Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ζήκος: Χρειάζεται σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ

Ζήκος: Χρειάζεται σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ

«Η στήριξη που θα δοθεί σε κάθε προπονητή, η νοοτροπία και ο τρόπος δουλειάς του φέρνουν αποτελέσματα»

Η εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή που θα παράγει έργο είναι απαραίτητη για να είναι πλέον η ΑΕΚ σταθερά ανταγωνιστική, όπως δήλωσε ο Άκης Ζήκος σχολιάζοντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια.

Αναλυτικά, ο παλαίμαχος μέσος μίλησε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα για:

-την πρόσληψη του Κετσπάγια: «Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία. Στηρίζω οποιονδήποτε είναι προπονητής της ΑΕΚ κι αναλαμβάνει το βάρος να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει. Η ΑΕΚ έχει βρει την τελευταία τριετία μια ισχυρή διοίκηση. Πρέπει να βρει και την ίδια σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι και ο προπονητής είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση. Αν το βρει αυτό, μπορεί να διεκδικήσει τίτλους».

-το «ναυάγιο» με τον Μοντανιέ: «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε την επιτυχία ή την αποτυχία ενός προπονητή, όποιο όνομα κι αν έχει. Η στήριξη που θα δοθεί σε κάθε προπονητή, η νοοτροπία και ο τρόπος δουλειάς του φέρνουν αποτελέσματα. Δεν είναι αποτυχία επειδή ένας προπονητής με καριέρα στην Primera Division και στη Ligue 1 τελικά δεν ήρθε. Δεν είναι εύκολο πράγμα».

-το πρόγραμμα που έφτιαξε για τα εκπαιδευτήρια «Ζηρίδη»: «Λόγω της εμπειρίας μου από τις ακαδημίες, σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι υποστηρικτικό προς τους αθλητές. Θα συνυπάρχουν πέντε αθλήματα σε ένα τμήμα, με δουλειά στην τεχνική, την πρόληψη των τραυματισμών και γενικότερα στην εξέλιξη των αθλητών. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν θα βοηθήσει μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς. Στα παιδιά δίνεται η δυνατότητα με τέσσερις ώρες την εβδομάδα προπόνηση στο γυμνάσιο και έξι στο λύκειο να συμπληρώσουν το πρόγραμμά τους. Παράλληλα δίνεται και ένα διατροφολόγειο. Ο σύγχρονος αθλητισμός χρειάζεται επιστημονική υποστήριξη. Η FIFA έχει βγάλει ένα πρόγραμμα, το 11+, με τη λογική να υποστηρίξουμε αυτά τα παιδιά και έχει διαπιστωθεί πως αυτά τα παιδιά έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού, περίπου κατά 30%».

Πηγή: sport-fm.gr