Τετάρτη , 19 Ιούνιος 2024
«Με τη βοήθεια του Θεού περάσαμε στους "16"»

«Με τη βοήθεια του Θεού περάσαμε στους “16”»

Γιώργος Καραγκούνης: Η Παναγία ήθελε να πάμε μέχρι εδώ

Για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας να προκριθεί στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο «Αγιορείτικο Βήμα».

Ο «Τυπάρας» μίλησε για το ταξίδι του στο Άγιο Όρος και την εμπειρία που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της παραμονής του, τονίζοντας πως ο ίδιος ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής πήρε πολλά και σύντομα θα βρεθεί ξανά στην Αθωνική Πολιτεία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Καραγκούνη:

-κ. Καραγκούνη, αρχικά θα ήθελα να μου κάνετε αποτίμηση για την παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

Πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν να περάσουμε στις καλύτερες 16 ποδοσφαιρικές ομάδες του κόσμου. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε για το καλύτερο, δεν τα καταφέραμε. Δεν ήρθε η πρόκριση για κάτι παραπάνω. Ήταν η πρώτη φορά που η εθνική μας πέρασε στις καλύτερες 16 ομάδες του κόσμου και αυτό από μόνο του λέει πολλά και για πολύ λίγο δεν πήγαμε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Και αυτό λέει πολλά…νομίζω! Είναι επιτυχία. Υπάρχουν κι αυτά.

-Ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ επισκεφθήκατε το Άγιο Όρος. Να υποθέσω ότι το ταξίδι σας στον Άθωνα είχε καθαρά πνευματικό χαρακτήρα. Πείτε μου πόσο σας βοήθησε αυτό κατά τη διάρκεια των αγώνων;

Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στο Άγιο Όρος, μίλησα με καλούς και αγνούς ανθρώπους εκεί. Η ηρεμία από την φύση και τους ανθρώπους που παίρνεις φτάνει… Όλα αυτά ήταν πολύ σημαντικά για τον δύσκολο αγώνα που είχαμε στη Βραζιλία… Θα πάω ξανά στον Άθωνα, σύντομα κιόλας. Τους ευχαριστώ όλους. Τους ευχαριστώ πολύ, όλους τους Αγιορείτες πατέρες που γνώρισα.

-Θα μπορούσατε ενδεχομένως να αποδώσετε την επιτυχία σας στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου στον Θεό;

Με τη βοήθεια του Θεού έχουμε καταφέρει αυτά που καταφέραμε και έτσι όπως το καταφέραμε για να φύγουμε από τις δύσκολες στιγμές και ο Θεός μας έδωσε δύναμη να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όταν βρίσκεσαι εντός του γηπέδου αυτό το καταλαβαίνεις περισσότερο. Kαθώς στις καλύτερες ομάδες του κόσμου δεν μπαίνεις τόσο εύκολα. Σίγουρα αν δεν είχαμε την βοήθεια του Θεού δεν θα το πετυχαίναμε.

-Κάποιος συμπαίχτης σας είπε ότι η Παναγία μέχρι εδώ ήθελε!

Σίγουρα αυτό είναι. Η Παναγία ήθελε να πάμε μέχρι εδώ αλλά όπως είπα και πριν ήταν μεγάλη επιτυχία που περάσαμε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τα βήματα πρέπει να γίνονται σιγά-σιγά. Για το μέλλον υπάρχει μία σημαντική παρακαταθήκη για όποια δύσκολα παιχνίδια και αν έλθουν . Οι νέοι παίχτες αυτό πρέπει να το εκτιμήσουν όπως πρέπει.

-κ. Καραγκούνη, πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις πρωταθλητισμό και οικογένεια. Μάλιστα και με τρία παιδιά;

Μόνο με θυσίες. Για να καταφέρεις να κάνεις πρωταθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια χωρίς θυσίες δεν γίνονται αυτά. Πολλές φορές, χωρίς τη θέληση σου φυσικά η οικογένεια περνάει σε δεύτερη μοίρα. Είσαι πολλές μέρες και ώρες μακριά από τα παιδιά σου, την σύζυγο σου, είσαι συνεχώς στα ξενοδοχεία και στα γήπεδα. Όλα αυτά όμως ισοσκελίζονται με τις επιτυχίες και τις μοναδικές εμπειρίες που έχεις.

-Τι ηλικία έχουν τα παιδιά σας;

Είναι 9, 6,5 και 5,5 ετών.

-Όταν επιστρέψατε στην Ελλάδα τα παιδιά σας τι ακριβώς σας είπανε, η πρώτη τους κουβέντα τους που σας έκανε εντύπωση;

-Ήταν στενοχωρημένοι που δεν περάσαμε στο επόμενο παιχνίδι διότι τους είχα πει ότι θα τους έπαιρνα μαζί μας στη Βραζιλία. Κατά τα άλλα, μετά από έναν μήνα που έλειπα στη Βραζιλία ε φυσικά ήταν χαρούμενοι που με ξαναείδανε και τους ξαναείδα.

Πηγή: agioritikovima.gr