Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός
ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ-ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ( 1ïò ÔÅËÉÊÏÓ BASKET LEAGUE ) ( ICONPRESS/ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ ) ÐÁÍÇÃÕÑÉÉÊÏ

Το πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός

Κέρδισε στο ΣΕΦ τον ΠΑΟ με 76-70

Το… κάστρο κρατήθηκε! Με MVP τον Σλούκα και άξιο συμπαραστάτη τον Ντάνστον, ο Ολυμπιακός νίκησε 76-70 τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, κάνοντας έτσι το 1-0 στους φετινούς τελικούς της Α1!

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στους τελικούς επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 76-70. Οι Πειραιώτες είχαν περισσότερες λύσεις αφού βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα οι Σλούκας (16π., 3ασ.), Ντάνστον (13π., 12ρ.) και Λοτζέσκι (13π.). Από τους «πράσινους» ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν εξαιρετικός στην επίθεση (23π., 7ριμπ.), αλλά στην άμυνα είχε τεράστιο πρόβλημα.

Το επόμενο ραντεβού των «αιωνίων» είναι την ερχόμενη Τετάρτη (10/6) στο ΟΑΚΑ στις 19:30.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με τους Ντάνστον, Πρίντεζη, Ντάρντεν, Σπανούλη και Μάντζαρη και τον Παναθηναϊκό, χωρίς Διαμαντίδη και με Μαυροκεφαλίδη, Φώτση, Γιάνκοβιτς, Νέλσον και Σλότερ.

Χρειάστηκαν περίπου 3:30’’ για το πρώτο καλάθι του ντέρμπι με τρίποντο του Φώτση (0-3), αφού και οι δύο ομάδες ήταν τρομερά άστοχες, με τους Πειραιώτες να τρέξουν μετά ένα 8-0 χάρη στην καλή τους άμυνα (8-3). Όμως, στη συνέχεια, οι παίκτες του Μανωλόπουλου περιόρισαν τους γηπεδούχους και παίρνοντας ώθηση από την είσοδο του αρχηγού τους στο παρκέ, έκαναν ένα δικό τους 12-0 (8-15). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απελπιστικά άστοχοι από την περιφέρεια (0/9), αλλά και δεν έβρισκαν λύσεις ούτε μέσα από την καλά κλεισμένη ρακέτα, με τους «πράσινους» να κλείνουν την πρώτη περίοδο στο +7 (10-17).

Με τα τρίποντα των Μπλουμς και Φώτση, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο +13 (10-23) στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου. Στη συνέχεια, όμως, η «ερυθρόλευκη» άμυνα… έσφιξε για τα καλά και με τον Σλούκα να έρχεται από τον πάγκο… ορεξάτος η διαφορά εξαφανίστηκε (23-23), στα μισά της περιόδου. Οι «πράσινοι» πήραν τάιμ άουτ για να κόψουν το ρυθμό των Πειραιωτών, ωστόσο εκείνοι διεύρυναν το σερί τους στο 18-0 (28-23). Οι παίκτες του Μανωλόπουλου πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους -με βολές του Γιάνκοβιτς- ύστερα από περίπου επτά λεπτά (28-25). Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε σημαντικές λύσεις στο «τριφύλλι» και με τους παίκτες του Σφαιρόπουλου να δυσκολεύονται στην επίθεση, το σκορ στο πρώτο ημίχρονο διαμορφώθηκε στο 33-34.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο και τα 0/13 τρίποντα, ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μπήκε… καυτός και με τους Μάντζαρη και Πρίντεζη έκανε το 41-36. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιζαν τη… γνωστή καλή τους άμυνα και από τη μία τον Διαμαντίδη να αποσύρεται νωρίς στον πάγκο με τρία φάουλ και από την άλλη τον… υπαρχηγό τους να έχει πάρει «μπρος», έφτασαν ακόμα και στο +11 (49-38), μέσα σε περίπου τέσσερα λεπτά. Ωστόσο, στο 51-39 οι «ερυθρόλευκοι» επαναπαύτηκαν, κάνοντας αρκετά λάθη στις επιθέσεις τους, με τον Παναθηναϊκό να τους «τιμωρεί» και με τον εξαιρετικό Μαυροκεφαλίδη να μειώνει σε 51-46. Μάλιστα, το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε με τη διαφορά να πέφτει ακόμα και στους τρεις (53-50), με τις δύο βολές του Λοτζέσκι να κάνουν στο τέλος το 55-50.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του, φτάνοντας στο +10 (60-50), όμως ο Μπλουμς «ξύπνησε» τον Παναθηναϊκό και δεν άφησε την κατάσταση να ξεφύγει (60-55). Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια τα επιθετικά ριμπάουντ, αλλά και οι Λοτζέσκι-Ντάνστον έστειλαν τη διαφορά στα ίδια επίπεδα (67-55), περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος. Οι «πράσινοι» είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους, προσπαθώντας με… τραβηγμένες ενέργειες να μπουν ξανά στο παιχνίδι, με τους Πειραιώτες από την άλλη όχι μόνο να συντηρούν το προβάδισμά τους, αλλά να πηγαίνουν και στο μέγιστο +14 (72-58). Στα τελευταία δύο λεπτά, η ποιότητα του μπάσκετ που πρόσφεραν και οι δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα… υψηλή, με τους γηπεδούχους να παίζουν εμφανώς με το χρόνο (75-66) και να φτάνουν στη νίκη με το τελικό 76-70.

Πηγή: sport-fm.gr