Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Σφαγή» για Μαζουάκου στην Ιταλία

«Σφαγή» για Μαζουάκου στην Ιταλία

Ίντερ, Γιούβε και Ρόμα θέλουν τον άσο του Ολυμπιακού

Φωτιές… άναψε πρωτοχρονιάτικα ο μάνατζερ εξ Ιταλίας του Αρτούρ Μασουακού, με δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα «fcinter1908.it».

Ο Φράνσις Λινγκέντι αποκάλυψε πως τρεις ομάδες από τη γειτονική χώρα έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, με την Ίντερ μάλιστα να φέρεται έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση μέσα στις προσεχείς εβδομάδες. Οι άλλες δύο είναι η Γιουβέντους και η Ρόμα.

Ωστόσο, ο Ιταλός μάνατζερ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του Μασουακού από τους «ερυθρολεύκους» στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς οι –όποιες- συζητήσεις έχουν γίνει αφορούν το καλοκαίρι.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω πως η Ίντερ παρακολουθεί στενά τον Μασουακού, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όπως η Ρόμα. Από την άλλη, όμως, έχω μιλήσει με τον Αουσίλιο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής Ίντερ)», δήλωσε αρχικά ο Φράνσις Λινγκέντι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως νεαρός αριστερός μπακ δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Πειραιά τον Ιανουάριο:

«Σίγουρα θα μείνει μέχρι τον Ιούνιο στην Αθήνα. Υπάρχουν αρκετές ομάδες που τον παρακολουθούν, αλλά η Ίντερ είναι αυτή που έχει στείλει περισσότερες φορές τους σκάουτέρ της. Επίσης είναι και η Γιουβέντους με τη Ρόμα. Η Γιούβε τον είχε παρακολουθήσει πέρυσι επτά φορές, ενώ με τη Ρόμα οι επαφές ήταν σε φιλολογικό επίπεδο. Αμφότερες, όμως, είχαν σκάουτερ στο Γιουβέντους-Ολυμπιακός, στο Τορίνο».

Για το τι «εστί» Μασουακού: «Είναι ένας επαγγελματίας, ο οποίος είναι υψηλού επιπέδου. Τον περασμένο Αύγουστο, στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μίλαν, ο Μπαλοτέλι του έδωσε συγχαρητήρια, ενώ του χάρισε και τη φανέλα του. Μπορώ να πω πως ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό πλάνο του Μαντσίνι. Είναι ένας πραγματικά μεγάλος παίκτης και παράλληλα ταπεινός και σοβαρός. Είναι της γενιάς του 93’, όπου με τον Πολ Πογκμπά είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία».

Για το πόσο… κοστίζει ο νεαρός αριστερός μπακ: «Για να είμαι ειλικρινής, πριν από δύο χρόνια θα μπορούσα να τον πάω στην Ιταλία με 500.000 ευρώ. Τόσο τον κοστολογούσε η Βαλανσιέν. Αλλά, φέτος ο Ολυμπιακός τον κοστολογεί κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, κάπου στα 6-7 εκατ. θα κοστίσει η μεταγραφή του. Και όπως είπα υπάρχουν πολλές ομάδες, την ώρα που μου έχουν πει… κομπλιμέντα, οι Μπάρτσα με τη Ρεάλ. Είναι μέσα στους δέκα “hot” παίκτες της Ευρώπης, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς έχει πετύχει πολλά που κανείς δεν περίμενε».

Για να καταλήξει: «Ο Πιέρο Αουσίλιο (σ.σ. αθλητικός διευθυντής Ίντερ) μου έδωσε το λόγο του πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα με καλέσει για τον Μασουακού. Και πράγματι, αν τον θέλει η Ίντερ τον Ιούνιο, θα πρέπει να κάνει την κίνησή της σύντομα…».

Πηγή: sport-fm.gr