Παρασκευή , 1 Μάρτιος 2024

WRC: Νέα βαθμολογική κλίμακα το 2023 -Στόχος η «αναζωογόνηση» του σπορ

H Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποφάσισε να εισαγάγει νέα βαθμολογική κλίμακα το 2024 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), χωρίς όμως να παρέχει λεπτομέρειες.

Η αποτυχία να προσελκύσει νέους κατασκευαστές ή ακόμη και να διατηρήσει τους πιο ταλαντούχους οδηγούς του, αφού ο Κάλε Ροβάνπερα αποφάσισε να μην υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του την επόμενη χρονιά και να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες, έχει ως συνέπεια το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να χάσει τη δυναμική του. Έχοντας επίγνωση του προβλήματος -όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Equipe- γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης.

Δημιουργήθηκε μια ομάδα εργασίας, με επικεφαλής δύο πρώην συνοδηγούς, τον Ρόμπερτ Ριντ, επίσης αντιπρόεδρο της FIA, και τον Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, πρόεδρο της Βρετανικής Ομοσπονδίας, για να προβληματιστεί σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί στο WRC.

Η FIA ανακοίνωσε την Τετάρτη (6/12) ότι η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου στο Μπακού ενέκρινε την αρχή της τροποποίησης της κλίμακας κατανομής βαθμών, με στόχο «την ενίσχυση του ενθουσιασμού και του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα την Κυριακή». Η Παγκόσμια Ομοσπονδία διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο αποδέχθηκε επίσης την υποψηφιότητα της κορεάτικης κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Hankook να γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής του WRC από το 2025, στη θέση της Pirelli και για 3 χρόνια.


Πηγή