Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Σπουδαίο διπλό για Εργοτέλη

Σπουδαίο διπλό για Εργοτέλη

Κέρδισε 2-1 τον Πλατανιά

Ο Γιουσούφ έκανε άνω-κάτω την άμυνα του Πλατανιά και η ομάδα του (Εργοτέλης) έφερε τούμπα (1-2) ένα ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα και δήλωσε ότι είναι ακόμα ζωντανή.

Πάντα η γηπεδούχος ομάδα προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Είναι κάτι που το θέλουν πολύ και οι προπονητές τους. Όμως οι παίκτες του Πλατανιά το… παράκαναν.

Ο Ιτούα ξεκίνησε την επίθεση της ομάδας του από πίσω και έδωσε στον Τσουράκη, που σε μια διεκδικούμενη μπαλιά, κατάφερε να βγει νικητής στη μονομαχία με τον Κοζορώνη και στη συνέχεια τρύπησε την άμυνα του Εργοτέλη, βγάζοντας κάθετη μπαλιά προς τον Μιλούνοβιτς, που γύρισε σχεδόν με τη μια προς τον Γουνδουλάκη, που χρίστηκε. Με αυτές τις κινήσεις άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς, μόλις 22’’ μετά την έναρξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου να μπαίνουν σε θέση οδηγού και αυτούς του Γιάννη Ταουσιάνη, που καιγόντουσαν για βαθμούς, να αποκτούν επιπλέον… βάρος στα πόδια τους.

Γενικότερα, το πρώτο μέρος ήτα πολύ γεμάτο και είχε αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, όμως σπαταλήθηκαν από παίκτες και των δύο ομάδων.

Για περίπου 15 λεπτά η ομάδα των Χανίων έλεγχε απόλυτα το ματς, που δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση. Αυτός ήταν ο χρόνος που χρειάστηκαν οι Ηρακλειώτες για να ξεπεράσουν το «σοκ» από το τόσο κακό ξεκίνημα και το παιχνίδι έγινε πολύ ωραίο και απέκτησε πολύ καλό ρυθμό. Ο Εργοτέλης επέστρεψε δυναμικά στην αναμέτρηση, καθώς μέσα σε ένα πεντάλεπτο άγγιξαν την ισοφάριση δύο φορές, με τον Γιουσούφ να φτιάχνει και τις φάσεις. Αρχικά μοίρασε στον Καζναφέρη (14’), που νικήθηκε από τον Δημήτρη και στη μετέπειτα στον Παμλίδη (19’), που «κλώτσησε» μεγάλη ευκαιρία μέσα από την περιοχή.

Ο Πλατανιάς ύστερα από μια μικρή «κοιλιά» έγινε και πάλι απειλητικός και λίγο έλειψε να αποκτήσει σημαντικό… μαξιλαράκι ασφαλείας στο 24’, όταν ο Μιλούνοβιτς που έβγαλε την ασίστ στο πρώτο τέρμα, έγινε εκτελεστής, αλλά ο Σαράνοφ του στέρησε τη χαρά.

Το δεύτερο μέρος δεν ήταν τόσο καλό τόσο θεαματικό. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Εργοτέλη να μπαίνει πιο δυνατά και να βγαίνει πολύ μπροστά. Κάτι που έγινε λίγο-πολύ αναγκαστικά, καθώς «καιγόταν» για βαθμούς. Ο Πλατανιάς και ο προπονητής του δεν είχαν διάθεση, όπως είναι λογικό μέχρι ενός σημείου, να πάρουν ρίσκα στο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε κάποιες λίγες φάσεις, δεν απείλησε και πλήρωσε το γεγονός ότι επέλεξε ρόλο κομπάρσου στον αγώνα. Έπρεπε να δεχθεί γκολ για να καταλάβει ότι πρέπει να ξυπνήσει. Όμως, το τέρμα του Καλέ (77’) έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους, που τα έπαιξαν όλα για όλα και οι γηπεδούχοι πανικοβλήθηκαν, παίζοντας χωρίς αρχές το παιχνίδι τους από εκεί και πέρα. Η ολική ανατροπή ήρθε στο 86’ με τον Γιουσούφ που ξεκίνησε τη φάση, αλλά δεν ολοκλήρωσε πετυχημένα ο Τζίλας και κορυφαίος παίκτης του Εργοτέλη σε αυτό το ματς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση που έκανε στο ματς.

Πηγή: sport-fm.gr