Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την ΑΕΚ

Οδοστρωτήρας ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την ΑΕΚ

Έφτασε άνετα στο 3-0 στο Καραϊσκάκη – Το σκορ άνοιξε νωρίς-νωρίς ο Ιντέγε

Θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, τραγωδία για την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Οι ερυθρόλευκοι ήταν στην τσίτα και δεν άφησαν ασυγχώρητο κανένα λάθος της Ένωσης κι έφτασαν εύκολα στο 3-0 στο Φάληρο.

Το σκορ άνοιξε νωρίς-νωρίς ο Ιντέγε στο 6’, ενώ λίγο αργότερα είχε δοκάρι ο Σεμπά. Οι κιτρινόμαυροι προδόθηκαν απ’ την ιδέα του Τιμούρ Κετσπάγια να χρησιμοποιήσει τον Λαμπρόπουλο (αντί του Σιμόες), από λάθος του οποίου ήρθε το δεύτερο γκολ από τον Μάρτινς στο 64’. Σκόραρε και ο Φορτούνης με… τυχερό γκολ στο 79’.

Θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Πατίτο στο 59’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Φιγκέιρας.

22

Το ματς:

Ξεκίνημα – σεμινάριο για ντέρμπι έκανε ο Ολυμπιακός. Έχοντας και την ώθηση του κόσμου τους οι Πειραιώτες «έπνιξαν» την ΑΕΚ και την οδήγησαν σε πολλά λάθη, τα οποία έφεραν νωρίς-νωρίς το 1-0 του Ιντέγε μόλις στο 6ο λεπτό. Το γήπεδο όπως ήταν φυσικό πήρε… φωτιά και οι παίκτες του Μπέντο έδειχναν να έχουν φτερά στα πόδια τους κι άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 9’, όμως το σουτ του Σεμπά αφού κόντραρε χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ανέστη. Η ομάδα του Κετσπάγια δεν μπορούσε με τίποτα να βρει ηρεμία στο παιχνίδι της, έχανε όλες τις πρώτες πάσες και ήταν «στριμωγμένη» στο μισό του γηπέδου.

Η Ένωση… εμφανίστηκε στο παιχνίδι μετά το πρώτο 25λεπτο, όταν ο άξονάς της με ηγέτη τον Μάνταλο και τον δραστήριο Πατίτο άρχισε να «ρολάρει». Πάντως, παρά το φρένο που έβαλαν οι Πειραιώτες στον ρυθμό τους, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων, που είχαν αρκετούς παίκτες εκτός παιχνιδιού. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια χάρη στο τέρμα του Νιγηριανού.

Κάπως πιο ζωηρό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο δεύτερο 45λεπτο. Με τον Ολυμπιακό να έχει αφήσει ελεύθερα κάποια μέτρα στο γήπεδο, η Ένωση ανέβηκε όμως και πάλι δεν βρήκε τον τρόπο να βγάλει καθαρή ευκαιρία με τον Μπακασέτα να εξουδετερώνεται εύκολα από τα αντίπαλα στόπερ και τον Λάζαρο να μην δίνει βοήθειες στον Μάνταλο. Την ίδια στιγμή, οι ερυθρόλευκοι κυκλοφορούσαν με ηρεμία και χωρίς άγχος την μπάλα, ενώ πίεζαν ελαφρώς στις πρώτες πάσες. Έτσι, και χωρίς ουσιαστικά να δυσκολευτούν ιδιαίτερα έφτασαν έπειτα από τραγικό λάθος του Λαμπρόπουλου στο 2-0 στο 64ο λεπτό με τον καλύτερό τους παίκτη, τον Αντρέ Μάρτινς.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Πειραιώτες να μην πιέζονται και να ελέγχουν απόλυτα τον ρυθμό. Μάλιστα, είχαν και την τύχη με το μέρος τους στο 79’, όταν καθάρισαν το παιχνίδι έπειτα προβολή του Λαμπρόπουλου η οποία μετατράπηκε σε σουτ του Φορτούνη το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Ανέστη. Το 3-0 έφερε χαλάρωση στην άμυνα της ομάδας του Μπέντο, που απειλήθηκε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 84’, ενώ η ΑΕΚ είχε και δοκάρι με τον Μπακασέτα στο 87’.

11

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία (46’ Βιάνα), Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Μάρτινς (70’ Καμπιάσο), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (80’ Τσόρι), Ιντέγε

Στον πάγκο: Λεάλι, Ρομαό, Καρντόσο

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πατίτο (58’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (72’ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακασέτας

Στον πάγκο: Μπάρκας, Σιμόες, Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Μπακάκης

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Πηγή: sport-fm.gr