Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Στραματσόνι: Να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα

Στραματσόνι: Να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα

«Eίμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και μόνο στον Παναθηναϊκό»

Να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα θέλει ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με όσα τόνισε ο Αντρέα Στραματσόνι στη NOVA. Υποστήριξε δε, πως δεν έχει αποφασίσει ποιος θα συμπληρώσει το κενό του τιμωρημένου Μπεργκ στο πλάι του Λέτο, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια που αφορούν το μέλλον του.

Αναλυτικά

Για τη συνάντηση με τον Σκίμπε: «Από την πλευρά μου, ως προπονητής του Παναθηναϊκού εκτίμησα πολύ αυτή τη συνάντηση, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να βοηθηθεί και η Εθνική ομάδα και ο Ομοσπονδιακός προπονητής. Ο Σκίμπε έχει στο μυαλό του κάποιες ιδέες για τους νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, κάτι που θεωρώ ότι είναι πολύ καλό».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν παίκτη στην Εθνική ομάδα: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε στην ομάδα μας αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά είναι φυσιολογικό σε κάποιες περιόδους να έχεις αρκετούς παίκτες στην Εθνική ομάδα, άλλες περιόδους να μην έχεις τόσους πολλούς οπότε αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να δουλέψουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε το προφίλ των επόμενων Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών μας».

Για την κατάσταση της ομάδας μετά τη διακοπή: «Είπα στους παίκτες μου ότι θέλω να είναι συγκεντρωμένοι στα τελευταία ματς. Πρώτα απ’ όλα γιατί είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και δεύτερον γιατί οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν το τι χρειάζεται προκειμένου να χτίσουμε την ομάδα της νέας περιόδου. Οπότε πρέπει να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται».

Για το ότι η Βέροια δεν θα έχει άγχος και αυτό μπορεί να είναι κακό για τον Παναθηναϊκό: «Μερικές φορές, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που είπα στους παίκτες μου και τους ζήτησα ήταν να είναι συγκεντρωμένοι. Δουλέψαμε σκληρά αυτή την εβδομάδα και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να πάρουμε άλλη μια νίκη μέσα στη Λεωφόρο».

Για το αν θα δώσει ευκαιρίες σε παίκτες με λιγοστό χρόνο συμμετοχής στα εναπομείναντα παιχνίδια: «Έχω στο μυαλό μου να κάνω κάποιες αλλαγές αλλά χωρίς να είναι κάτι το δραστικό. Γιατί κατά τη γνώμη μου η ομάδα πρέπει να έχει μια βασική ιδέα, έναν βασικό προσανατολισμό και από εκεί και πέρα να κάνει ο προπονητής μία-δύο αλλαγές ενδεχομένως, είτε στο βασικό σχήμα είτε να μπαίνουν κάποιοι παίκτες από τον πάγκο, όπως έγινε με τον Λουντ προηγουμένως».

Για την καλή κατάσταση του Μαμούτε και εάν θα πάρει την ευκαιρία: «Καταρχήν, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δίπλα στο Λέτο τρεις ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν. Είναι ο Μαμούτε, είναι ο Πέτριτς, ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και είναι και ο Κλωναρίδης. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα το αποφασίσω την τελευταία στιγμή, αύριο, πιθανότατα».

Για τα σενάρια που κυκλοφορούν αναφορικά με το μέλλον του: «Ναι ξέρω πως γίνεται το “παιχνίδι”. Εγώ, όμως, είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και μόνο στον Παναθηναϊκό».

Πηγή: sport-fm.gr