Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Το ‘χει κάνει… ρεζερβέ!

Το ‘χει κάνει… ρεζερβέ!

Και πάλι κυπελλούχος Ελλάδος στο γυναικείο Βόλεϊ ο Ολυμπιακός

Ξανά… ξανά και ξανά ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο! Οι ερυθρόλευκες ολοκλήρωσαν για ακόμα ένα χρόνο το «έργο» τους στον θεσμό, επικρατώντας 3-0 σετ του Παναθηναϊκού και φτάνοντας τα πέντε τρόπαια στη διοργάνωση, όλα συνεχόμενα απ’ το 2011 μέχρι και σήμερα!

Εμφανώς ανώτερες οι Κυπελλούχες Ελλάδας που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το μπλοκ τους (ορισμένες φορές ήταν απροσπέλαστο), αλλά και τα… βαριά «χαρτιά» τους (Μπραμπόροβα, Βέσοβιτς). Κουρασμένες (απ’ τη χθεσινή υπερπροσπάθεια στα ημιτελικά) οι πράσινες έμειναν στους πέντε τίτλους, έχοντας αρκετά προβλήματα στην υποδοχή και στην πάσα.

Το ματς:

«Κρύα» ξεκίνησε τον αγώνα ο Ολυμπιακός και οι παίκτριες του Παναθηναϊκού παίζοντας παθιασμένα, έχοντας καλές κινήσεις στην επίθεση και… ξετυλίγοντας τα «δώρα» των αντιπάλων τους, προηγήθηκαν 5-1 και 8-5. Σιγά-σιγά, όμως, ήρθαν τα πάνω-κάτω. Οι «ερυθρόλευκες» «ξύπνησαν» και μοιράζοντας το ένα μπλοκ πίσω απ’ το άλλο (στην ανήμπορη να αντιδράσει πράσινη επίθεση), πήραν τα ηνία του αγώνα για πρώτη φορά (9-10) και δεν έμειναν εκεί, αλλά πήγαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ, ούσες στο +3 (13-16). Η κατήφεια στο τριφύλλι και η άνοδος της ομάδας του Νικολάκη έφεραν ακόμα μεγαλύτερη απόσταση, 13-20. Η Βίλκου πήγε στο σέρβις και έφερε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό, ούσα… κομβική στο σερί 5-0 και τη μείωση του σκορ (18-20). Τις όποιες ελπίδες του τριφυλλιού για ολική ανατροπή… τέλειωσε η Μπραμπόροβα που το πήρε πάνω της (με σερί επιθέσεις) και οδήγησε στο τελικό 21-25.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-5, χάρη στις κακές επιθέσεις των αντιπάλων του. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των κοριτσιών του Ρούση να δείξουν τα… αντανακλαστικά τους στο μπλοκ και με τη βοήθεια της Βίλκου (απ’ τη θέση του σέρβις), έκαναν την ανατροπή μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (8-7). Η υποδοχή των πράσινων είχε πολλά προβλήματα, οι πάσες της Πατσέκο δεν ήταν οι κατάλληλες και μοιραία οι Πειραιώτισσες ξέφυγαν ξανά στο σκορ, 11-16. Αυτή τη φορά οι κάτοχες του τροπαίου δεν επέτρεψαν στις πράσινες να πλησιάσουν περισσότερο απ’ τους τέσσερις πόντους (16-20). Και τελικά έκλεισαν κι αυτό το σετ (19-25) δίχως… εκπλήξεις και δίχως ανατροπές, χάρη στα νέα λάθη του Παναθηναϊκού στην επίθεση και τη δική τους ψυχραιμία.

Οι παίκτριες του τριφυλλιού έδειχναν πλέον πως είχαν… αδειάσει από δυνάμεις. Πώς δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού, είχαν πολύ κακές επιλογές στην επίθεση, ενώ την ίδια ώρα η Βέσοβιτς δεν είχε… αντίπαλο ψηλά και η Γιώτα ως κεντρικός… χτυπούσε στο μπλοκ. Εξ’ου και στο 2-8 των ερυθρολεύκων που αποτύπωνε πλήρως την κυριαρχία των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Ρούσης έκανε αλλαγές μήπως κι αλλάξει η εικόνα της ομάδας του, αλλά όλα σιγά-σιγά είχαν πάρει το δρόμο τους, με το 9-16 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ -άουτ. Οι πράσινες -προσωρινά- έβγαλαν πείσμα και μείωσαν σε 14-17 χάρη στις άμυνες που έβγαιναν και την Τσίμα. Η Βέσοβιτς έδειχνε να αντέχει… μόνη της την πίεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν μείωσε απλά, αλλά το έκανε εκ νέου… ντέρμπι, πλησιάζοντας στο 20-21! Στα «δύσκολα», όμως ο Ολυμπιακός δεν μάσησε. Βέσοβιτς και Μπραμπόροβα (τα δύο βαριά χαρτιά) βγήκαν… μπροστά και καθάρισαν με τα εξαιρετικά χτυπήματά τους για το 0-3 με το 22-25!

Πηγή: sport-fm.gr