Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Premier League: Συνεχίζει το «διαβολικό» αήττητο σερί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ -Στο ρελαντί τη Μπόρνμουθ

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε το εμπόδιο της Μπόρνμουθ, επικρατώντας με 3-0 εντός έδρας της Μπόρνμουθ και αύξησε τη διαφορά από την 5ην Τότεναμ.

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε στο +5 από την 5η Τότεναμ, ενώ έπιασε στην 3η θέση τη Νιουκάστλ (με ματς λιγότερο). Τέταρτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Τεν Χαγκ, πέμπτη στα έξι τελευταία και η Μάντσεστερ δείχνει πως βαδίζει στο σωστό δρόμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν και είχαν στο 11′ μεγάλη ευκαιρία με τον Μαρσιάλ να ανοίξουν το σκορ. Βέβαια, στπ 23′ οι «Κόκκινοι» βρήκαν δίχτυα. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον Έρικσεν και ο Κασεμίρο με υπέροχη προβολή πέτυχε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά από την ωραία σέντρα του Μπρούνο, ο Ράσφορντ δεν κατάφερε να σκοράρει. Το ημίχρονο θα έκλεινε ιδανικά για τη Μάντσεστερ, αν ο Φαν ντε Μπέεκ δεν τραυματιζόταν και έμενε στα αποδυτήρια.

Διαβολικό πάρτι

Ιδανικό ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Γιουνάιτεντ, αφού στο 49′ «σφράγισε» το τρίποντο με ένα υπέροχο τέρμα. Ο Σο άρχισε την κούρσα, ο Μπρούνο μοίρασε ιδανικά στον Γκαρνάτσο και ο Αργεντινός μοίρασε για τον Αγγλο μπακ που δεν αστόχησε. Στο 55′ θα μπορούσε να έρθει κι ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Μαρσιάλ δε βρήκε στόχο. Λίγο από τη δόξα των συμπαικτών του… έκλεψε και ο Ντε Χέα, αφού στο 59′ είχε τριπλή επέμβαση.

Η Μάντσεστερ είχε τον έλεγχο και όταν ανέβαζε ρυθμό απειλούσε, όπως στο 78′ με το δοκάρι του Γκαρνάτσο και στο 80′ με την επέμβαση του Τράβερς στην προσπάθεια του Νταλότ. Με 16 τελικές η Γιουνάιτεντ αποτύπωσε στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά της, αν και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 86ο λεπτό. Μεγάλη μπαλιά του Σο, άψογη ασίστ με τη μια από τον Μπρούνο και ο Ράσφορντ σκόραρε σε τέταρτο διαδοχικό ματς διαμορφώνοντας το 3-0.

Άρσεναλ – Νιουκάστλ 0-0

Τέλος στο νικηφόρο σερί της Άρσεναλ έβαλε η Νιουκάστλ, αφού με το 0-0 πήρε μια ψυχωμένη ισοπαλία στο «Emirates». Οι Λονδρέζοι μετρούσαν πέντε νίκες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της στην Premier League, αλλά έχασαν την ευκαιρία να «πετάξουν» στο +10 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ισοπαλία αυτή, η ομάδα του Αρτέτα βρίσκεται στο +8 από τη Μάντσεστερ Σίτι και η Νιουκάστλ παραμένει στην 3η θέση.

Σαρωτική Μπράιτον

Οι Γλάροι καταβρόχθισαν τα Ζαχαρωτά στο «Goodison»
Η Μπράιτον ήταν εκκωφαντική στο «Goodison Park» και σκόρπισε την Έβερτον με 4-1. Ο Μιτόμα άνοιξε το σκορ για τους Γλάρους στο 16′ με πολύ όμορφη ενέργεια από τα αριστερά. Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι πάντως, «κλείδωσε» το παιχνίδι στις αρχές του δεύτερου μέρους. Φέργκισον, Μαρτς και Γκρος «χτύπησαν» από το 51′ έως το 57′ και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-0. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, έχασαν ευκαιρίες και για πέμπο τέρμα, ενώ το μόνο που κατάφεραν τα Ζαχαρωτά ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκρέι. Με το τρίποντο αυτό, η Μπράιτον ανέβηκε στην 8η θέση, με την Έβερτον να παραμένει 16η.

Πέρασε και από το «King Power» η Φούλαμ

Η Φούλαμ ξεκίνησε εξαιρετικά τις επίσημες υποχρεώσεις της για το 2023, καθώς νίκησε με 1-0 τη Λέστερ μέσα στο «King Power Stadium» και πανηγύρισε τρίτη διαδοχική νίκη στην Premier League. Λυτρωτής για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ήταν ο… συνήθης ύποπτος, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς. Στο 17′ ο Γουίλιαν κουβάλησε τη μπάλα στον άξονα, έβγαλε φανταστική μπαλιά, ο Σέρβος «killer» έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κοντρόλαρε με το στήθος και πλάσαρε εύστοχα τον Γουάρντ. Ενδέκατο γκολ του 28χρονου σέντερ φορ σε 15 εμφανίσεις του στην Premier League. Οι Αλεπούδες προσπάθησαν να πιέσουν αλλά οι φιλοξενούμενοι διαφύλαξαν το προβάδισμα τους μέχρι τέλους.

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Premier League:

Μπρέντφορντ-Λίβερπουλ 3-1

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρσεναλ-Νιούκαστλ 0-0

Εβερτον-Μπράιτον 1-4

Λέστερ-Φούλαμ 0-1

Μάντσεστερ Γ.-Μπόρνμουθ 3-0

Σαουθάμπτον-Νότιγχαμ Φόρεστ 4/1

Λιντς-Γουέστ Χαμ 4/1

Αστον Βίλα-Γουλβς 4/1

Κρίσταλ Πάλας-Τότεναμ 4/1

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι 5/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Άρσεναλ 44

Μάντσεστερ Σίτι 36 -16αγ.

Νιούκαστλ 35 -18αγ.

Μάντσεστερ Γ. 35

Τότεναμ 30

Λίβερπουλ 28

Φούλαμ 28 -18αγ.

Μπράιτον 27

Μπρέντφορντ 26 -18αγ.

Τσέλσι 25 -16αγ.

Κρίσταλ Πάλας 22 -16αγ.

Άστον Βίλα 21

Λέστερ 17 -18αγ.

Μπόρνμουθ 16 -18αγ.

Λιντς 16 -16αγ.

Έβερτον 15 -18αγ.

Νότιγχαμ Φόρεστ 14

Γουέστ Χαμ 14

Γουλβς 13

Σαουθάμπτον 12


Πηγή