Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Super League: Δοκιμασία στην Τρίπολη για τον Άρη, κόντρα στον Παναιτωλικό ο Βόλος -Tο πρόγραμμα της αγωνιστικής

Ξεχωρίζει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την «Ένωση» στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την Κυριακή και θέλει να… επανορθώσει για την ήττα στον Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με 1-0. Από την άλλη, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, επικρατεί απογοήτευση στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» για το πως χάθηκαν όλοι οι στόχοι της χρονιάς. Και οι δύο ομάδες κυνηγούν τη νίκη και το πολύτιμο τρίποντο, καθώς οι βαθμοί αυτοί θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα πλέι οφς, για το ποια θέση θα τερματίσει στο τέλος της σεζόν η κάθε ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πρώτο χρονικά ματς της 25ης αγωνιστικής, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τον Άρη. Σημαντικό ματς για την είσοδο στα πλέι οφς, καθώς οι Αρκάδες βρίσκονται με 35 βαθμούς στην 5η θέση (μετά την αφαίρεση 5 βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα) ενώ οι Θεσσαλονικείς ακολουθούν δύο θέσεις πιο κάτω και με ματς παραπάνω, έχοντας μαζέψει 33 βαθμούς. Ο Αστέρας έρχεται από νίκη στη Λαμία με 2-0, ενώ ο Άρης έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Λίγο αργότερα διεξάγεται η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Βόλο στο Αγρίνιο. Και οι δύο ομάδες έχουν από 28 πόντους (ματς παραπάνω ο Βόλος) και ούτε κινδυνεύουν να υποβιβαστούν, αλλά ούτε κυνηγάνε και κάποιον στόχο. Ο Παναιτωλικός έρχεται από μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0, ενώ ο Βόλος δυσκόλεψε πολύ τον Ολυμπιακό που πήρε τη νίκη όμως με 0-1 με γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Στα ματς της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ ανοίγει την αυλαία στην Τούμπα κόντρα στον Ιωνικό. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει «αγκαλιάσει» τη δεύτερη θέση, ωστόσο θέλει το τρίποντο για να μη δώσει το δικαίωμα στον τρίτο να τον καταδιώξει στα πλέι οφς. Ο Ιωνικός από την άλλη, μετά την εμφατική νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0, θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι μπορεί από το ματς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ολυμπιακός θέλει να… ξεχάσει γρήγορα τον αποκλεισμό από την Αταλάντα με συνολικό σκορ 1-5, ενώ όλα δείχνουν πως θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και φέτος, με το βλέμμα των Πειραιωτών να στρέφουν το βλέμμα τους στο Κύπελλο Ελλάδας για να κάνουν τον νταμπλ. Παρ’ όλα αυτά, τρέχουν και ένα αήττητο που δεν θα ήθελαν να χάσουν σε καμιά περίπτωση. Ο ΟΦΗ από την άλλη που αποτελεί τον αντίπαλό του, έχει κάνει μια πολύ καλή χρονιά και θέλει να την εξαργυρώσει μπαίνοντας στα πλέι οφ. Το 0-0 με τον Ιωνικό ήταν κακό νέο για τους Κρητικούς, και πλέον ακόμα και ο ένας πόντος αν έρθει μπορεί να παίξει ρόλο.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοιμήθηκε σε τροχιά πλέι οφς και ξύπνησε… έξω από αυτήν, καθώς του επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών για παράτυπη μεταβίβαση μετοχών. Θα αντιμετωπίσει τη Λαμία που παλεύει να σωθεί, καθώς βρίσκεται στην 3η από το τέλος θέσης.

Στη μάχη των «ουραγών», ο Απόλλων Σμύρνης που όλα δείχνουν πως θα αποχαιρετήσει τη Super League, υποδέχεται τον Ατρόμητο Περιστερίου. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγάλες ήττες (Ιωνικός-Απόλλων 4-0, Άρης-Ατρόμητος 3-0).

Super League: To πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Αστέρας Τρίπολης – Άρης 17:15 NOVASPORTS 2
  • Παναιτωλικός – Βόλος 19:30 COSMOTE SPORT 2

Κυριακή

  • ΠΑΟΚ – Ιωνικός 17:15 NOVASPORTS 2
  • Ολυμπιακός – ΟΦΗ 19:30 NOVASPORTS PRIME
  • Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 19:30 COSMOTE SPORT 1

Δευτέρα

  • ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 19:30 NOVASPORTS2
  • Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 19:30 COSMOTE SPORT 1
  1. Ολυμπιακός (23) 59
  2. ΠΑΟΚ (23) 48
  3. ΑΕΚ (23) 42
  4. Παναθηναϊκός (24) 36
  5. Αστέρας Τρίπολης (23) 35
  6. ΟΦΗ (24) 34
  7. Άρης (24) 33
  8. ΠΑΣ Γιάννινα (24) 31
  9. Παναιτωλικός (24) 28
  10. Βόλος (23) 28
  11. Ιωνικός (24) 25
  12. Λαμία (24) 18
  13. Ατρόμητος (22) 17
  14. Απόλλων Σμύρνης (24) 13

Πηγή