Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Σφαιρόπουλος: Όνειρό μου μία Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό

Σφαιρόπουλος: Όνειρό μου μία Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και έχει το χάρισμα για να δώσει το κάτι παραπάνω»

Την… καρδιά του άνοιξε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο στούντιο του σταθμού και στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω».

Ο Έλληνας κόουτς έκανε τον απολογισμό του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν, η οποία πέρασε από χίλια… κύματα λόγω των πολλών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν καθ’ όλη τη διάρκειά της, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο του όνειρο που είναι η κατάκτηση μίας Ευρωλίγκας με την ομάδα του Πειραιά, στην οποία θέλει να αφήσει μία σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

Μίλησε, επίσης, για τη… ρετσινιά που έχουν αποβάλλει οι «ερυθρόλευκοι» επί των ημερών του, για το ποιο είναι το μυστικό των ανατροπών, για τη θέληση όλων και του ίδιου του Σπανούλη να παραμείνει, τον επαγγελματισμό του Γιώργου Πρίντεζη, καθώς επίσης για τη μεγάλη απώλεια του ελληνικού μπάσκετ που είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης και φυσικά για το πού αναμένεται να κινηθούν μεταγραφικά οι Πειραιώτες ενόψει της επόμενης σεζόν.

Τέλος, ο «Σφαιρό» αναφέρθηκε και στον Κώστα Σλούκα, του οποίου την αποχώρηση δεν περίμενε αλλά τον στεναχώρησε, ωστόσο από την άλλη θεωρείται δικαιολογημένη, καθώς πρόκειται για έναν επαγγελματία παίκτη.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Χριστόγλου, Μιχάλη Λεάνη και Νίκο Ζέρβα για:

-τα προβλήματα στην προετοιμασία: «Η ομάδα άρχισε προετοιμασία το καλοκαίρι χωρίς επτά παίκτες διεθνείς. Η κλήρωση έβγαλε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός είχε τρεις διεθνείς. Στην προετοιμασία πήραμε επτά παιδιά χωρίς συμβόλαια για να μας βοηθήσουν στην προετοιμασία. Η μισή ομάδα ήταν για να μας βοηθήσει στις προπονήσεις. Στο Κύπελλο παίξαμε έχοντας μια ομάδα με διεθνείς που καταπονήθηκαν πολύ στο Ευρωμπάσκετ. Όλοι μαζί κάναμε προπονήσεις σε ένα τουρνουά στην Κροατία, για μια εβδομάδα. Ό,τι φιλικά είχαμε παίξει ως τότε, ήταν με τους επτά που μας είχαν απομείνει, εκ των οποίων οι δύο ήταν οι μικροί, Τολιόπουλος και Μουράτος».

-τις δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα της σεζόν: «Στον αγώνα Κυπέλλου υστερούσαμε σε ομοιογένεια και συν τοις άλλοις παίξαμε χωρίς φιλάθλους επειδή οι οπαδοί μας είχαν μπει στο γήπεδο για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα. Σωστά τιμωρηθήκαμε βάσει κανονισμών, αλλά δεν ήταν μια πράξη βίας. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα με κάποια σουτ και μας πήρε το ματς του Κυπέλλου. Λίγες μέρες μετά παίξαμε στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Κερδίζαμε με διαφορά στην αρχή, αλλά στο τέλος χάσαμε με τέσσερις πόντους. Όλοι βγήκαν και είπαν πως χάσαμε δύο φορές από τον Παναθηναϊκό. Όταν ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τόσα πράγματα με πολλή δουλειά, δεν είναι δίκαιο να το λες αυτό για μια ομάδα που βρίσκεται μαζί για λίγες μέρες. Μπορεί και να χάσεις. Κάθε φορά πρέπει να πηγαίνουμε στο ΟΑΚΑ και να κερδίζουμε; Δεν ήταν και η καταστροφή του κόσμου. Ίσα-ίσα, επειδή η διαφορά που χάσαμε ήταν μικρή, κερδίσαμε στο ΣΕΦ πολύ εύκολα και πήραμε το πλεονέκτημα έδρας. Άρα εκεί δόθηκε κακώς μεγάλη έκταση στην ήττα του ΟΑΚΑ. Δεν θα πρέπει να σβήνουμε με μια γραμμή κάποιον όταν έχεις χάσει ένα ματς και μετά να γίνονται ήρωες με μια νίκη. Εμείς πάντως έτσι σφυρηλατηθήκαμε και γίναμε πιο καλοί».

-την απουσία από το Final Four: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στόχο να είναι στο Final Four κάθε χρόνο. Όμως μπορεί να προκύψουν κάποιες αναποδιές και να μην είναι. Η ομάδα ταλανίστηκε από τραυματισμούς μέχρι και το Πάσχα. Για να φτάσουμε στους τελικούς δουλέψαμε όλη η ομάδα. Κερδίσαμε πολύ κρίσιμα παιχνίδια για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας μέσα σε ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα. Κερδίσαμε εκτός έδρας τον Άρη και την ΑΕΚ. Το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το χάσαμε λόγω έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, γιατί μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ μείναμε εκτός αγώνων για εννιά μέρες».

-τις επιλογές των ψηλών: «Ο Γιανγκ αποκτήθηκε για να είναι ο βασικός μας ψηλός. Δεν είναι εύκολο να βρεις στη χρονιά έναν έτοιμο παίκτη που θα δουλέψει με ποιότητα. Όλοι οι καλοί παίκτες έχουν συμβόλαια. Προσπαθήσαμε να φέρουμε παίκτες, ακόμη και πληρώνοντας buy out, έχοντας να αντιμετωπίσουμε και κάποιες τρελές απαιτήσεις από ομάδες. Ήταν δύσκολο να βρούμε ψηλό. Μας είχαν προτείνει τον Χάντερ που πήγε στον Παναθηναϊκό και τον Έρικ που πήγε στην ΑΕΚ. Έκανε κανένας από αυτούς τη διαφορά; Όχι. Εμείς θέλαμε να έχουμε ένα ακόμη κορμί, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιον που θα κάλυπτε το κενό. Οι παίκτες που ήρθαν δεν ήταν αυτοί που επιθυμούσαμε. Αν ήταν καλοκαίρι, δεν θα τους διαλέγαμε. Δεν γινόταν όμως διαφορετικά».

-το γιατί δεν απέκτησε ρεζέρβα για τον Πρίντεζη: «Και πότε θα έπαιζε ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου; Εγώ δουλεύω εδώ και χρόνια με μικρά παιδιά. Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ, ανέβηκαν στην ομάδα παίκτες όπως ο Βασιλειάδης και μετά ο Βασιλόπουλος, ο Μαυροκεφαλίδης και άλλα παιδιά. Τον Αγραβάνη τον είχα στον Πανιώνιο, έκοψα κοινοτικό παίκτη για να δημιουργήσω χώρο για εκείνον και μέσα σε έξι μήνες πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Όταν έχεις κάποια Ελληνόπουλα επενδύεις σε αυτά. Έπρεπε να δημιουργήσουμε χώρο για αυτά τα παιδιά και φέτος μπήκαν πιο πολύ στα βαθιά. Πέρσι όταν ήρθα στην ομάδα δεν ήθελα να διώξω τον Πέτγουεϊ, που όλοι έλεγαν ‘εδώ δεν είναι Ρέθυμνο’. Ο Πέτγουεϊ έμεινε και η ομάδα έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και πήρε με 3-0 το πρωτάθλημα. Και τώρα που πήραμε το πρωτάθλημα έγιναν ήρωες ο Αγραβάνης και ο Παπαπέτρου. Εγώ θέλω να αφήσω μια παρακαταθήκη για την ομάδα. Να έχει έναν ελληνικό κορμό. Ο Ολυμπιακός έχει καλό ελληνικό κορμό και θέλουμε να μπολιάσουμε κι άλλα παιδιά. Έχουμε δουλέψει και στις υποδομές από φέτος με τον Νίκο Κεραμέα για να έχει ο Ολυμπιακός πάντα ελληνικό κορμό. Πεποίθηση των προέδρων είναι πως αν δεν έχεις ελληνικό κορμό, δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά».

-το αν το δεύτερο πρωτάθλημα ήταν πιο γλυκό: «Ήταν πιο σημαντικό για να καθιερωθεί η ομάδα. Πήρε σερί πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια. Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Είχαμε την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα, υπήρξαν ματς που σταθήκαμε τυχεροί αλλά γενικά δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο. Δείξαμε σοβαρότητα, κάναμε μόνο μία ήττα στην κανονική περίοδο, από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με τέσσερις πόντους, και στον πρώτο τελικό λόγω αγωνιστικής απραξίας».

-τις νίκες του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ: «Όταν ήρθα στην ομάδα είπα πως ξέρω πού ήρθα, ξέρω τα υπάρχει κάτω από κάθε πέτρα και πίσω από κάθε πόρτα. Στα τρία χρόνια που ήμουν βοηθός, προσπαθούσαμε να καθιερωθούμε και δεν μπορούσαμε. Είχα κάποιες ενδείξεις για το τι πρέπει να κάνω. Όταν ήρθα μου έλεγαν ο Ολυμπιακός και ο Σπανούλης έχουν κόμπλεξ με τον Παναθηναϊκό και στο ΟΑΚΑ. Αυτά δεν υπάρχουν, αν δουλεύεις σωστά. Θα χάσεις κιόλας, δεν μπορείς να κερδίζεις πάντα. Πιστεύω ότι επί των ημερών μου έχουμε αποτινάξει αυτή τη ρετσινιά και πλέον έχουμε αποδείξει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει και να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία, τις γνώσεις και τη μέθοδό του. Αυτό κάνει τη διαφορά από έναν προπονητή στον άλλον. Το πώς χειρίζονται κάποιοι τις καταστάσεις σε σχέση με κάποιους άλλους είναι έμφυτο».

-την αντιμετώπιση των δυσκολιών: «Εγώ δεν ψάχνω να βρω ποτέ δικαιολογίες. Δεν έχω πει ότι χάσαμε από διαιτησία, από τραυματισμούς ή από δύσκολο ταξίδι. Αυτά δεν υπάρχουν. Όταν αγωνιζόμαστε πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αυτή τη νοοτροπία έχω και σαν άνθρωπος και αυτά τα πράγματα μαθαίνω και στους γιους μου. Δικαιολογίες δεν ψάχνω, αιτιολογίες μπορείς να ψάχνεις. Στην Ευρωλίγκα, για παράδειγμα, ήμασταν στον πιο δύσκολο όμιλο που έχει υπάρξει και είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Ήρθαν όλα μαζί και κάναμε κάποιες ήττες που δεν έπρεπε να κάνουμε. Δεν είναι ότι η ομάδα δεν δούλευε, δεν είχε στόχους ή δεν είχε υλικό. Αν δεν είχαμε αυτές τις απώλειες που είχαμε, θα ήταν διαφορετική η εικόνα μας».

-τη σημασία του συνόλου: «Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που στηρίζεται στο σύνολο. Πιστεύω πολύ στην προσπάθεια όλων. Οι νίκες και οι τίτλοι έρχονται από την ομαδικότητα. Ασφαλώς ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας και έχει το χάρισμα για να δώσει το κάτι παραπάνω».

-το αν θα μείνει ο Σπανούλης: «Ελπίζω πως ναι. Όλοι θέλουν να μείνει. Και ο ίδιος και η διοίκηση και εμείς. Ευελπιστώ να πάνε όλα καλά».

-το αν έχει κάνει λάθη: «Αλίμονο. Όλοι κάνουν λάθη. Όποιος προσπαθεί κάνει λάθη. Σαν προπονητής παίρνεις χιλιάδες αποφάσεις, δεν μπορεί να είναι όλες σωστές. Προσπαθώ μέσα από αυτή τη διαδικασία να βελτιώνομαι».

-το φάουλ που δεν έκανε στο Μπάμπεργκ: «Θα έκανα και πάλι το ίδιο. Αν χάνεις δύο πόντους, το ρίσκο το έχει η ομάδα που επιτίθεται. Ο Ολυμπιακός ήταν πέρσι από τις καλύτερες άμυνες στην Ευρωλίγκα. Αν κάνω φάουλ, σημαίνει πως δεν εμπιστεύομαι την άμυνά μου. Αν δεν εμπιστεύομαι την άμυνά μου, πώς θα της ζητήσω πράγματα στη συνέχεια. Και ο Ομπράντοβιτς δεν έκανε φάουλ. Αν κάναμε φάουλ, τότε θα έλεγαν όλοι γιατί κάναμε φάουλ. Αν η διαφορά είναι τρεις πόντους, είναι διαφορετικά».

-το αν το ρόστερ θα μεγαλώσει λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του χρόνου: «Είναι στόχος να μεγαλώσουμε το ρόστερ για να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση απωλειών».

-το αν θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για Έλληνες παίκτες: «Οι καλοί Έλληνες παίκτες που μπορούν να παίξουν άμεσα σε υψηλό επίπεδο δεν είναι πολλοί. Υπάρχουν κάποιοι στο εξωτερικό και έχουν συμβόλαια. Πιο πολλοί είναι οι Έλληνες με προοπτική. Θέλουμε να έχουμε ελληνικό κορμό. Η ομάδα έχει ελληνικό κορμό, υπάρχουν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης, αλλά και ο Αθηναίου και ο Καββαδάς. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμη το σχεδιασμό. Από βδομάδα θα τα βάλουμε κάτω με τους συνεργάτες μου και τη διοίκηση για το πώς θα πορευτούμε».

-τη στέψη της Πέμπτης: «Είναι μια στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε. Καλό θα ήταν ο κόσμος να μείνει στις θέσεις του για να το ζήσουμε όλοι ωραία και μην ανησυχούν, οι παίκτες θα έρθουν σε αυτούς».

-το στόχο της Ευρωλίγκας: «Είναι όνειρο όλων μας. Εγώ δεν έχω πάρει Ευρωλίγκα. Να φτάσουμε στο Final Four πρώτα».

-τους Έλληνες προπονητές: «Οι Έλληνες προπονητές είναι τοπ επιπέδου. Οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες και πιεστικές».

-το τι κρατά από τη χρονιά και τι θέλει να αλλάξει: «Κρατάμε τον τίτλο, πήραμε για δεύτερη σερί χρονιά το πρωτάθλημα με ένα παλικαρίσιο finish, με τρεις σερί νίκες και τις δύο στην έδρα του αντιπάλου. Μας μένει η πικρία ότι δεν προχωρήσαμε στους οκτώ στην Ευρωλίγκα μετά από έντεκα χρόνια. Θέλουμε να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ομάδα. Υπάρχει ένας καλός κορμός Ελλήνων και ξένων παικτών, τον Λοτζέσκι, τον Χάκετ, ο Γιανγκ θα επιστρέψει, έχουμε την οψιόν του Στρόμπερι και του Μιλουτίνοφ. Υπάρχει ένα στρωμένο έδαφος ώστε με 2-3 καλές κινήσεις να έχεις ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο και πιο ασφαλές σε θέματα καταπόνησης και τραυματισμών».

-την πίεση που υπάρχει: «Ο κόσμος έχει το κριτήριό του και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Μπορεί να έχουμε πάρει το πρωτάθλημα και κάποιοι να είναι ακόμη δυσαρεστημένοι. Εγώ είμαι προπονητής, χαίρομαι που συνεργάζομαι με ανθρώπους όπως οι πρόεδροι που έχουν χαρακτήρα, ήθος και μεγάλη πορεία στην Ελλάδα, με άξιους προπονητές, γιατρούς, με όλο το τιμ και πάνω από όλα με τους παίκτες μας στους οποίους έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Όποιον παίκτη επιλέγω τον πιστεύω μέχρι τέλους. Δεν έχω καμία αγωνία να αποδείξω ότι υπάρχει πίεση. Εμένα μου αρέσει να δουλεύω κάτω από πίεση. Ίσως είναι και αυτός ένας λόγος που ο Ολυμπιακός κάνει τόσες πολλές ανατροπής. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παλεύει, ό,τι κι αν έχει περάσει. Αυτό μπορεί να φαίνεται ή να μη φαίνεται, να είναι αρκετό ή να μην είναι αρκετό».

-τις ανατροπές στους τελικούς: «Δεν μπορούμε να πάρουμε μεμονωμένα ένα παιχνίδι. Η ομάδα με το πλεονέκτημα έδρας έχει πασχίσει δέκα μήνες για να βγει πρώτη και σε μια μέρα, που μπορεί να σου πάνω κάποια πράγματα στραβά, και να χάσεις. Την πίεση την έχει ο γηπεδούχος. Χάσαμε το πρώτο μας και μετά η πίεση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Πίεση υπήρχε και στο τρίτο ματς, περισσότερη για μας. Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγαλύτερη πίεση στους τελικούς. Το μόνο ματς που η πίεση ήταν μεγαλύτερη για τον Παναθηναϊκό ήταν η τέταρτη».

-τον Πρίντεζη: «Παίξαμε και για το Γιώργο. Όταν όλοι είμαστε μια οικογένεια και ένας από μας έχει ένα προσωπικό πρόβλημα, αυτό επηρεάζει όλους μας και συμπάσχουμε όλοι μας. Δεν είναι τυχαίο ότι σύσσωμη η ομάδα ήταν παρούσα στην κηδεία του πατέρα του Γιώργου και όλοι μας αφιερώσαμε το πρωτάθλημα σε εκείνον. Ήταν ένα γεγονός που συγκλόνισε όλους μας. Ο Γιώργος έδειξε τα μεγάλα του ψυχικά χαρίσματα, πόσο υπεύθυνος και συνεπής είναι, αλλά και πόσο αγαπά την ομάδα».

-τον Χάντερ: «Είναι ένας μεγάλος αθλητής και εξαιρετικός χαρακτήρας. Έδειξε τη θέλησή του να βοηθήσει την ομάδα μέχρι το τέλος. Βοήθησε την ομάδα στα δύο χρόνια που είμαι στον Ολυμπιακό. Έπεσε μεγάλο βάρος πάνω του μετά τον τραυματισμό του Γιανγκ. Δεν ξέρω αν έχει κλείσει, δεν μας έχει πει τίποτα. Είναι λογικό ένας επαγγελματίας να κοιτά το μέλλον το δικό του και της οικογένειάς του. Τίμησε και με το παραπάνω την ομάδα μας με την παρουσία του. Δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά είναι ένας αθλητής που πρόσφερε πολλά, τον αγαπήσαμε και μας αγάπησε».

-τον Διαμαντίδη: «Θα λείψει από τα γήπεδα, την ομάδα του και το μπάσκετ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στην Εθνική, να δω και από μέσα πόσο μεγάλος παίκτης είναι. Είναι μεγάλη απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ ότι σταμάτησε. Η αναγνώριση που έχει είναι μεγάλη. Θα ήθελα όλοι οι μεγάλοι αθλητές να έχουν την ίδια αναγνώριση, από τις ομάδες τους και τους αντιπάλους. Μπράβο σε όλους που τίμησαν έναν πολύ μεγάλο παίκτη. Θα πρέπει όλοι οι μεγάλοι να αποχωρούν με τέτοιες τιμές».

-το αν ασχολείται με το τι γράφεται στα ΜΜΕ: «Δεν ασχολούμαι με τα ΜΜΕ, δεν θέλω να αποσπάται η προσοχή μου. Αφιερώνω πολύ χρόνο στη δουλειά μου και τον λίγο ελεύθερο χρόνο στην οικογένειά μου».

-το επίπεδο των τελικών: «Θα μπορούσε να είναι αυτό το ματς και τελικός Ευρωλίγκας. Όλη η σειρά. Ήταν από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σειρά που έχουμε δει στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό πρέπει να μας χαροποιεί όλους. Εύχομαι και άλλες ομάδες να ανεβάσουν το επίπεδό τους στην Ελλάδα, ήδη το κάνουν».

-την ανανέωση στην Εθνική: «Είναι αλήθεια πως κάποιοι πολύ μεγάλοι παίκτες σταμάτησαν. Έχουν παίξει χωρίς σταματημό για πολλές σεζόν. Δεν είναι εύκολο για τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Ζήση, τον Παπαλουκά και άλλα τέτοια παιδιά, να κάνουν πρωταθλητισμό και το καλοκαίρι να κάνουν το ίδιο, ενώ μετά από λίγη ξεκούραση να συνεχίσει το ίδιο πράγμα. Ο φίλαθλος απέξω μπορεί να λέει ότι αυτή είναι η δουλειά τους, αλλά αυτά τα παιδιά χάνουν στιγμές ανεμελιάς, στιγμές με την οικογένειά τους. Αυτό που κάνουμε είναι πολύ δύσκολο. Ευτυχώς έχουμε πολλά νέα παιδιά που μπορούν να απαρτίσουν την Εθνική. Ο Φώτης Κατσικάρης και το επιτελείο του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στα νέα παιδιά. Θεωρώ πως θα είναι μια νέα προσπάθεια. Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο, όχι για ένα δίμηνο, αλλά μακροπρόθεσμα. Νομίζω πως υπάρχει ένα τέτοιο πλάνο για να δημιουργήσουμε ένα συμπαγές σύνολο που θα φέρει ξανά επιτυχίες».

-τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο: «Είναι κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι άνθρωποι με ήθος, με αρχές, που τιμούν τον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα. Αγαπούν πάρα πολύ το μπάσκετ, δίνουν και την ψυχή τους, όχι μόνο τα χρήματά τους, για τον Ολυμπιακό. Είναι πάντα κοντά μας, ήταν ακόμη κι όταν μείναμε εκτός Ευρώπης. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Στις χαρές είναι όλοι δίπλα σου. Το πιο σημαντικό είναι να στηρίζεις τον άλλο στις δύσκολες στιγμές. Αυτό θέλουμε και από τον κόσμο. Κάποιες φορές κάτι μπορεί να μην πάει καλά, γιατί κάνουμε λάθη, αλλά πάντα προσπαθούμε κι όποιος προσπαθεί και δουλεύει θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι παρέχουν μια ασφάλεια για την ομάδα».

-τη στάση του κόσμου του Ολυμπιακού: «Ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα φέτος και σε δύσκολες στιγμές. Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ για παράδειγμα. Δεν το είχα ζήσει στην πρώτη μου θητεία και τώρα το βλέπω. Ο κόσμος στηρίζει και καταλαβαίνει πως είναι ανθρώπινο να υπάρχουν άσχημες στιγμές. Θυμάμαι παλιά, τον Σκούνι Πεν να μην μπορεί να παίξει από τη μουρμούρα στις κερκίδες. Τώρα είναι διαφορετικά. Ο Στρόμπερι ήταν αγχωμένος στην αρχή, αλλά από τη σωστή αντίδραση του κόσμου άλλαξε πρόσωπο. Θέλω να τους πω ένα μπράβο, γιατί αυτή η συμπεριφορά ταιριάζει σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει πάρει τίτλους τα τελευταία χρόνια».

-την αποχώρηση του Σλούκα: «Εγώ στους παίκτες μου φέρομαι όπως τα παιδιά μου. Αυτά που τους λέω, τα λέω και στα παιδιά μου. Ως άνθρωπος έχω κάποιες αρχές και πορεύομαι με αυτές. Αυτές τις έχω και στη δουλειά μου. Ζητάω να είναι συνεπείς, επιμελείς, να προσπαθούν για τους στόχους τους, να μην επαναπαύονται, να μην καβαλάνε το καλάμι… Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό με τις αρχές που είχα φέρθηκα σε όλα τα παιδιά με συγκεκριμένο τρόπο, θεωρώ πως ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα στην ομάδα πέρσι βοήθησε όλα τα παιδιά. Είχα έρθει σε μια κρίσιμη στιγμή, με πολλές αναταράξεις για την ομάδα, με τον κόσμο να έχει αντιδράσει άσχημα και να έχει χάσει την εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έπρεπε να μπω να τρέξω δίπλα τους και να καλύψω τα χαμένα χιλιόμετρα. Ήμουν πάντα ντόμπρος απέναντί τους. Θεώρησα πως αυτό θα εκτιμούνταν περισσότερο από όλους τους παίκτες. Δεν ξέρω αν το εκτίμησε ο Κώστας. Ήθελα να μείνει, στενοχωρήθηκα που έφυγε, αλλά είναι επαγγελματίας και θεώρησε πως για το προσωπικό του συμφέρον έπρεπε να φύγει. Η ομάδα είναι πάνω από όλους. Δεν εξαρτάται από τον Σφαιρόπουλο ή τον Σπανούλη. Η ομάδα πορεύτηκε χωρίς τον Σλούκα, πέτυχε φέτος, άσχετα αν δεν προχώρησε στην Ευρώπη, γιατί η ομάδα δεν είχε καταφέρει την τελευταία 20ετία να σταθεροποιηθεί στην κορυφή. Δεν μπορώ να πω ότι με πείραξε η στάση του, αλλά πίστευα πως θα μείνει. Ο Ολυμπιακός πορεύεται καλά χωρίς τον Σλούκα και ο Σλούκας πάει καλά».

Πηγή: sport-fm.gr