Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
«O Γκαγκάτσης εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής»

«O Γκαγκάτσης εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής»

«Πυρά» Παπακωνσταντίνου κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ

«Πυρά» κατά του Βασίλη Γκαγκάτση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου μετά και τις δηλώσεις του πρώτου που ασκούσε έντονη κριτική στην ελληνική ομοσπονδία, με αφορμή τα τραγικά αποτελέσματα στα προκριματικά του Euro.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου στο «Eviagoal»:

Κύριε Παπακωνσταντίνου έχει ευθύνες η Ομοσπονδία για την πορεία της Εθνικής;

«Ο κ. Σαρρής ήταν ο πρώτος, μετά την ήττα από τα Νησιά Φερόε, που έκανε δήλωση και αναγνώρισε τις ευθύνες του, τις οποίες είπε πως θα αναλάβει και στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μας. Ευνόητο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες και ο πρόεδρός μας δεν διστάζει να το πει αυτό το πράγμα δημόσια».

-Και ποιες είναι αυτές οι ευθύνες, γιατί στην ΕΠΟ καταλογίζονται πάρα πολλά.

«Το θέμα είναι και ποιοι μας καταλογίζουν ευθύνες. Δεν μιλάω για τα ΜΜΕ ή για τον απλό κόσμο. Η πορεία της Εθνικής Ομάδας με αποκορύφωμα την ήττα της στο γήπεδο Καραϊσκάκη από τα Νησιά Φερόε, αποτέλεσε ευκαιρία να επανέλθουν στο προσκήνιο κάποιοι άνθρωποι τους οποίους έχει απορρίψει η ποδοσφαιρική οικογένεια και η κοινή γνώμη. Δεν περίμενα, για παράδειγμα, από έναν άνθρωπο που καμαρώνει πως “έβαλε το τρένο στις ράγες” ότι θα έσπευδε να εκμεταλλευτεί την πορεία της Εθνικής σαν ευκαιρία να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο».

-Στον κ. Γκαγκάτση αναφέρεστε;

«Ναι. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης μας είπε πόσο… πονάει την Εθνική, αλλά στην πραγματικότητα άσκησε αντιπολίτευση στον Γιώργο Σαρρή και στη διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτή η στάση ισοδυναμεί με αγάπη για την Εθνική; Αυτή η στάση δείχνει πικρία και στενοχώρια ή μήπως φανερώνει δεύτερες σκέψεις;».

-Τι σημαίνουν οι «δεύτερες σκέψεις»;

«Αν θέλει ο Βασίλης Γκαγκάτσης -που έχασε από τον Γιώργο Σαρρή στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ- να επιστρέψει στο προσκήνιο, να το κάνει με πιο ευθύ και τίμιο τρόπο αντί να εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές επιδόσεις της Εθνικής Ομάδας. Πρέπει, όμως, να ξέρει ότι στην ξεκάθαρη προσπάθεια της επανάκαμψης του, θα κληθεί να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό».

-Τι εννοείτε;

«Εκείνος ήταν που φόρτωσε στην ΕΠΟ την κάρτας υγείας, η οποία έχει γονατίσει οικονομικά την Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο. Την ξέχασε, όμως. Το μόνο που θυμήθηκε ήταν οι συμφωνίες με χορηγούς, τους οποίους, όμως, έφερε στην ΕΠΟ η Εθνική και οι διεθνείς με τα αποτελέσματά τους την περίοδο της πορείας προς το EURO 2004. Εκείνος ήταν που διοικούσε την ΕΠΟ επί σειρά ετών και ξαφνικά κατέβασε τη φαεινή ιδέα μιλώντας με αφορμή την… Εθνική να εκλέγεται η ΚΕΔ από τους διαιτητές. Και γιατί δεν εφάρμοσε αυτή την ιδέα κατά την προεδρία του; Κι αν θέλει να μιλήσει για το τρένο που έβαλε στις ράγες, ας θυμηθεί τι συνέβη τη νύχτα της μεγαλύτερης επιτυχίας του ελληνικού αθλητισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ποιον αποδοκίμασε ο κόσμος όταν όλη η Ελλάδα είχε βγει στους δρόμους και πανηγύριζε; Τον Σαρρή και τη σημερινή ΕΠΟ; Διαβάζοντας ό,τι έλεγε ο Βασίλης Γκαγκάτσης τις τελευταίες ημέρες, είδα σε μια αποστροφή του λόγου του να αυτοαποκαλείται ηλίθιος. Το σίγουρο είναι πως ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν είναι τέτοιος. Αλλά μη νομίζει ότι είμαστε εμείς ηλίθιοι και δεν μπορούμε να διακρίνουμε τα κίνητρά του ή πως δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει. Όπως επίσης δεν ήταν ηλίθιοι όσοι τον αποδοκίμαζαν όταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάστηκε το 2004 η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει σε διαφορετικές βάσεις και η οποία στη συνείδηση όλων δεν αξιοποιήθηκε. Αλήθεια, ποιος ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο;».

Πηγή: newsbeast.gr