Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης κόντρα στην ΑΕΚ

Με στόχο τη διατήρηση της παράδοσης κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την «Ένωση» του πρώην «ερυθρόλευκου» Χόρχε Ελγκέτα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Δευτέρα (19:30) στου Ρέντη την ΑΕΚ, από την οποία δεν έχει χάσει ποτέ σε επίπεδο πρωταθλήματος μετρώντας 18 ισάριθμες νίκες.

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 18 αγώνες για το πρωτάθλημα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ισάριθμες νίκες και η «Ένωση» ισάριθμες ήττες με μοναδική παρηγοριά την νίκη της πέρσι για το Λιγκ Καπ, η οποία ουσιαστικά της έδωσε και την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια «μονομαχία» ανάμεσα στον νταμπλούχο και την κάτοχο του Λιγκ Καπ, που όμως φέτος δεν έχει την ίδια δυναμική με πέρσι.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο, στις 19.30 (ραδιοφωνικά NovaΣΠΟΡFM 94,6 και τηλεοπτικά Novasports-3) στο «Μελίνα Μερκούρη» και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Volleyleague.

Επιστροφή Ελγκέτα, Ανδράδη
Πρόσωπα του αγώνα είναι χωρίς αμφιβολία ο πρώην «ερυθρόλευκος» και νυν τεχνικός της ΑΕΚ Χόρχε Ελγκέτα, ο οποίος αγωνίστηκε πριν επτά σεζόν στην ομάδα του Πειραιά, αλλά και ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης. Ο τελευταίος δήλωσε: «Είναι ένας ακόμα δύσκολος αγώνας για την ομάδα μου. Παρόλα τα προβλήματα η ομάδα έκανε καλές προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Μαζί με τον προπονητή μας προσπαθούμε να αφήνουμε τις σκοτούρες στα αποδυτήρια και να κοιτάμε τη δουλειά μας. Παίζουμε για τους εαυτούς μας και τον σύλλογο που εκπροσωπούμε. Ο Ολυμπιακός έχει ομάδα με πολλές λύσεις και πολλούς παίκτες με εμπειρία. Έχει και τρωτά σημεία. Τα βλέπουμε, τα έχουμε επισημάνει αλλά μέχρι να πούμε πως καταφέρνουμε να κάνουμε στο γήπεδο αυτό που πρέπει για να νικήσουμε υπάρχει απόσταση. Για μένα δε μετράνε οι παραδόσεις. Όποια ομάδα παίξει καλύτερα και οι παίκτες της το πιστεύουν μπορεί να νικήσει».

Για ένα ακόμα ματς η ΑΕΚ δεν θα έχει τον έμπειρο ακραίο Πέτρο Πέτρογλου, ενώ αγώνας δρόμου γίνεται για να εκδοθεί το δελτίο του Ουκρανού Μπουρκόφσκι

«Δεν υποτιμάμε κανέναν»

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός είναι σε φουλ φόρμα, έχοντας ξεκινήσει τη σεζόν με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια για το Λιγκ Καπ, το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Μπήκαμε σε δύσκολη περίοδο με δύο αγώνες την εβδομάδα. Η ΑΕΚ θα παίξει ελεύθερα μαζί μας για να κερδίσει ότι μπορεί καλύτερο κι εμείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας με μεγάλη σοβαρότητα. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε επειδή περνάει δυσκολίες. Οι παίκτες έχουν εγωισμό. Άλλωστε οι ομάδες που έχουν προβλήματα είναι και απρόβλεπτες. Κοιτάω την ομάδα μου. Θέλω να πάρουμε το τρίποντο με καλή εμφάνιση και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλους τους παίκτες. Περιμένουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Η παρουσία του πάντα μας ζεσταίνει και μας δίνει κίνητρο για καλή εμφάνιση», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης που δεν θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Κώστα Χριστοφιδέλη.

Πηγή: Sport-fm.gr