Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Παράσταση για ένα ρόλο στην Τρίπολη

Παράσταση για ένα ρόλο στην Τρίπολη

Εύκολη επικράτηση με 2-1 για τον Αστέρα κόντρα στον Λεβαδειακό

Καταιγιστικός, όσο και η βροχή που προηγήθηκε, ήταν ο Αστέρας στην Τρίπολη απέναντι στον Λεβαδειακό! Αν και προηγήθηκαν στα 24 δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι και παρά το γεγονός πως ο Στρατηλάτης πραγματοποίησε μερικές φοβερές αποκρούσεις, υποκλίθηκαν στην αγωνιστική ανωτερότητα της ομάδας του Βεργέτη.

Εντυπωσιακός ο Ρόλε, πέτυχε και τα δύο γκολ (23’, 67’), ενώ οι γηπεδούχοι σημάδεψαν άλλες τόσες φορές τα δοκάρια (36’ Μπαράλες, 70’ Ουσέρο) δείχνοντας πως φέτος είναι ικανοί για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.

Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το γρήγορο γκολ οι Βοιωτοί (1’ Κονέ) που είχαν ελάχιστες άλλες καλές στιγμές στο παιχνίδι. Αποβλήθηκε ο σκόρερ στο 89’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το ματς

Μπορεί ο Αστέρας να πήρε… μηδέν σε ό,τι αφορά το πώς μπήκε στο ματς, αλλά στην ομάδα του Βεργέτη αξίζει το άριστα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ψυχρολουσία του 24ου δευτερολέπτου. Τόσα μόλις χρειάστηκαν οι φιλοξενούμενοι για να επαναφέρουν τους γηπεδούχους στην ελληνική πραγματικότητα μετά τον ευρωπαϊκό θρίαμβο και την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Το γρήγορο… χαστούκι από το γκολ του Κονέ αφύπνισε τους παίκτες του Βεργέτη που γρήγορα ξεπέρασαν το σοκ και παρά το γεγονός πως ο βαρύς λόγω βροχής αγωνιστικός χώρος δεν στάθηκε σύμμαχός τους, κυριάρχησαν στο γήπεδο. Αυτή η ανωτερότητα μεταφράστηκε σε ένα τέρμα (23’ Ρόλε), ένα δοκάρι (36’ Μπαράλες) αλλά και δύο μεγάλες ευκαιρίες στις οποίες ο Στρατηλάτης και οι επεμβάσεις του δεν επέτρεψε να μετατραπούν σε γκολ. Όταν στην… παρέα που έσπειρε αρκετές φορές τον πανικό στην άμυνα του Λεβαδειακού (Μπαράλες, Ρόλε) προστέθηκε και ο Φακούντο Πάρα, ο Παντελίδης γύρισε το σύστημά του χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς στην ευθεία. Έτσι, προσπάθησε να σταματήσει τη… μηχανή δημιουργίας ευκαιριών, έχοντας τον Στρατηλάτη να κατεβάζει ρολά, αλλά να μην έχει αντίδοτο απέναντι στον Ρόλε. Ο Αργεντινός «μίλησε» ξανά στο 67’ και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σκορ που σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και θα μπορούσαν να τελειώσουν το ματς δίχως καρδιοχτύπια. Σε τελικά ανάλυση πάντως, ο Βεργέτης θα έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του που παρά το αρχικό μούδιασμα και δίχως να μείνουν στις… ευρωπαϊκές δάφνες, έβγαλαν χαρακτήρα στο γήπεδο κι έφτασαν σε μια ανατροπή ενδεικτική της προσωπικότητας και του μετάλλου που έχει φτιάξει η ομάδα. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Μάσα (70’ Μουνάφο), Μπακασέτας (57’ Φακούντο Πάρα), Ρόλε, Μπαράλες (83’ Φερνάντες).

Στον πάγκο: Μπαντής, Μπαντιμπαγκά, Μπι, Κυριακόπουλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Βούκσεβιτς, Πρόγιτς, Κώτσιος, Τομάς (70’ Γιακουμάκης), Πίντερ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ (46’ Μάντζιος), Κονέ, Νικολακάκης (42’ Γεωργιάδης), Ορτέγκα.

Στον πάγκο: Πρζιρόφσκι, Μαχαίρας, Μάγκας, Γκόμες.

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση