Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Super League 1: Δύο μεγάλα ντέρμπι έχει το «μενού» της 4ης αγωνιστικής

Super League 1: Δύο μεγάλα ντέρμπι έχει το «μενού» της 4ης αγωνιστικής

Το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο αναμετρούνται ΠΑΟΚ και Άρης, γεμίζουν με προσμονή τους Έλληνες φιλάθλους, ώστε να περάσουν οι ώρες και να έρθει το απόγευμα, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τέσσερις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Τα φώτα στρέφονται σε ΟΑΚΑ (20:30, Novasports 1) και Τούμπα (18:30, PAOK TV), σε δύο ματς που έχουν τη δική τους ιστορία και σημασία για το ελληνικό ποδόσφαιρο και γενικότερα για τον αθλητισμό της χώρας.

Στο ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός, μετά το θλιβερό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη ψάχνουν τρόπους με τους οποίους θα καταφέρουν να επιστρέψουν στις νίκες και να «ζεστάνουν» τον κόσμο τους. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς έχουν την ψυχολογία τους σε υψηλό επίπεδο μετά το μεσοβδόμαδο παιχνίδι απέναντι στην Τότεναμ και γνωρίζουν ότι βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με τον τίτλο του μεγάλου φαβορί.

Με τους οπαδούς του «τριφυλλιού» να έχουν δείξει ιδιαίτερα μικρό ενδιαφέρον για το παιχνίδι και το μεγαλύτερο κομμάτι των οργανωμένων να έχει ανακοινώσει αποχή από το ΟΑΚΑ, το αποψινό παιχνίδι με τους Πειραιώτες είναι ιδιαίτερων συνθηκών, με τις δύο ομάδες ωστόσο να έχουν ως στόχο τους το τρίποντο, για τους δικούς της λόγους η κάθε μια.

Στη Θεσσαλονίκη, δύο ώρες νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στη μεγάλη «μάχη» της πόλης, με τον «δικέφαλο» του Βορρά να έχει κάνει το απόλυτο στα τρία πρώτα παιχνίδια και να έχει φύγει με μεγάλη νίκη (2-3) από το Περιστέρι πριν από μια εβδομάδα. Με ανεβασμένο ηθικό μετά την «τεσσάρα» επί του Παναθηναϊκού θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο και οι «κίτρινοι», που δείχνουν να ανεβάζουν… στροφές το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα απ’ όλα αυτά τα παιχνίδια κάνει σέντρα στις 15:00 (Novasports1) το ματς της ΑΕΛ απέναντι στην Ξάνθη. Οι Ακρίτες έχουν κάνει το 3/3, ενώ οι «βυσσινί» έχουν δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, παρά το γεγονός ότι ακόμη ψάχνουν το τρίποντο…

Τέλος, στη Λαμία (19:30, ΕΡΤ), ο Πανιώνιος θέλει να δώσει συνέχεια στην προσπάθεια να σβήσει το -6 με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν, έχοντας ξεκινήσει από το 1-0 επί της Λάρισας την προηγούμενη αγωνιστική. Την ίδια στιγμή, η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει ακόμα κάποια νίκη, ενώ το πρόγραμμά της μόνο εύκολο δεν είναι τις πρώτες αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 21/09

  • Βόλος-ΟΦΗ 1-0
  • Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 2-1
  • Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1

Κυριακή 22/09

  • ΑΕΛ-Ξάνθη (15:00, Novasports1)
  • ΠΑΟΚ-Άρης (18:30, PAOK TV)
  • Λαμία-Πανιώνιος (19:30, ΕΡΤ)
  • Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (20:30, Novasports1)

Πηγή