Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική μας

Στους «16» του Μουντομπάσκετ η Εθνική μας

Επιβλήθηκε 90-79 του Πουέρτο Ρίκο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Μουντομπάσκετ

Κόντρα σε Σενεγάλη και Φιλιππίνες ήταν χαλαρή η Εθνική ομάδα, αλλά κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο ήταν… αγριεμένη!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με σκορ 90-79 των λατινοαμερικάνων και εξασφάλισε –και μαθητικά- την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα γίνει στη Μαδρίτη.

Η τελική κατάταξη στο δεύτερο όμιλο δεν έχει κριθεί ακόμα και αυτό αναμένεται να γίνει λίγο πιο ξεκάθαρο στην αναμέτρηση της Τετάρτης (3/9) κόντρα στην Κροατία, με το σύνολο του Φώτη Κατσικάρη να έχει ρεπό την Τρίτη (2/9).

Κορυφαίοι ήταν οι Ζήσης και Αντετοκούνμπο με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα, με τον Καλάθη να σταματά στους 14 και τον Καϊμακόγλου να βοηθά πολύ με τους 9 πόντους και τα 11 ριμπάουντ που μάζεψε.

Το ματς

Με τη συνηθισμένη πεντάδα (Μπουρούσης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Ζήσης και Καλάθης) ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Κατσικάρης. Η Εθνική είχε ταχύτητα και ενέργεια, τρέχοντας ένα σερί 5-0, το οποίο στη συνέχεια έγινε 14-6. Όμως, το σύνολο του Κώστα Κατσικάρη δεν είχε την ίδια συνέπεια, ειδικά στην κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη στην επίθεση, τα οποία έδωσαν εύκολους πόντους στους Πορτορικανούς, με το σκορ να γίνεται 18-18, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Μέχρι το τέλος, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 20-19 υπέρ των διεθνών μας.

Ο Μπάλκμαν δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην ελληνική άμυνα, δίνοντας το προβάδισμα στο Πουέρτο με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (26-23). Γι’ αυτό, οι διεθνείς μας άρχισαν να «σημαδεύουν» τον Πορτορικανό φόργουορντ στην επίθεση, με αποτέλεσμα να κάνει δύο γρήγορα φάουλ και να αποσυρθεί στον πάγκο. Έτσι, η Εθνική έκανε ένα επιμέρους σκορ 6-1 και πήρε ξανά το προβάδισμα (29-27). Στη συνέχεια, ο Μπουρούσης ήρθε ξεκούραστος από τον πάγκο και με δικούς του πόντους έκανε το 34-28. Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη είχαν βρει ρυθμό, από εκείνο το σημείο και με έπειτα και με τον Ζήση να έχει 2/2 πίσω από τα 6,75μ. το σκορ στο πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε στο υπέρ μας 41-33.

Η συνεργασία Ζήση-Μπουρούση έστειλε την υπέρ μας διαφορά σε διψήφιο αριθμό (45-35), με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα, με την καλή της άμυνα, η Εθνική διεύρυνε ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της, πηγαίνοντας στο +15 (54-39). Πλέον, το μομέντουμ ήταν υπέρ της Ελλάδας με το σκορ να γίνεται 61-42, σχεδόν τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Οι Πορτορικανοί είχαν χάσει τη ψυχραιμία τους, καθώς δεν μπορούσαν να σταματήσουν το… πάρτι των διεθνών μας, με το τρίτο δεκάλεπτο να τους βρίσκει με το υπέρ τους 68-52.

Λόγω της μεγάλης διαφοράς στο τρίτο δεκάλεπτο, οι διεθνείς μας έχασαν τη συγκέντρωσή τους, επιτρέποντας στο Πουέρτο Ρίκο να κάνει ένα σερί 7-0 και ρίξει τη διαφορά στους εννιά πόντους (68-59). Ο Κατσικάρης πήρε τάιμ άουτ για να πέσει ο ρυθμός και με την επανέναρξη ο Σλούκας με τρίποντο έκανε το 71-59. Στη συνέχεια, τη… σκυτάλη πήρε ο Καϊμακόγλου, ο οποίος με τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε έδινε δεύτερες ευκαιρίας στην Εθνική με τη διαφορά να πηγαίνει ξανά στους +15 (76-61). Όμως, για άλλη μία φορά χάθηκε η συγκέντρωση από την Εθνική, με τους Πορτορικανούς να κάνουν ένα επιμέρους σκορ 10-3 και να ρίχνουν τη διαφορά στους οκτώ (79-71). Παρ’ όλα αυτά, με το τρίποντο από τον Ζήση και το καλάθι και φάουλ του Αντετοκούνμπο έγινε το 85-71, περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη, όπου εκεί ουσιαστικά «κλείδωσε» νίκη, η οποία ήρθε με το τελικό 90-79.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-33, 68-52, 90-79.

Πηγή: Sport-fm.gr

 

Αφήστε μια απάντηση