Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σάντος: Θέμα χρόνου η διάκριση για την Πορτογαλία, θυμηθείτε την Ελλάδα

Σάντος: Θέμα χρόνου η διάκριση για την Πορτογαλία, θυμηθείτε την Ελλάδα

«Η Πορτογαλία θα έπρεπε να έχει κατακτήσει ένα EURO, αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι»

Η ικανότητα μπορεί ν’ αποδειχθεί καθοριστική, όμως πρέπει να υπάρχει και… άστρο. Αυτό ήταν το νόημα από τα λεγόμενα του Φερνάντο Σάντος που ισχυρίστηκε ότι είναι θέμα χρόνου η επιτυχία για την Πορτογαλία, καλώντας τον κόσμο, όμως, να θυμηθεί το παράδειγμα της Ελλάδας, την οποία κανείς δεν περίμενε να πετύχει το ακατόρθωτο, το 2004.

Μιλώντας στη «Marca» κι ερωτηθείς αν η μοίρα χρωστάει κάτι στην Πορτογαλία, ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας σχολίασε:

«Αν σκεφτούμε κάποιες από τις προηγούμενες γενιές ποδοσφαιριστών, τότε ναι. Η Πορτογαλία θα έπρεπε να έχει κατακτήσει ένα EURO, αλλά τα πράγματα δεν λειτουργούν έτσι. Πολλές χώρες έβγαλαν κατά καιρούς εξαιρετικές γενιές παικτών, όπως συνέβη με την Ισπανία, αλλά ο τίτλος δεν ήρθε. Πιστεύω ότι για την Πορτογαλία είναι θέμα χρόνου. Δείτε το παράδειγμα της Ελλάδας. Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε ότι θα μπορούσαν να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης».

Όσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Φερνάντο Σάντος είχε να πει: «Αν ο Ρονάλντο είναι τόσο σημαντικός στη Ρεάλ, σκεφτείτε τι συμβαίνει στην Πορτογαλία. Είναι το ίδιο και περισσότερο. Προφανώς και ο Κριστιάνο δεν μπορεί να πάρει το τουρνουά μόνος του. Χρειάζεται τη βοήθεια των υπολοίπων».

Πηγή: gazzetta.gr