Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Στο στόχαστρο της UEFA επτά ευρωπαϊκές ομάδες

Στο στόχαστρο της UEFA επτά ευρωπαϊκές ομάδες

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά Λίβερπουλ, Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα, Μονακό, Κράσνονταρ και Σπόρτινγκ

Έρευνα έχει ξεκινήσει από την UEFA για να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία επτά ευρωπαϊκών ομάδων, στέλνοντας μήνυμα προς όλους πως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν μόνο η αρχή.

Αυτή τη φορά κάτω από το… μικροσκόπιο της επιτροπής του Financial Fair Play βρίσκονται οι Λίβερπουλ, Ίντερ, Μίλαν, Ρόμα, Μονακό, Κράσνονταρ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η UEFΑ επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει η έρευνα, ενώ οι διοικήσεις των ομάδων πρέπει να υποβάλλουν στο διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου νέες αναφορές για τα οικονομικά τους δεδομένα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Λίβερπουλ, έγιναν γνωστά τα εξής στοιχεία. Την σεζόν 2012-2013 είχε ζημιά που άγγιξε τα 50 εκατ. ευρώ. Την αμέσως προηγούμενη το έλλειμμα έφτασε τα 41 εκατ. λίρες.

Πάντως, στους «κόκκινους» επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας, όπως φάνηκε δια στόματος Μπρένταν Ρότζερς: «Είναι φυσικά κάτι που θα λυθεί από τη διοίκηση. Είμαστε αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, επειδή είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές του Financial Fair Play. Είναι η τακτική του συλλόγου».

Βέβαια, άμεσα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και η Ρόμα, τονίζοντας πως η διοίκηση του συλλόγου στηρίζει την προσπάθεια της UEFΑ για την οικονομική εξυγίανση των ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά και πως είναι σίγουρη για την ομαλή διαπραγμάτευση των δύο πλευρών.

Πηγή: Sport-fm.gr