Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πλησιάζει η παραμονή για την Καλλονή

Πλησιάζει η παραμονή για την Καλλονή

Η ομάδα του Λέσβου διέλυσε τη Βέροια με 4-1

Ολοένα και πλησιάζει η επίτευξη της παραμονής για την Καλλονή! Οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου έφτασαν στην εντός έδρας νίκη, με σκορ 4-1 κόντρα στη Βέροια και πλέον έχουν απόσταση ασφαλείας από την «επικίνδυνη ζώνη».

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για την ομάδα της Λέσβου ήταν ο Λεοζίνιο, που πέτυχε δύο τέρματα, ενώ τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Χουάνμα και Αντέτζο. Το γκολ της «βασίλισσας του Βορρά» πέτυχε ο Καλτσάς.

Φοβερό 10λεπτο στο ματς, από το 12’ όταν και άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι, με την ομάδα του Γκρανέρο να απαντάει άμεσα, αλλά να δέχεται-καπάκι και δεύτερο γκολ. Μάλιστα, η Καλλονή θα μπορούσε να αγγίξει τη νίκη από το 19’, όμως ο Χουάνμα νικήθηκε από τον Τζινάρ, από την «άσπρη βούλα».

Το ματς

Ενώ όλα έδειχναν ένα κακό πρώτο εικοσάλεπτο στη Λέσβο, το παιχνίδι έγινε ροντέο από το… πουθενά. Η Καλλονή στην πρώτη της αξιόλογη επίθεση στο παιχνίδι άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, με κοντινή προβολή του Χουάνμα. Με το ίδιο νόμισμα… πλήρωσε τους γηπεδούχους η Βέροια, καθώς στην πρώτη της φάση απάντησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλτσά (16’). Το λάθος διορθώθηκε στο άψε-σβήσε για την ομάδα του Βλάχου, ο Λεοζίνιο πήρε την μπάλα μετά την σέντρα και με όμορφο σουτ νίκησε τον Τζινάρ κάνοντας το 2-1. Μάλιστα, η Καλλονή άγγιξε και το 3-1 κερδίζοντας πέναλτι στο 18’, όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας νίκησε τον Χουάνμα.

Σταδιακά ο τρομερός ρυθμός που υπήρχε στο ματς έπεσε. Η Βέροια πήρε τα ηνία στο παιχνίδι και κυνήγησε την ισοφάριση, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Πέρεζ στο 30’. Από την μεριά τους οι γηπεδούχοι, έριχναν περισσότερο βάρος στα μετόπισθεν, όμως πλησίασαν μια ανάσα απ’ το γκολ με τον Χουάνμα να σημαδεύει το δοκάρι του Τζινάρ πέντε λεπτά αργότερα. Από εκεί και πέρα η «βασίλισσα του Βορρά» συνέχισε να πιέζει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στο 2-2.

Καμία σχέση με την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχε το δεύτερο 45λεπτο στη Λέσβο. Η Καλλονή έδωσε σαφές προβάδισμα στα αμυντικά της καθήκοντα, την στιγμή που η Βέροια είχε την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων μίλησε και πάλι. Έπειτα από αντεπίθεση στο 71ο λεπτό ο Λεοζίνιο πλάσαρε εύστοχα κάνοντας παράλληλα το 3-1 για την ομάδα του.

Παρά το 3-1, κι ενώ θα έλεγε κανείς ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, η «βασίλισσα του Βορρά» δεν παράτησε το ματς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κυνηγούν το γκολ, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες για να ξαναμπούν στο ματς. Μάλιστα, η Καλλονή διεύρυνε το προβάδισμά της με κεφαλιά του Αντέτζο στις καθυστερήσεις, κάνοντας το τελικό 4-1.

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα, Χωριανόπουλος

Στον πάγκο: Δαύκου, Χωριανόπουλος, Ναβάρο, Βαλλιός, Πιπίνης, Μαρσέλο, Αράς

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Βέρτζος, Κάλι, Μαραγκός, Νέτο, Βεργώνης, Μπαλάφας, Πέρεζ, Γεωργιάδης, Καλτσάς, Μπεν

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπαργκάν, Τάτος, Κάμπορα, Ντουμίτρου, Βάσκες, Αραγονές

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης

Πηγή: sport-fm.gr