Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Super League: Νίκη «χρυσάφι» για τον Παναιτωλικό, 2-1 τον Ατρόμητο [βίντεο] | ΣΠΟΡ

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου στο Αγρίνιο σε ένα τρίποντο «χρυσάφι» για τους γηπεδούχους στη μάχη για την παραμονή στην Super League.

Με υπέροχο γκολ ο Ντέιμπι Φλόρες (3’) είχε ανοίξει το σκορ για τα «καναρίνια», για να ισοφαρίσει προσωρινά ο Θεοφάνης Μαυρομμάτης (55’) για τους Περιστεριώτες.

Το ματς

Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσαν να φανταστούν οι γηπεδούχοι. Έπειτα από τακουνάκι του Νίκου Βέργου στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Στέφανος Στρούγγης έδωσε ύψος στην μπάλα και ο Φλόρες με απίθανο ανάποδο ψαλίδι την έστειλε στα δίχτυα του Κενάν Πίριτς για το 1-0 μόλις στο 3’. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να αντιδράσουν, αλλά ευκαιρίες δε δημιούργησαν πλην μιας επικίνδυνης σέντρας-σουτ του Ευθύμη Κουλούρη στο 36’. Ήταν και ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το πρώτο μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την είσοδο του Σρνταν Σπιριντόνοβιτς ο Γιώργος Παράσχος έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Κουλούρης αστόχησε από καλή θέση στο 50’ ενώ σαφώς πιο επικίνδυνο – μα κι εκτός εστίας – ήταν το σουτ του Χάρη Χαρίση δυο λεπτά αργότερα. Η τρίτη ήταν κι η φαρμακερή αφού έπειτα από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Μαυρομμάτη που δε λάθεψε για το 1-1 στο 55’. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να είναι πιο απειλητικοί, με τον Τόμας Μπεντινέλι να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Νίκου Μελίσσα στο 62’.

Στο 75’ ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Καρέλη. Δύο λεπτά μετά, ο Παράσχος τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο. Προτού προλάβει ο πρώην μπακ της ΑΕΚ να πάρει τη θέση του, ο Διαμαντής Χουχούμης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πάτρικ Σάλομον βρήκε με το κεφάλι την μπάλα, στέλνοντάς τη – άθελά του – συστημένη στον Καρέλη για το 2-1.

Πέτυχε κι άλλο γκολ ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού, με αριστερό «κεραυνό», ωστόσο στο ξεκίνημα της φάσης είχε πάρει την μπάλα με το χέρι κι ως εκ τούτου το γκολ δε μέτρησε. Στις καθυστερήσεις ο Πίριτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το φάουλ του Φλόρες, ωστόσο αυτό ουδόλως στεναχώρησε τα «καναρίνια» που έφτασαν σε μια σπουδαία βαθμολογικά επιτυχία, αφήνοντας στην προτελευταία θέση τον Ατρόμητο.

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 2-1

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Αντούνες (75’ Τσιγγάρας), Βέργος, Μπαρμπόσα (75’ Καρέλης), Κορνέλιους, Ντουάρτε (90’+6’ Περέιρα), Φλόρες, Μεντόσα (90’+3’ Λούι), Μαλής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Καστελάνο, Κιβρακίδης, Στρούγγης (46’ Σπιριντόνοβιτς), Χατζηισαϊας, Μαυρομάτης, Χαρίσης (77’ Νάτσος), Σάλομον, Ντένιτς (86’ Τζαβίδας), Μπεντινέλι (77’ Βασιλαντωνόπουλος), Κουλούρης.


Πηγή