Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Serie A: Η Γιουβέντους στο -10 από την κορυφή, αλλά έχει πάρει πρωτάθλημα και από το -11

Serie A: Η Γιουβέντους στο -10 από την κορυφή, αλλά έχει πάρει πρωτάθλημα και από το -11

Καθώς η Γιουβέντους αποχαιρετά το 2020 σε απόσταση 10 βαθμών από την κορυφή, οι οπαδοί της μπορούν μόνο να πιαστούν από την ανάμνηση ότι πριν πέντε χρόνια το σήκωσαν από το -11.

Η αδιανόητη εντός έδρας τριάρα από τη Φιορεντίνα και η νίκη της Μίλαν στο 90’+2 κόντρα στη Λάτσιο, έστειλε τους Ροσονέρι στο +10 από τη Γηραιά Κυρία, η οποία κλείνει το 2020 με τον χειρότερο δυνατό αγωνιστικό τρόπο. Οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι το Σκουντέτο δεν πρόκειται πλέον να μείνει στο Τορίνο και ότι έπειτα από εννέα διαδοχικές κούπες της Γιούβε, οι πανηγυρισμοί θα μεταφερθούν στο Μιλάνο. Ωστόσο, η Γιουβέντους πρόσφατα το έχει ξανακάνει…

Ηταν Νοέμβριος του 2015 όταν η ομάδα του Μάξι Αλέγκρι γνώριζε την ήττα από τη Σασουόλο για τη 1η αγωνιστική και ξέμενε στο -11 από την 1η Ρόμα. Από εκείνο το σημείο όμως θα ξεκινούσε μία τρομερή αντεπίθεση. Στην 25η αγωνιστική ο Τζάτζα στο 88′ χάριζε στη Γιούβε τη νίκη επί της Νάπόλι και έκλεινε ένα εκπληκτικό σερί 15 νικών.

Σε εκείνο το διάστημα ο Τζίτζι Μπουφόν θα έσπαγε και το σχετικό ρεκόρ απαραβίαστης εστίας του Σεμπαστιάνο Ρόσι. Ο Γκονσάλο Ιγουαΐν με 36 γκολ θα καθοδηγούσε την επίθεση και στο φινάλε η Γιούβε θα σήκωνε την κούπα για τέταρτη σερί χρονιά. Φέτος βέβαια η κατάσταση μοιάζει ακόμα πιο δύσκολη, καθώς δεν είμαστε στον Νοέμβριο, αλλά η χρονιά έχει προχωρήσει και εκτός της Μίλαν, είναι διεκδικήτρια και η Ιντερ. Οπότε, η αντεπίθεση των Μπιανκονέρι πρέπει να ξεκινήσει… χθες.

πηγή: gazzetta


Πηγή