Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Wimbledon: «Ο αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών η μόνη επιλογή -Καθοδήγηση της βρετανικής κυβέρνησης»

«Ο αποκλεισμός Ρώσων, Λευκορώσων τενιστών από το Wimbledon ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή υπό την καθοδήγηση που παρέχεται από τη βρετανική κυβέρνηση».

Αυτό δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές του διάσημου τουρνουά γκραν σλαμ. Το All England Lawn Tennis Club (AELTC) πήρε αυτή την απόφαση, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά καταδικάστηκε αμέσως από ATP και WTA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύουμε ότι λάβαμε την πιο υπεύθυνη απόφαση υπό τις περιστάσεις» είπε ο πρόεδρος του AELTC, Ιαν Χιούιτ, στους δημοσιογράφους και συνέχισε: «Δεν υπάρχει βιώσιμη εναλλακτική λύση στην απόφαση που λάβαμε σε αυτήν την πραγματικά εξαιρετική και τραγική κατάσταση».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που παίκτες τίθενται εκτός διοργάνωσης λόγω της εθνικότητάς τους, ύστερα από εκείνη στην εποχή αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν Γερμανοί και Ιάπωνες παίκτες αποκλείστηκαν.

Το Wimbledon είναι επίσης το πρώτο τουρνουά τένις που απαγορεύει τη συμμετοχή σε μεμονωμένους αθλητές από τις δύο χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι ο νούμερο δύο στον κόσμο στους άνδρες, Ντανιίλ Μεντβέντεφ, από τη Ρωσία και η τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των γυναικών, Αρίνα Σαμπαλένκα, από τη Λευκορωσία θα αποκλειστούν από το τουρνουά που θα διεξαχθεί το διάστημα 27 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου.

Η διεθνής ομοσπονδία τένις είχε επιτρέψει σε παίκτες από τις δύο χώρες να συνεχίσουν να αγωνίζονται ως ουδέτεροι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ATP και η WTA κατήγγειλαν την απόφαση της AELTC ως «μεροληπτική», με τον επικεφαλής της WTA, Στιβ Σάιμον, να προειδοποιεί την περασμένη εβδομάδα για «έντονες αντιδράσεις».

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ακραία και εξαιρετική κατάσταση που μας οδηγεί πολύ πέρα από τα συμφέροντα του τένις μόνο» είπε ο Χιούιτ, προσθέτοντας ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης θα στερηθούν επίσης τη διαπίστευση.

«Κατανοούμε και λυπούμαστε βαθιά για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτή η απόφαση σε κάθε άτομο που έχει πληγεί και που τόσοι πολλοί αθώοι άνθρωποι υποφέρουν ως αποτέλεσμα αυτού του τρομερού πολέμου».

Χωρίς υποχρεωτικό εμβολιασμό και μέτρα κατά του κορωνοϊού το Wimbledon

Η AELTC επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα υπάρχουν μέτρα για την Covid-19 στο τουρνουά του 2022 και πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός για τη συμμετοχή των παικτών, κάτι που θα επιτρέψει στον Σέρβο, νο 1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, να υπερασπιστεί τον τίτλο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παίκτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να μείνουν στο δικό τους ιδιωτικό κατάλυμα, σε αντίθεση με την προηγούμενη διοργάνωση, όταν έπρεπε να μείνουν όλοι σε ξενοδοχείο στο κεντρικό Λονδίνο, για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μόλυνσης από την Covid-19.


Πηγή