Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Συνέτριψε με 5-0 ο ΠΑΟΚ την Μπρόντμπι
Συνέτριψε με 5-0 ο ΠΑΟΚ την Μπρόντμπι

Συνέτριψε με 5-0 ο ΠΑΟΚ την Μπρόντμπι

Ισοπεδωτική η νέα ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ

Ο ΠΑΟΚ έπνιξε την Μπρόντμπι και έφυγε με το 5-0 από τον αγωνιστικό χώρο και ουσιαστικά με το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Εξαιρετική εικόνα ο «Δικέφαλος του Βορρά», που πιστώνεται στον Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος είχε πολύ δύσκολο… έργο, καθώς δεν είχε στη διάθεση του (ακόμη) αρκετούς από τους παίκτες του, με τους Τσίμιροτ, Σάμπο, Λέοβατς και Ζάιρο, να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν τη φάση, ενώ δεν πρόλαβε να δηλωθεί στην UEFA ο Αντόνις.

Τρία γκολ ο Μακ (17’, 80’ 82’), υπέροχο γκολ ο Πέλκας (36’). Σκόραρε στο ντεμπούτο ο Ροντρίγκες (51’).

Πώς έπαιξε

Ο Ιγκόρ Τούντορ επέλεξε και πάλι σχήμα με τρις κεντρικούς αμυντικούς (3-4-2-1) και τους νεοαποκτηθέντες Μαλεζά (επιστροφή μετά από τρία χρόνια), Ροντρίγκες στη βασική ενδεκάδα. Ο Όλσεν ήταν κάτω από τα δοκάρια. Κόστα και Βίτορ δίπλα στον Έλληνα στόπερ. Ο Κίτσιου πήρε όλη την αριστερή πλευρά και ο Κωνσταντινίδης τη δεξιά. Οι Κάτσε, Τζιόλης στον άξονα και οι Πέλκας Ροντρίγκες ήταν οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ με τον Μακ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Δυνατά από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ έπιασε από τον λαιμό τους Δανούς σχεδόν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς μετά από το πρώτο πεντάλεπτο που δεν είχε πολλά η αναμέτρηση, επέβαλλε απολύτως τον ρυθμό του, κόβοντας και ράβοντας το στα μέτρα του. Μια του «κλέφτη», δυο του «κλέφτη», την τρίτη όμως… Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ λίγο νωρίτερα, αλλά ο Κίτσιου στο 6’ (και στη συνέχεια ο Ροντρίγκες) και ο Μακ στο 15’ δεν τα κατάφεραν. Ο Σλοβάκος δεν λάθεψε στο 17’ και μετά το γύρισμα του Κωνσταντινίδη νίκησε τον Ρόνοου.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί, δεν έκοψε ταχύτητα μετά το 1-0 και συνέχισε να έχει υψηλό ποσοστό κατοχής της μπάλας (πάνω από 70%). Ο Κάτσε έδειξε στο 22’ και για άλλη μια φορά ότι έχει γίνει «φαρμακερός» στα φάουλ, αν και δεν σκόραρε, καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από καλή σχετικά θέση, όχι όμως και από τόσο κοντινή απόσταση.

Το δεύτερο γκολ με το οποίο «φλέρταρε» η ομάδα του Τούντορ για αρκετή ώρα ήρθε στο 36’ με τον Πέλκα να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ, «κρεμώντας» τον Ρόνοου.

Κάπως, με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος. Με τη διαφορά ότι ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του, μετουσιώνοντας σε γκολ την πρώτη του ευκαιρία. Ο Ροντρίγκες «ευχαρίστησε» τον Μακ για την πάσα «πάρε-βάλε» στο 51’ και από κοντά έκανε το 3-0, το οποίο θα μπορούσε να είχε έρθει και νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα, καθώς έπεσε ο ρυθμός. Άλλωστε, αρχή της σεζόν είναι, δεν γίνεται να παίξει ο ΠΑΟΚ σε φουλ ταχύτητα σε όλο το ματς, μη έχοντας μάλιστα ο Τούντορ ακόμη όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Κατά διαστήματα πάτησε ελαφρά το… γκάζι και φαινόταν, ότι αν χρειαζόταν και ήθελε, υπήρχε η δυνατότητα να σημειώσει και άλλο τέρμα, ενώ ο θεωρητικά πιο επικίνδυνος παίκτης της Μπρόντμπι, ο Ελάντερ πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου στο 58ο λεπτό. Οπότε, ουσιαστικά από το 51’ και μετά είχαν τελειώσει όλα.

Πηγή: sport-fm.gr