Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
«Σόκαρε» την ποδοσφαιρική Ευρώπη το 2-0 της Βόλφσμπουργκ επί της Ρεάλ

«Σόκαρε» την ποδοσφαιρική Ευρώπη το 2-0 της Βόλφσμπουργκ επί της Ρεάλ

Ματσάρα στο Παρίσι, 2-2 Παρί και Σίτι – Διαβάστε τι έγινε στα αποψινά ματς του Champions League

Τρομερά και φοβερά πράγματα στη Γερμανία! Στην παρθενική της παρουσία στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Βόλφσμπουργκ… ξέρανε τη «βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, και με το πεντακάθαρο 2-0, πάει στο «Μπερναμπέου» την άλλη Τρίτη για να ολοκληρώσει έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Σκιά του εαυτού της η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που -πιθανότατα δίκαια- φωνάζει για γκολ του Ρονάλντο στο 2’, το οποίο δεν μέτρησε. Τα γκολ των απίθανων γηπεδούχων οι Ροντρίγκες (με πέναλτι στο 18’) και Άρνολντ (25’), ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο στο δεύτερο ημίχρονο και να… τελειώσουν τη δουλειά!

Το ματς

Μία λέξη μπορεί να περιγράψει το πρώτο ημίχρονο: ΣΟΚ! Για τον… πλανήτη ολόκληρο, που παρακολουθούσε το πιο… αδιάφορο -λόγω της ταμπέλας «αδιαφιλονίκητο φαβορί» που είχε, εύλογα, δοθεί στη Ρεάλ- ζευγάρι των προημιτελικών του Champions League, για τη «βασίλισσα», που μόλις πριν λίγες μέρες είχε… ξεράνει την Μπαρτσελόνα, ακόμη και για τον πιο αισιόδοξο οπαδό της Βόλφσμπουργκ, που βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «8» των… αστεριών και μετά από απόψε, βλέπει ακόμη ψηλότερα! Ενώ… κουμάντο από το ξεκίνημα έκαναν οι Μαδριλένοι, έχοντας την συντριπτική κατοχή της μπάλας και… λόγους για να φωνάζουν, όταν, στο 2’, πιθανότατα λανθασμένα, ο επόπτης είδε τον Ρονάλντο πιο μπροστά από τη γερμανική άμυνα (εξαιρετικά δύσκολη φάση) και δεν μέτρησε το γκολ του, οι «λύκοι» ήταν αυτοί που… τρέλαναν κόσμο!

Στο 17’, ο Κασεμίρο βρήκε τον Σίρλε μέσα στη μεγάλη περιοχή (έστω και αν χρειάζονται… αμέτρητα ριπλέι για να φανεί), ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Ροντρίγκες, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν αστόχησε, και νικώντας τον Νάβας μετά από 735 λεπτά στη διοργάνωση(!), έγραψε το 1-0 για τους «λύκους»! Με τον Ντράξλερ, δε, να κάνει ό,τι θέλει από αριστερά και τους Ενρίκε και Βιεϊρίνια να κάνουν και εκείνοι… παπάδες από δεξιά, οι Γερμανοί… σόκαραν τη Ρεάλ Μαδρίτης εντελώς μόλις επτά λεπτά αργότερα, με τον Άρνολντ να σκοράρει με προβολή και να διαμορφώνει το απίστευτο 2-0 στο 25’!

Στο άλλο ματς της βραδιάς, προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς απέσπασε «αντρίκεια» ισοπαλία με δύο εκτός έδρας γκολ (2-2) στο Παρίσι και πλέον έχει τον πρώτο λόγο.

Η Παρί έδειξε να φέρνει το παιχνίδι εκεί που ήθελε με την ανατροπή του σκορ στο 59’ και με δοκάρι που είχε στο 64’, αλλά η Σίτι δείχνοντας ασυνήθιστα ψυχικά αποθέματα σε σχέση με το… παρελθόν της, δεν συμβιβάστηκε με την τιμητική ήττα, καθώς επιτέθηκε και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης που τη βάζει ξεκάθαρα σε θέση οδηγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ρεβάνς δεν θα αγωνιστούν Νταβίντ Λουίς και Ματουιντί που συμπλήρωσαν κάρτες.

Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μπήκε πολύ δυναμικά στο 10λεπτο, αλλά η δεδομένη ποιότητα της επιθετικής τριάδας των παικτών της Παρί Σεν Ζερμέν, προκάλεσε προβλήματα στους Άγγλους με αποκορύφωμα τη φάση του πέναλτι (14’) που το απέκρουσε ο Χαρτ σε εκτέλεση του Ιμπραΐμοβιτς και το τετ-α-τετ του Σουηδού (24’) που έστειλε την μπάλα άουτ. Κόντρα στη ροή του ματς η ομάδα του Πελεγκρίνι προηγήθηκε σε φάση αντεπίθεσης με τον Ντε Μπρούινε (38’), ωστόσο το τραγικό λάθος του Φερνάντο έφερε την άμεση ισοφάριση για την ομάδα του Λοράν Μπλαν (41’).

Πηγή: sport-fm.gr