιέ

Σεβίλλη (Έμερι): Μπέτο, Τρεμουλινάς, Ραμί, Κόκε, Κριχόβιακ, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα (79’ Μαριάνο), Ρέγες (68’ Κονοπλιάνκα), Μπανέγα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (79’ Ιμόμπιλε)

 

 

 

 

 

Πηγή: sport-fm.gr