Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Σπουδαίο βήμα πρόκρισης για τη Σλοβακία

Σπουδαίο βήμα πρόκρισης για τη Σλοβακία

Με γκολάρες των Βάις και Χάμσικ επικράτησε 2-1 της Ρωσίας

Άνω κάτω έκανε τον δεύτερο όμιλο του Euro 2016 η Σλοβακία, καθώς υπέταξε 2-1 τη Ρωσία με τις γκολάρες των Βάις (32’) και Χάμσικ (45’), έφθασε τους τρεις βαθμούς και άφησε στον έναν την αρκούδα που προσπάθησε να κάνει μεγάλο come back στο φινάλε, μειώνοντας στο 80’ με τον Γκλουσακόβ και πιέζοντας ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να παγώσει την αντίπαλό της όπως έκανε με την Αγγλία.

Σκούρα τα πράγματα πλέον για την ομάδα του Σλούτσκι, ενώ αυτή του Ρόμπερτ Μακ (ήταν και πάλι βασικός και αντικαταστάθηκε στο 80’) ανέβασε κατακόρυφα τις πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ματς

Η Σλοβακία ακολούθησε στο ξεκίνημα τη συνταγή της αναμέτρησης με την Ουαλία, στο οποίο ηττήθηκε με 2-1 για την πρώτη αγωνιστική. Προσπάθησε να αποκτήσει προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πάτησε δύο φορές περιοχή στα πρώτα λεπτά. Βεβαίως, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, καθώς η άμυνα της Ρωσίας απομάκρυνε την μπάλα στο 3’ μετά την εκτέλεση φάουλ του Μακ που δεν μπόρεσε να βρει κάποιον συμπαίκτη του και ο Χάμσικ αστόχησε στο 9’ αστόχησε, ενώ υπήρχαν καλές προϋποθέσεις. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ίδια (με αυτή του πρώτου ματς) και αφού πρώτα άντεξε στην πίεση της Ρωσίας στα μέσα του πρώτου μέρους, όπου η ομάδα του Σλούτσκι πλησίασε στο γκολ 28’, όταν Σμόλοβ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόζατσικ με συρτό σουτ.

Το τελευταίο τέταρτο άνηκε στη Σλοβακία, που «χτύπησε» δις σε αυτό το χρονικό διάστημα, με τους Βάις και Χάμσικ να τραβάνε… κουπί. Ο παίκτης της Νάπολι έβγαλε πανέμορφη ασίστ πίσω από τη σέντρα στον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού που άδειασε την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0. Οι επόμενες δύο στιγμές άνηκαν στον μεσοεπιθετικό των Ιταλών, που προειδοποίησε στο 43’ και δύο λεπτά αργότερα πέτυχε γκολάρα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μέσα, αφήνοντας άγαλμα τον Ακινφέεβ.

Παρόμοια εικόνα είχαν τα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, με τη Σλοβακία να μπαίνει επιθετικά και τη Ρωσία να ισορροπεί σταδιακά, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ρίχνουν ταχύτητα αρκετά πιο πριν σε σχέση με το πρώτα 45 λεπτά. Αφού δεν μπόρεσε ο Μακ να «κλειδώσει» τη νίκη στο 55’, καθώς νικήθηκε από τον Ακινφέεβ, διότι του έλειψε και πάλι το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Η Ρωσία όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζε την απόδοσή της και στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο ήταν πολύ καλή. Ο Γκλουσακόβ μείωσε με κεφαλιά στο 80’ ύστερα από τη σέντρα του Σατόβ και από και πέρα πήρε φωτιά το παιχνίδι. Η Ρωσία πίεσε πολύ, έκλεισε στα καρέ της τη Σλοβακία που δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, δεν έβγαζε ψυχραιμία και δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Στο 86’ παραλίγο να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γκλουσακόβ, αλλά το σουτ που έκανε είχε καλές προϋποθέσεις, όχι όμως και θετικό αποτέλεσμα. Η Σλοβακία άντεξε, κρατώντας το υπέρ της αποτέλεσμα με υπερπροσπάθεια.

Πηγή: sport-fm.gr