Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Premier League: «Κόκκινοι Διάβολοι» νίκησαν την Τότεναμ και φουλάρουν για «4άδα» – Με ασίστ Τσιμίκα η Λίβερπουλ επικράτησε της Γουέστ Χαμ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη γκέλα κόντρα στη Νιούκαστλ έπαιξε ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, και νίκησε με 2-0 τη Τότεναμ στο «Ολντ Τράφορντ», για την Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή της μέσα στη σεζόν. Και παρόλο που βρήκαν τον Γιορίς να υψώνει τείχος κρατώντας το σκορ σε… φυσιολογικά επίπεδα, οι ορεξάτοι Κόκκινοι Διάβολοι συνδύασαν την παράσταση με καθαρή νίκη 2-0 κόντρα στην άνευρη Τότεναμ που τους έστειλε στο -1 από την πρώτη τετράδα της Premier League.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αψηφώντας τον… κίνδυνο που παράγει η Τότεναμ του Κόντε στις αντεπιθέσεις, η Γιουνάιτεντ αποφάσισε να πάρει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο. Αρχικά ο Γιορίς έσωσε την ομάδα του στην προσπάθεια του Φρεντ (8΄), ενώ τρία λεπτά αργότερα το curler του Άντονι σταμάτησε στο δοκάρι. Η Γιουνάιτεντ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, απειλούσε συνεχώς τα καρέ του Γιορίς, ο οποίος ωστόσο κρατούσε το μηδέν με αποκορύφωμα τις επεμβάσεις στο φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες και σε βολέ του Σο.

Ο Γάλλος κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την Τότεναμ μέχρι το ημίχρονο, όμως το β΄μέρος γράφτηκε διαφορετικά! Μόλις στο 47΄ο Φρεντ εκμεταλλεύτηκε τη βοήθεια την κόντρας για να νικήσει τον – μέχρι τότε – ανίκητο Γιορίς, χαρίζοντας ένα δικαιότατο προβάδισμα στους Κόκκινους Διάβολους. Το γκολ απελευθέρωσε τα πόδια των γηπεδούχων που έφτασαν και σε δεύτερο με σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες στο 69΄, ο οποίος έγραψε το 2-0 με όμορφο πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Ο Πορτογάλος μάλιστα βρήκε και δεύτερο γκολ στο 81΄ που όμως ακυρώθηκε για οφσάιντ με το 2-0 να παραμένει. Ένα σκορ ιδιαίτερα φτωχό αναλογικά με την παρουσία και τις ευκαιρίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο, η οποία δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Τότεναμ σε μια ηχηρή δήλωσε προθέσεων για τη μάχη της τετράδας.

Νίκησε η Λίβερπουλ με ασίστ του Τσιμίκα

Η πέμπτη εφετινή ασίστ του Κώστα Τσιμίκα σε όλες τις διοργανώσεις, έδωσε την ευκαιρία στον Ντάργουϊν Νούνιες να σκοράρει στο 22΄ και με το γκολ αυτό η Λιβερπουλ νίκησε στο Ανφιλντ την Γουέστ Χαμ με 1-0 και με ματς λιγότερο θα έχει την ευκαιρία να μειώσει κι άλλο την απόσταση από την κορυφή (βρίσκεται στο -11).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με κεκτημένη ταχύτητα από το «τρίποντο» στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ έκαναν το 2 στα 2 στην έδρα τους στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστική της Premier League κι ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια. Ο Τσιμίκας αντικαταστάθηκε στο 81΄ από τον Ρόμπερτσον, αλλά πρόλαβε να «σερβίρει» στον Νούνιες το γκολ της νίκης της ομάδας του.

Μεγάλο «διπλό» και βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Σαουθάμπτον στην έδρα της Μπόρνμουθ, ενώ η Τσέλσι «σκόνταψε» στο «σπίτι» της Μπρέντφορντ, όπου έμεινε στο 0-0 και είχε την πρώτη της απώλεια μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Νίκη που την έφερε στην πρώτη εξάδα πέτυχε και η Νιουκάστλ, με 1-0 επί της Έβερτον.

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και η βαθμολογία:

Μπράιτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 0-0

Κρίσταλ Πάλας-Γουλβς 2-1

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(47΄ Έζε, 70΄ Ζαχά – 31΄ Τραορέ)

Μπόρνμουθ-Σαουθάμπτον 0-1

(9΄ Ανταμς)

Μπρέντφορντ-Τσέλσι 0-0

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 1-0

(22΄ Νούνιες)

Νιούκαστλ-Έβερτον 1-0

(31΄ Αλμιρόν)

Μάντσεστερ Γ.-Τότεναμ 22:15

Φούλαμ-Άστον Βίλα 20/10

Λέστερ-Λιντς 20/10

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι Αναβλήθηκε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Αρσεναλ 27

Μάντσεστερ Σίτι 23

Τότεναμ 23

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τσέλσι 20

Νιούκαστλ 18 -11αγ.

Λίβερπουλ 16

Μάντσεστερ Γ. 16 -9αγ.

Μπράιτον 15

Μπρέντφορντ 14 -11αγ.

Κρίσταλ Πάλας 13

Μπόρνμουθ 13 -11αγ.

Φούλαμ 12

Σαουθάμπτον 11 -11αγ.

Γουέστ Χαμ 11 -11αγ.

Έβερτον 10 -11αγ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιντς 9 -9αγ.

Άστον Βίλα 9

Γουλβς 9 -11αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 6 -11αγ.

Λέστερ 5


Πηγή