Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο Λεβαδειακός επικράτησε 2 1 απέναντι στην Κέρκυρα

Ο Λεβαδειακός επικράτησε 2-1 απέναντι στην Κέρκυρα

Μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη φετινή νίκη ο Τόνι Σίλβα

Τον απέκτησε την τελευταία στιγμή των μεταγραφών και με… «βαρύ» βιογραφικό, παρά τα 23 του χρόνια. Ο Λεβαδειακός τρίβει ήδη τα χέρια του για τον Τόνι Σίλβα, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην πρώτη φετινή νίκη των πράσινων, που ήρθε στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας επί της Κέρκυρας, με 2-1.

Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς, με εξαιρετική υπομονή στο παιχνίδι της, εκμεταλλεύτηκε δύο τραγικά λάθη της άμυνας των Φαιάκων, με τον Σίλβα να σκοράρει αρχικά στο 20’ και να συμμετέχει στο γκολ του Μάτζιου στο 30’.

Η Κέρκυρα είχε ανούσια υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και κατάφερε να γίνει επικίνδυνη μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, όταν αρχικά ισοφάρισε στο 89’ με τον Αρναρέλη και στην τελευταία φάση του αγώνα είχε δοκάρι με τον Τουράμ.

Το ματς

Η Κέρκυρα μπήκε αποφασισμένη να συνεχίσει θετικά, όμως ο Λεβαδειακός της έκοψε τη φόρα. Παρότι η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς αναλώθηκε σε εύκολα λάθη, που δεν έδιωχνε την μπάλα από την περιοχή της, κατάφερε να αντέξει στο πρέσινγκ της Κέρκυρας. Οι Φαίακες, βέβαια, κατανάλωσαν την υπεροχή τους σε μάταιες προσπάθειες και έμειναν χωρίς σπουδαία ευκαιρία.

Κάτι που κατάφερε να εκμεταλλευτεί άψογα ο Λεβαδειακός. Κόντρα στη ροή του ματς, ο Τόνι Σίλβα δέχτηκε το «δώρο» του Κουτζαβασίλη, η οποίος γλίστρησε, μετά από γύρισμα του Βενέτη, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και ο Σίλβα δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ.

Χωρίς ουσιαστική επιθετική δραστηριότητα, μέχρι εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, εκμεταλλευόμενοι ένα ακόμα τραγικό λάθος της άμυνας της Κέρκυρας. Ο Τόνι Σίλβα έβγαλε την κάθετη, και… μπέρδεψε την άμυνα της Κέρκυρας. Ο Ντιμιτρόφσκι, μετά από ασυνεννοησία με τον Κουτζαβασίλη, έδιωξε τη μπάλα πάνω στο Βαγγέλη Μάντζιο. Ο έμπειρος επιθετικός, από δύσκολη θέση και χωρίς αντίπαλο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Η Κέρκυρα άρχισε να πιέζει ξανά για το γκολ, με τον Τουράμ να έχει τις μεγαλύτερες ευκαιρίες. Αρχικά στο 34’ με κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μοσχονά και στο 39’ με σουτ που πέρασε επίσης άουτ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λεβαδειακός άφησε χώρο στην Κέρκυρα (που διατήρησε την υπεροχή), και άρχισε να «χτυπάει» με αντεπιθέσεις.

Δύο σουτ του Γιακουμάκη στο 56’ και στο 62’ έκαναν τους φιλοξενούμενους να «καρδιοχτυπήσουν», αλλά από κει και πέρα ήρθε η σειρά της Κέρκυρας να διεκδικήσει τις τελευταίες της ελπίδες να μη φύγει με άδεια χέρια από τη Λιβαδειά.

Και πάλι ο Λεβαδειακός φάνηκε να έχει αντοχές και, φυσικά, τύχη. Με εξαίρεση, βέβαια, το 89’, όταν ο Ανραρέλης πήρε τη μπάλα από το Βενέτη, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1 για τους Φαίακες, βάζοντας φωτιά στο ματς.

Νωρίτερα, ο Μεντί απομάκρυνε πάνω στη γραμμή σουτ του Τουράμ, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ο Τουράμ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μοσχονά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Μίλιαζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (85’ Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68’ Καλτσάς), Σίλβα (73’ Μπελγκαζουανί)

Στον πάγκο οι: Δασκαλάκης, Τριποτσάρης, Καραχάλιος, Μάγκας

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι (74’ Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (59’ Αρναρέλης), Γκόμες, Ντουάλα, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (59’ Κόντος), Τουράμ.

Στον πάγκο οι: Αραμπατζής, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Νίκιτς.

Πηγή: sport-fm.gr