Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Στο 0-0 έμειναν Αγγλία-Σλοβακία

Στο 0-0 έμειναν Αγγλία-Σλοβακία

Προκρίθηκε ως 2η στη φάση των «16» η Αγγλία – Βαθμός-χρυσάφι για τους Σλοβάκους

Έπειτα από ένα 90λεπτο μονότερμα, η Αγγλία δεν μπόρεσε να διασπάσει το αμυντικό τείχος των Σλοβάκων, μένοντας στο 0-0 και προκρίθηκε ως 2η στη φάση των «16». Η Σλοβακία ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, η Αγγλία συμβιβαζόταν και με ισοπαλία, αλλά εντός αγωνιστικού χώρου η ομάδα του Ρόι Χότζον ήταν η μοναδική που κυνήγησε τη νίκη και μάλιστα με μανία.

Η επιμονή της τελικά δεν δικαιώθηκε, αλλά τα «τρία λιοντάρια» πέρασαν στους «16» μέσω της δεύτερης θέσης, η οποία τη διασταυρώνει με τον δεύτερο από τον 6ο όμιλο (Ισλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Αυστρία), ενώ η Σλοβακία που ήθελε οπωσδήποτε το βαθμό της ισοπαλίας, μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες, καθώς με 4 βαθμούς βάζει ήδη από κάτω την Αλβανία.

Οι Άγγλοι ήταν εμφανώς καλύτεροι, ωστόσο φάνηκε σε ακόμα ένα ματς ότι το γκολ δεν είναι το «φόρτε» της, ειδικά όταν Στάριτζ, Βάρντι, Λαλάνα, Κέιν δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Το ματς

Η Σλοβακία φάνηκε εντός αγωνιστικού χώρου ότι είχε εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες της να προκριθεί στην ισοπαλία και στη «ζαριά» ως μία από τις καλύτερες τρίτες μεταξύ των υπόλοιπων ομίλων. Παρά το γεγονός η ισοπαλία εξασφάλιζε σίγουρα την πρόκριση στους Άγγλους, οι Σλοβάκοι στο πρώτο μέρος όχι απλά δεν έψαξαν μια αντεπίθεση για το γκολ, αλλά ούτε δεν είχαν καμία διάθεση να περάσουν το κέντρο, αποφασισμένοι να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο.

Η ομάδα του Ρόι Χότζον, που είχε αποφασίσει να κατεβάσει την ομάδα του με πολλές αλλαγές (χωρίς Γουόκερ, Ρόουζ, Ρούνει, Άλι, Κέιν) ήταν ιδιαίτερα ορεξάτη στη μεσοεπιθετική της γραμμή και συγκεκριμένα με τους Βάρντι, Στάριτζ και Λαλάνα να συνεργάζονται άψογα έχασαν κάποιες ευκαιρίες όπως στο 5’ και στο 9’, που ο επιθετικός της Λέστερ και της Λίβερπουλ δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι κορυφαίες στιγμές για τα «τρία λιοντάρια» ήρθε αρχικά στο 17’ με τον Βάρντι, που μπήκε στην περιοχή σε φάση αντεπίθεσης, αλλά το σουτ που επιχείρησε το απέκρουσε ο Κόζατσικ ενώ την ίδια επιτυχημένη αντίδραση είχε ο Σλοβάκος γκολκίπερ στο σουτ του Λαλάνα στο 33’.

Το σκηνικό στο β’ μέρος δεν άλλαξε στο παραμικρό…

Η Αγγλία δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από τη νίκη, όπως φαινόταν από την αγωνιστική της συμπεριφορά, όσο και από τις αλλαγές του Ρόι Χότζον (πέρασαν στο ματς Ρούνεϊ, Άλι και Κέιν), αλλά ο Κόζατσικ ήταν και πάλι παρών στο 54’ στο σουτ του Κλάιν και όταν αυτός είχε εξουδετερωθεί, ο Σκρτελ στο 61’ ήταν πάνω στη γραμμή για να αποσοβήσει το γκολ από την προσπάθεια του Άλι, έπειτα από τη σέντρα του Χέντερσον.

Από την άλλη μεριά, οι Σλοβάκοι τη μοναδική απειλητική τους προσπάθεια τη σημείωσαν στο 55’, όταν ο Βάις μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έκανε και το σουτ, αλλά ο Χαρτ, παρά το γεγονός ότι ήταν θεατής σε όλο το ματς, μπλόκαρε εύκολα.

Το ίδιο σκηνικό παρέμεινε μέχρι τη λήξη, οι Σλοβάκοι ροκάνισαν και τον χρόνο με αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και το 0-0 έμεινε ως ιστορία του ματς. Οι Άγγλοι πλέον περιμένουν τον 2ο του 6ου ομίλου, ενώ από την άλλη η Σλοβακία πόνταρε στους 4 βαθμούς που μπορεί να της δώσει πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σλοβακία (4-3-3): Κόζατσικ – Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν – Πετσόφσκι (66’ Γκιομπέρ), Χάμσικ, Κούτσκα – Μακ, Βάις, Ντούντα (57’ Σβέντο)

Αγγλία (4-3-3): Χαρτ – Κλάιν, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Μπέρτραντ – Ντάιερ, Γουίλσιρ (56’ Ρούνεϊ), Χέντερσον – Λαλάνα (60’ Άλι), Στάριτζ (76’ Κέιν), Βάρντι

Η τελική βαθμολογία του oμίλου:

Ουαλία 6

Αγγλία 5

Σλοβακία 4

Ρωσία 1

Πηγή: sport-fm.gr