Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Τζέιμς: Μακάρι να χαρίσω και εγώ στην ομάδα πολλές χαρές

Τζέιμς: Μακάρι να χαρίσω και εγώ στην ομάδα πολλές χαρές

Ο νέος παίκτης των πρωταθλητών μίλησε για Ολυμπιακό, Αγγελόπουλους και Σπανούλη

Από τη γέννησή του στη Γουιάνα, μέχρι τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε ο Σον Τζέιμς στην ιστοσελίδα της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ.

Και φυσικά δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ιδιοκτήτες, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, που για εκείνους μιλάει όλη η Ευρώπη, όπως λέει, αλλά και για τον πραγματικό ηγέτη εντός και εκτός παρκέ, Βασίλη Σπανούλη…

«Στο Μπιλμπάο ήταν όλα εξαιρετικά, δούλεψα με απόλυτους επαγγελματίες. Ζούσαμε σε μια όμορφη πόλη που άρεσε στη σύζυγο και τα παιδιά μου, είχαμε πολλούς φίλους εκεί και η ομάδα είχε κάτι το ξεχωριστό. Είχε ταλέντο και δίψα για διάκριση. Ο προπονητής ήταν εξαιρετικός, ο ο οργανισμός καλά δομημένος και οργανωμένος και όλα πήγαιναν καλά. Είχαμε ταλέντο και χημεία και γενικά πηγαίναμε καλά θεωρώ. Πραγματικά απόλαυσα τους τρεις μήνες που έμεινα εκεί. Και τότε ήρθε ο Ολυμπιακός. Ε, εκεί, δεν έχεις και πολλά να σκεφτείς. Λες “ναι” πριν καν ακούσεις τι έχουν να σου πουν. Το είχα πει και στη σύζυγο μου κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο Μπιλμπάο, πως από αυτή την ομάδα θα φεύγαμε μόνο εάν συνέβαινε κάτι τρομερό και φοβερό. Ε, αυτό το τρομερό και φοβερό είναι ο Ολυμπιακός. Και πιστέψτε με, δεν το έκανα για τα χρήματα. Ούτε καν το σκέφτηκα αυτό. Το έκανα γιατί ο Ολυμπιακός σου δίνει τη δυνατότητα να γίνεις νικητής».

Για τον Ολυμπιακό τι γνώριζες μέχρι εκείνη τη στιγμή;

«Τα πάντα (γέλια). Και ποιος δεν ξέρει τον Ολυμπιακό; Όλος ο μπασκετικός πλανήτης μιλάει γι’ αυτή την ομάδα. Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν μου άρεσε να παίζω στο ΣΕΦ. Το σιχαινόμουν (γέλια). Πρόκειται για ένα γήπεδο που κανείς δεν θέλει να παίζει μιας και η ατμόσφαιρα είναι πάντα καυτή. Θυμάμαι ένα ματς με τη Μακάμπι όπου δεν μπορούσα να ακούσω τι λέει ο κόουτς Μπλατ με τον οποίο είχαμε απόσταση ούτε ενός μέτρου. Πραγματικά πρόκειται για μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης. Και τώρα έζησα αυτή τη μαγική ατμόσφαιρα στο ματς με τη Μπαρτσελόνα. Ο κόσμος μας έδωσε τρομερή ώθηση, αλλά τον θέλουμε δίπλα μας σε όλα τα ματς, όχι μόνο σε αυτό με τη Μπαρτσελόνα. Αν το γήπεδο είναι έτσι σε όλα τα ματς, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν. Ξέρω πως οι αντίπαλοι μας θα περνάνε νύχτες κόλασης εδώ. Και μόνο που με ζήτησε ο Ολυμπιακός, ήταν αρκετό για εμένα, δεν ήθελα να ακούσω τίποτα άλλο. Είπα στον ατζέντη μου, “τέλειωσε τη δουλειά… χθες”. Πρόκειται για την ομάδα που πήρε δύο φορές την Ευρωλίγκα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, απέναντι σε θηριώδη μπάτζετ. Για εμένα αυτή η ομάδα είναι οι μαχητές της Ευρώπης, δεν υπάρχει ομάδα σαν τον Ολυμπιακό σε όλη την Ευρώπη και είμαι υπερήφανος, νιώθω ευλογημένος και τυχερός που είμαι μέρος αυτής της ομάδας».

Πολλοί από τους παίκτες που παίρνουν την απόφαση να παίξουν στον Ολυμπιακό, λένε πως ένας από τους λόγους που το κάνουν είναι ο Σπανούλης. Για εσένα, ήταν ένας λόγος και αυτός;

«Ο Σπανούλης φυσικά και είναι λόγος. Λίγοι είναι οι παίκτες-Θρύλοι σε όλη την Ευρώπη. Τον θυμάμαι εδώ και χρόνια, και τι δεν έχει καταφέρει. Είναι φοβερός εντός παρκέ, αλλά όπως διαπιστώνω, είναι και εκτός παρκέ πραγματικός αρχηγός. Ο απόλυτος ηγέτης».

Πολλοί από τους παίκτες που ήρθαν στον Ολυμπιακό και αγωνίστηκαν στη θέση του σέντερ, όπως ο Ντόρσεϊ, ο Ντάνστον και ο Χάινς, έφυγαν και πήραν απίστευτα μεγάλα συμβόλαια.

«Δεν είναι ο Βασίλης ότι τους έχει κάνει εκατομμυριούχους. Ο Βασίλης τους έκανε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Τους έκανε νικητές. Ο Κάιλ ήρθε στον Ολυμπιακό και τα πήρε όλα, ο Ντόρσεϊ το ίδιο, ο Ντάνστον κι αυτός. Όλοι τους δίπλα στον Σπανούλη έγιναν νικητές. Ο Βασίλης είναι ο στόχος όλων των αντιπάλων στην άμυνα, έτσι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες μιας πεντάδας μπορούν να κάνουν το παιχνίδι τους καλύτερο και πιο παραγωγικό λόγω της προσαρμογής της άμυνας των αντιπάλων στον Βασίλη. Έτσι και έγινε με τους παίκτες αυτούς, ο Βασίλης τους έμαθε να νικούν. Κανείς δεν θέλει στην ομάδα του κάποιον που χάνει συνέχεια. Ακόμη και εάν βάζει 30 πόντους σε κάθε ματς. Κανείς δεν θα πάρει κάποιον που χάνει».

Πριν λίγες ημέρες, συνάντησες και τους προέδρους, στο γεύμα που διοργάνωσαν για τα μέλη όλης της ομάδας. Η γνώμη σου;

«Τι σημασία έχει η δική μου γνώμη; Για τους προέδρους του Ολυμπιακού μιλάει όλη η Ευρώπη. Και μόνο να δει κάποιος βίντεο με τον τρόπο που πανηγυρίζουν, καταλαβαίνει εύκολα πόσο γουστάρουν αυτό που κάνουν. Πόσο τρελοί είναι για την ομάδα και πόσο λατρεύουν το μπάσκετ. Μακάρι και εγώ να τους χαρίσω τέτοιες στιγμές. Όσο μιλήσαμε, φαίνονται άνθρωποι απλοί που έχουν πάνω από όλα την ομάδα. Και αυτό είναι ό,τι καλύτερο για έναν παίκτη. Να ξέρει πως ο ιδιοκτήτης της ομάδας στην οποία αγωνίζεται θα τον έχει πάντα ευτυχισμένο και προτεραιότητα».

Πηγή: sport-fm.gr