Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Πήρε τη νίκη από την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ

Πήρε τη νίκη από την Κέρκυρα ο ΠΑΟΚ

Ο Εργκίς Κάτσε έδωσε τη λύση με υπέροχη εκτέλεση φάουλ

Αν και για σχεδόν ένα ημίωρο έπαιζε με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν’ αποδράσει από την έδρα της Κέρκυρας.

Η αποβολή του Ρατς (65’) πείσμωσε τον μέχρι εκείνη τη στιγμή κακό «Δικέφαλο του Βορρά» και με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ του Κάτσε (83’) πήρε τη νίκη με σκορ 1-0.

Έτσι, αναρριχήθηκε -τουλάχιστον προσωρινά- στην δεύτερη θέση στο +1 από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή.

Στους 40 βαθμούς έμειναν οι γηπεδούχοι που όμως βρίσκονται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Το ματς

Ούτε η πιθανότητα να καταλάβει τη 2η θέση (ενόψει πλέι οφ) δεν έμοιαζε με ισχυρό κίνητρο για τον ΠΑΟΚ. Σ’ ένα όχι ιδιαίτερο ζωηρό πρώτο μέρος, κατάφερε παρόλα αυτά να δημιουργήσει ορισμένες επικίνδυνες στιγμές που θα μπορούσαν να του εξασφαλίσουν το προβάδισμα. Δεν βρήκε όμως τον τρόπο να τις ολοκληρώσει.

Με τον Παπαδόπουλο να λείπει, τον Αθανασιάδη ντεφορμέ, και τους Μακ, Περέιρα να ζορίζονται όταν έφταναν απέναντι από τον Κουτζαβασίλη δεν φαινόταν πως θα έφτανε στο γκολ. Και την ίδια στιγμή απέναντί του είχε την Κέρκυρα, που όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου, ήταν έτοιμη να τον βάλει σε μπελάδες.

Τέτοιος ήταν η εξ επαφής κεφαλιά του Μαρκόφσκι με τον Ιτάνζ να διώχνει ενστικτωδώς, με τους γηπεδούχους να στέκονται ισάξια και να διαμαρτύρονται δίκαια για μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Βίτορ μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε υποτονικά, με αρκετά αβίαστα λάθη εκατέρωθεν. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η Κέρκυρα ήταν η ομάδα που έδινε το ρυθμό, έβγαζε μεγαλύτερο πάθος, ενέργεια και αποφασιστικότητα. Εξίσου αποφασισμένος όμως να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του ήταν και ο Ιτάνζ. Η αποβολή του Ρατς έμοιαζε να δημιουργεί ιδανικές συνθήκες από τη μία και καταστροφικές στον αντίποδα, κάτι πάντως το οποίο έμεινε στα χαρτιά.

Ο Γεωργιάδης θυσίασε τον Περέιρα και πέρασε στον αγώνα τον Σκόνδρα, με την πίεση της Κέρκυρα να μην έχει αποτέλεσμα, να εξασθενεί αντί να εντείνεται και τον ΠΑΟΚ να μην απειλείται. Μέχρι που ήρθε η λύση από τον Κάτσε. Σ’ ένα… ντεζαβού του αγώνα στην Τούμπα, ο Αλβανός μέσος σκόραρε (με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ) σημειώνοντας το νικητήριο γκολ για τον Δικέφαλο.

Πηγή: sport-fm.gr