Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Με 36 πόντους και ένα σημαντικό λάθος ο Αντετoνκούμπο στον αγώνα με τους Ρόκετς

TIME: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο

Στη λίστα με τα 100 άτομα με τη μεγαλύτερη επίδραση στον κόσμο, συμπεριέλαβε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το περιοδικό TIME.

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι είναι ο MVP του ΝΒΑ για δεύτερη σερί σεζόν, ενώ είχε προηγηθεί η ανάδειξη του σε καλύτερο αμυντικό για φέτος. Ο Αντετοκούνμπο με όσα καταφέρνει γίνεται όλο και πιο βαρύ όνομα και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το περιοδικό ΤΙΜΕ τον συμπεριέλαβε στους 100 ανθρώπους παγκοσμίως με τη μεγαλύτερη επίδραση.

Η λίστα είναι χωρισμένη σε διάφορες κατηγορίες (Πρωτοπόροι, Καλλιτέχνες, Τιτάνες, Ηγέτες, Είδωλα) και ο Αντετοκούνμπο έχει συμπεριληφθεί σε αυτή των Πρωτοπόρων, με τον θρύλο του ΝΒΑ και των Λος Άντζελες Λέικερς, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, να είναι αυτός που παρουσιάζει το προφίλ του Γιάννη στο σχετικό κομμάτι του ΤΙΜΕ, γράφοντας τα εξής.

«Κάθε γενιά έχει έναν αθλητή που έχει τα στοιχεία που όλοι ευχόμασταν να έχουμε: Αφοσίωση, συγκέντρωση, σπουδαία αθλητικά προσόντα και χάρη υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Με το να τον παρακολουθείς να παίζει δεν βλέπεις μόνο αυτό που υπάρχει, αλλά και αυτό που είναι πιθανό. Υπάρχει μία μυστική ποιότητα που κάνει τις καρδιές των φιλάθλων να πηγαίνουνπιο γρήγοα όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να μπαίνει στο γήπεδο. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να τρέμουν, το δέρμα μας να ταράζεται περιμένοντας να δει το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα διευρύνει τα ρεκόρ που κρατάει – ήδη έχει το υψηλότερο PER (Player Efficiency Rating) για μία σεζόν, το οποίο συμπεριλαμβάνει τα στατιστικά όλων των παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ – πιθανότατα σε πολύ μεγαλύτερα ύψη από αυτά που θα μπορούν να φτάσουν οι επόμενες γενιές.

Αλλά ένας ήρωας του αθλητισμού είναι πολλά περισσότερα από κάποια ρεκόρ. Ο Γιάννης έθεσε το παράδειγμα όταν στάθηκε σε αυτά που πιστεύει. Αφού οδήγησε τους Μπακς στα playoffs, αυτός και η ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στην πολιτεία τους με το να αρνηθούν να παίξουν, πυροδοτώντας κύμα απεργειών και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ.

Κάποτε ρώτησα τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου είπε ότι σημαίνει «το στέμα έφτασε». Σίγουρα έφτασε».


Πηγή