Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Το παραμύθι της Ουαλίας έχει… κόκκινους δράκους

Το παραμύθι της Ουαλίας έχει… κόκκινους δράκους

Οι Βρετανοί κέρδισαν με ανατροπή το Βέλγιο και πανηγυρίζουν την πρόκριση τους στα ημιτελικά για πρώτη φορά

Η απίθανη παρέα του Μπέιλ δεν σταματάει πουθενά, ακόμη και όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ!  Στον πρώτο προημιτελικό της ιστορίας τους, οι «κόκκινοι δράκοι» βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από το Βέλγιο με γκολάρα του Ναϊνγκολάν, αλλά έπαιξαν σαν Βρετανοί, γύρισαν το ματς με τέρματα των Γουίλιαμς, Ρομπσον-Κανού και Βόουκς και νικώντας 3-1… τσέκαραν το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Eurο της Γαλλίας!

Εκεί, έκλεισαν ήδη «ραντεβού» με την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, για τις 6 Ιουλίου, αλλά και με την ιστορία, στη μεγαλύτερη στιγμή του ποδοσφαίρου της χώρας, που κρατάει ψηλά τη σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ματς

Σε ένα ματς μεταξύ «δράκων» και «διαβόλων», λογικό ήταν να μπει… φωτιά και μάλιστα, από νωρίς! Το Βέλγιο ξεκίνησε δυνατά, έκλεισε την Ουαλία στα καρέ της και μόλις στο 7’, είχε ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία, αλλά Καράσκο, Μενιέ και Αζάρ δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπέιλ έφυγε από αριστερά, αλλά το σουτ που δοκίμασε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, σε αντίθεση με τη… φωτοβολίδα του Ναϊνγκολάν, στο 13’. Ο παίκτης της Ρόμα εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», σχεδόν χωρίς να πάρει φόρα, από 25 μέτρα, και έγραψε το 1-0, μέσα σε… χαμό από τους Βέλγους φιλάθλους στη Λιλ!

Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς, όμως, μετά το γκολ του 28χρονου, έδωσε χώρο στους Βρετανούς, που εκμεταλλευόμενοι τα κενά -λόγω των απουσιών Βερτόνγκεν και Βερμάελεν- στη βελγική άμυνα, αφού… προειδοποίησαν στο 25’, με τον Κουρτουά να κάνει μία μεγάλη απόκρουση σε πλασέ του Τέιλορ (ο Κόουλμαν ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει στον πάγκο), στο 30’ ο Γουίλιαμς έφερε με καρφωτή κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ράμσεϊ, το παιχνίδι στα ίσα! Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο, με τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για το δεύτερο…

Ο Βίλμοτς έβαλε τον Φελαϊνί στη θέση του Καράσκο στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, με το Βέλγιο να μπαίνει και πάλι δυνατά, αλλά ο Λουκάκου έκανε κακή -εξ επαφής- κεφαλιά στο 48’, ενώ ο Αζάρ δεν βρήκε στόχο, έπειτα από την εξαιρετική προσπάθειά του από αριστερά. Και αφού οι Βέλγοι δεν μπορούσαν… ανέλαβαν δράση οι Ουαλοί! Στο 55’, ο Ρόμπσον-Κανού έκανε μία απίστευτη κίνηση, αφήνοντας… χαζή την άμυνα του Βελγίου και κάνοντας την ολική ανατροπή για τους «κόκκινους δράκους», με τους Βρετανούς στις εξέδρες να μην μπορούν να πιστέψουν όσα έβλεπαν από την ομάδα τους.

Το Βέλγιο, όπως ήταν φυσικό, πίεσε ασφυκτικά, αλλά πέρα από την κεφαλιά του Φελαϊνί στο 74’, δεν ανησύχησε και… πάρα πολύ τον Χένεσεϊ. Πάντως, στο 83’ θα μπορούσε να τους δοθεί η ευκαιρία να φέρουν και πάλι το ματς στα ίσα, αλλά ο Σκόμινα είπε «παίζετε» σε πεντακάθαρη ανατροπή του Ναϊνγκολάν από τον Γουίλιαμς. Κάπως έτσι, σε μία αντεπίθεση στο 85’, ο Γκάντερ έβγαλε μία καταπληκτική σέντρα από αριστερά, ο Βόουκς έπιασε μία απίθανη κεφαλιά… και οι «κόκκινοι δράκοι» πέταξαν στους επτά ουρανούς!

Πηγή: sport-fm.gr