Δευτέρα , 22 Απρίλιος 2024

Super League 2: «Πήραμε λάθος αποφάσεις» λέει η Ειδική Επιτροπή που συναντήθηκε με Αυγενάκη και Μαρινάκη

Η Ειδική Επιτροπή της Super League 2 είχε συνάντηση την Τρίτη (28/2) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και με τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σκοπός των επαφών ήταν να βρεθεί η λύση που θα επιτρέψει την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της δεύτερης τη τάξει ελληνικής ποδοσφαιρικής επαγγελματικής κατηγορίας, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των πόρων που είναι αναγκαίοι για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ της Super League 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ενημέρωσε η επιτροπή, στη συνάντηση με τον υφυπουργό ενημερώθηκε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, αναφορικά με τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του Αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, όπως υπογραμμίζει η Επιτροπή, «επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς «πρόθεση της Super League είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας».

Οι 30 ΠΑΕ που συγκροτούν το συνεταιρισμό θα ενημερωθούν αναλυτικά για το περιεχόμενο των συζητήσεων στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (1/3, 12:30).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Ειδική Επιτροπή της Super League 2 συγκροτούν οι Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω), Βίκτωρ Τσιολέκας (Καλλιθέα), Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου) και Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά).


Πηγή