Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Super League: Ξεχωρίζει το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, εκτός έδρας δοκιμασίες για ΑΕΚ και Ολυμπιακό

Nτέρμπι σήμερα στη Λεωφόρο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, για  τη 19ης αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Εκτός έδρας, αλλά κοντινές, υποχρεώσεις έχουν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, απέναντι σε Ιωνικό και Ατρόμητο, αντίστοιχα.  

Λίγες μόνο ημέρες μετά την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τίθενται εκ νέου αντιμέτωποι. Οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν το ψυχολογικό αβαντάζ, έχοντας κερδίσει με 2-0 την Τετάρτη (18/1), ωστόσο το πρωτάθλημα είναι… άλλη υπόθεση και το κατάμεστο «Απόστολος Νικολαΐδης» (22/1, 19:30) θα δώσει επιπλέον ώθηση στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που ευελπιστούν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν το +4 από την ΑΕΚ.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελευταία πηγαίνει στη Νεάπολη (22/1, 16:00) για να αντιμετωπίσει τον ουραγό, γεμάτο προβλήματα και χωρίς εντός έδρας «τρίποντο» Ιωνικό. Οι ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα καλούνται να… μεταφέρουν την αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας και στα εκτός έδρας ματς, ώστε να μείνουν κοντά στο «τριφύλλι», αλλά και εκτός απόστασης βολής από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», μετά τις δυο σερί νίκες επί του Άρη (αμφότερες με σκορ 1-0), σε Super League και Κύπελλο, μετακινούνται στο γειτονικό Περιστέρι (22/1, 20:30) για να παίξουν με τον Ατρόμητο, με τον οποίο προ ημερών αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (11/1) για το Κύπελλο.  Η ομάδα του Κρις Κόουλμαν παραμένει ζωντανή στο κυνήγι των Play Off. 

«Εξάποντο» στη μάχη της παραμονής είναι το ματς στο «Λάμπρος Κατσώνης» (22/1, 17:00) μεταξύ του Λεβαδειακού και της Λαμίας, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ανεβασμένο ηθικό έπειτα από την εκτός έδρας νίκη-μισή πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί του Απόλλωνα Παραλιμνίου (1-2).  

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

16:00 Γήπεδο Νεάπολης, Ιωνικός – ΑΕΚ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

17:00 Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – Λαμία

19:30 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

20:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ολυμπιακός

Στα παιχνίδια της Παρασκευής και του Σαββάτου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Άρης-Βόλος 3-0


Πηγή