Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

WADA: Όλα έγιναν σωστά στο αντιντόπινγκ κοντρόλ του Σέρχιο Ραμος

Μετά την Ρεάλ Μαδρίτης και η WADA τοποθετήθηκε για τα όσα ακούγονται περί ντοπαρίσματος του Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Κάρντιφ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) επιβεβαίωσε ότι η UEFA ενήργησε σωστά στο τεστ που πραγματοποιήθηκε στον Σέρχιο Ράμος στο αθλητικό κέντρο της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τον τελικό του Κάρντιφ. «Όλα έγιναν σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές» αναφέρει.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094805172-0’); });

Με αυτό τον τρόπο, η WADA θέλησε να τοποθετηθεί στα όσα ακούγονται για τον Σέρχιο Ράμος και το θέμα ντόπινγκ στον τελικό του Κάρντιφ.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από το Football Leaks, το βράδυ στο οποίο οι Merengues έφτασαν στην 12η κατάκτηση του βαρύτιμου τίτλου, ο capitan, απέτυχε να περάσει με επιτυχία από έλεγχο doping. Παρά το γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έβαλε στο αρχείο τον φάκελο, λαμβάνοντας πρώτα υπόψη τις εξηγήσεις που έδωσε ο σέντερ-μπακ και το ιατρικό επιτελείο των Blancos.

Η ουσία λέγεται dexamethasone και πρόκειται για αντιφλεγμονώδες του οποίου έκανε χρήση ο Ράμος. Ο γιατρός της Ρεάλ μια μέρα πριν τον τελικό έκανε στον 32χρονο δύο ενέσεις με την ουσία και το αιτιολόγησε λέγοντας ότι ο παίκτης υποφέρει από χρόνιες παθήσεις στο αριστερό γόνατο και τον αριστερό ώμο. Ομως το dexamethasone είναι στη λίστα με τις ουσίες που η WADA απαγορεύει στη διοργάνωση.

Πηγή: gazzetta.gr

localStorage.clear();


Πηγή